Uhapšeni razbojnici

Subotička policija je odredila meru zadržavanja do 48 sati M.Š. (22) iz Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništva, izazivanja opšte opasnosti, nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo lake telesne povrede i S.M. (19) iz Bačke Topole za krivično delo razbojništva.

 

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Subotica, postoji osnov sumnje da su M.Š. i S.M. početkom avgusta, izvršili krivično delo razbojništva na štetu gasne stanice u Bačkoj Topoli, gde su maskirani i uz upotrebu lovačke puške od radnika uzeli novac.

 

„Takođe, M.Š. je sa 17. godišnjakom krajem prošle godine izvršio krivično delo razbojništva u menjačnici u Bačkoj Topoli, iz koje su odneli veću količinu novca. Osumnjičeni M.Š. se tereti i da je u tri navrata nabavljao bombe, koje je bacao u dvorišta privatnih kuća u nameri da zaplaši oštećene“, navodi se u saopštenju.

 

Pripadnici Policijske uprave u Subotici su protiv svih osoba koje su učestvovale u izvršenju krivičnih dela podneli krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

 

Osumnjičeni M.Š. i S.M. su, uz odgovarajuće krivične prijave, privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Subotici, navodi se u saopštenju.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR