Ukinuta registracija traktora

Narodna skupština Republike Srbije je na jučerašnjoj sednici usvojila izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima kojima se, između ostalog, ukida godišnja registracija traktora i umesto nje uvodi trajna, uz obavezan tehnički pregled. Ukidanje obavezne godišnje registracije traktora i drugih poljoprivrednih mašina, dogovoreno je 8. decembra na sastanku zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša s ministrima poljoprivrede i policije Dušanom Petrovićem i Ivicom Dačićem. Ukidanjem ovog nepotrebnog nameta bar donekle će biti olakšan položaj osiromašenih poljoprivrednih proizvođača ne samo u Vojvodini već u celoj Srbiji, što je naročito važno s obzirom na najave da će 2012. biti mnogo teža nego godina na izmaku.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Да ли ће бити олакшана и прва регистрација трактора, тј. да ли ће вратити регистрацију са изјавама два сведока?

 2. Anonimni kaže:

  Hoće, ali ne smeju da imaju traktor i moraju imajti po dva svedoka da nisu koristili usluge drugih traktorista u poslednjih 10 godina.

  Ima logike! Da, još i to da dodam da isti svedok može svedočiti samo za jedan traktor. Ne može biti svedok – profesionalac. Isto kao žirant za kredit. I to je dobro jer  onda ko uspe da registruje traktor taj je stvarno pravi.

 3. Сељак kaže:

  Хоћете рећи да власнику то мора бити први трактор?

  Хвала!

 4. Seljak kaže:

  U MUP-u su mi rekli da su dobili dopis o novoj registraciji traktora ali da prva registracija ostaje kao do sada, tj. ne moze sa izjavom dva svedoka! Da li oni dobro ne interpretiraju zakon ili je to stvarno tako?

 5. Seljak kaže:

  Izgleda da niko ne zna odgovor na gornje pitanje i da ce sve ostati na predizbornim obecanjima…

OSTAVITE KOMENTAR