Uhapšeni krijumčari Albanaca sa Kosova

Srpska policija uhapsila je na području Subotice, Smedereva, Bujanovca, Bajmoka, Končulja i Velikog Trnovca devetočlanu međunarodnu kriminalnu grupu koja je krijumčarila uglavnom Albance sa Kosova i Metohije preko teritorije Srbije u zemlje Evropske unije, izjavio je danas ministar policije Ivica Dačić.
Dačić je rekao novinarima da je organizator te grupe bio Uka Sadat iz Podujeva, a suorganizator Rifi Sabahudin iz Končulja kod Bujanovca, kao i da su članovi grupe bili i mađarske i srpske nacionalnosti.
Prilikom hapšenja te grupe u Subotici pronađena su i četvorica ilegalnih imigranata koji je tebalo da budu prebačeni u Mađarsku, rekao je Dačić.
Uhapšeni su: Sadat Uka (35) iz Donje Dubnice (Podujevo), Sabehudin Arifi (24) iz Končulja (Bujanovac), Jožef Katona (44) iz Subotice, Goran Bojanić (28) iz Sombora, Milan Vukelić (36) iz Bajmoka, navodi se u saopštenju.
MUP navodi da su uhapšeni i Gizela Vojnić (47) iz Bajmoka, Vesko Stević (42) iz Smedereva, Sabedin Ajdini (50) iz Velikog Trnovca (Bujanovac), Ridvan Destani (40) iz Bujanovca.
Krijumčarski lanac je funkcionisao od kraja 2007. i bio je visoko frekventnog karaktera, pri čemu se mesečno, duž rečne i kopnene granične linije u rejonu graničnih prelaza Horgoš i Kelebija, na područje Mađarske, krijumčarilo više desetina ilegalnih migranata.
Od oktobra 2009. do maja 2010, u periodu istrage ove kriminalne grupe, ona je na područje Evropske unije prokrijumčarila oko 100 ilegalnih migranata, navodi MUP.
Pri tom su članovi kriminalne grupe, u saradnji sa kriminalnim grupama na području Mađarske, Slovačke i Austrije, ostvarili materijalnu korist od više hiljada do više desetina hiljada evra, kaže se u saopštenju.
Osumnjičeni su, po unapred utvrđenom planu i dogovoru sa Sadatom Ukom, prihvatali ilegalne migrante na području Končulja, najčešće državljane Srbije albanske nacionalnosti, a odatle ih prevozili automobilima duž autoputa do Subotice.
Migranti su dalje ilegalno prebacivani u rejone reke Tise i graničnih prelaza Horgoš i Kelebija, precizira se u saopštenju.

Izvor: TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 42 = 46

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: