Ujedinjenje hokejaškog kluba Spartak i HK Tisza Volana

Hokejaši Spartaka su se ujedinili sa mađarskom ekipom HK Tisza Volanom. Već nekoliko godina su ova dva kluba bila bratska, ali sad je došlo do potpunog ujedinjavanja i odluke da se u sledećoj godini nastupi u Mađarskoj 1B ligi pod nazivom HK Spartak Tisza Volan. U istoj će ligi nastupati i Crvene Zvezda i upravo protiv nje će jedino nova ekipa Spartak Tisza Volan igrati utakmice u Subotici dok će ostale duele kao domaćin igrati u Segedinu. Čak je i Evropska Unija podržala ovaj projekat sa 93 000 evra. Mlađe kategorije će takođe zajedno nastupati u 7 starosnih grupa. O svemu ovome su se dogovorili Imre Kern ispred Hokejačkog saveza Vojvodine, Čaba Ladocki -predsednik HK Spartak, Banati Antal -član predsedništva HK Tisza Volan i Kaloča Laslo – prvi trener segedinske ekipe.KOMENTARI

 1. Zoka kaže:

  Kod nas postoji svega 2 dvorane i samo 4 kluba od kojih Partizan takođe ne igra domaću ligu i zbog toga se dovodi u pitanje odigravanja nacionalne lige uopšte.
  Bravo za rukovodstvo HK Spartaka što se snašlo i našlo načina da se održi pa i da se takmiči u kvalitetnoj ligi.
  Sramota za hokejaški savez i relevantne organe države koje su dozvolile srozavanje ovog sporta do nivoa na kom naši klubovi nastupaju u tuđim ligama!!!

 2. djomla kaže:

  Da, ovo je jedan od projekata prekogranicne saradnje za koji su dva kluba dobili sredstva EU.

 3. burger kaže:

  Na žalost, nije hokej na ledu jedini sport u ovoj državi koji je prepušten samom sebi, ali to sada nije tema.

  Na linku:
  http://www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_236
  na žalost ne vidim potvrdu da će da se igra i jedna utakmica u Subotici.

  U svakom slučaju, našim hokejašima mnogo sreće.

 4. Duqi kaže:

  Hm… ostali smo bez lige Srbije, ostali smo bez hokejaskog kluba u Subotici, a samim tim verivatno i bez ledene dvorane ( mada i dosada nije bila sigurna, a sada definitivno nije…)

 5. Beli kaže:

  Svakako je za pozdraviti međudržavnu , međusportsku saradnju od koje će ponajviše profitirati igrači . Kao što reče Čaba , toliko utakmica ~18 ,čini mi se , naši momci nisu davno odigrali u jednom nizu. Žao mi je jedino što ih nećemo moći pratiti kao nekad , kada se igrao jači hokej kod nas.

  Nažalost nije ovo jedini primer. Kod vaterpolista mlađi uzrasti takođe igraju mađarsku ligu jer im je to jedini način za napredak. Beograd ima svoju pionirsku ligu sa desetak klubova iz grada i bliže okoline. Jedino Novi Sad učestvuje tamo jer su im dosta blizu. U ovom slučaju Partizan je totalno zatro Vaterpolo u državi . Niko ne može pored njega ništa kreativno da uradi. Sudije , savez , liga , to je sve Partizan.Ponekad neki grad blesne i onda se uguši u svojoj nemaštini . Primer Niša , primer Subotice . Ako se još potefi kao kod nas , " stručna i inventivna " uprava , sreći nikad kraja.

 6. Verka kaže:

  U jednom od komentara se pominje da nam je dvorana još dalja sa ovom saradnjom …pitanje je da li će biti i hokejaša?! …najmlađe hokejaše voze roditelji, naravno u svom trošku i vremenu, do ledene dvorane u Segedin na trening – pitanje je do kada će izdržati ! …

  … evo još samo mesec i po i zima će zalediti naš led !

  Sve u svemu, ne znam da li je ova saradnja lepa ili jadna – ne mogu da se odlučim… (prebacili smo dete na drugi sport!).

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: