Uklonjena divlja deponija između Starog Žednika i Đurđina

Danas je pomoćnik gradonačelnika Subotice zadužen za komunalnu delatnost i javna preduzeća Marko Marić obišao akciju uklanjanja divlje deponije između Starog Žednika i Đurđina, koja već duže vreme predstavlja ekološki problem ova dva naseljena mesta.

Mehanizacija i radnici JKP “Čistoća i zelenilo” u potpunosti su očistili prostor od kabastog i ostalog otpada, ostataka uginulih životinja i drugog smeća koje je predstavljalo i potencijalni izvor zaraze.

Pomoćnik gradonačelnika Marić se obratio medijima i naglasio da u Subotici ima čak 20 divljih deponija, od kojih nažalost građani aktivno mimo propisa iznose smeće na deset lokacija. On je apelovao da se sa takvom praksom prestane jer ovakve akcije iziskuju godišnje značajna finansijska sredstva koja bi se mnogo bolje mogla utrošiti na korist građana. Grad Subotica će i pored troškova ovakvih akcija ostati privržen uklanjanju deponija i saniranju prostora koji su zauzimale – zaključio je Marić.KOMENTARI

 1. Cvetic kaže:

  Bas lepo. Postoji i divlja deponija i na Tavankutskom putu bas ispred nadvoznjaka. Nije bas divan prizor za putnike koji ulaze u Srbiju ili izlaze iz Srbije.

 2. PAPAZ JANIJA kaže:

  Vec je jednom bio ociscen taj prostor, ali dzaba kad se ne moze bezrepoj stoci objasniti da ne mogu da bacaju svoje djubre gde god im se prohte, treba kazne da sevaju, nema drugog resenja.

 3. Joso kaže:

  Inače nije uklonjena, samo deo.

 4. Cvetic kaže:

  @PAPAIZ JANIJA
  Ta bezrepa stoka iz grada donosi otpad, sut iz svog dvorista. A gradjani Tavankuta i Ljutova znaju reda jer nisu nekulturni i da svoju okolinu cine ruznom.

 5. Razum kaže:

  Ovo se moze resiti da se policija i komunalna policija malo angazuju. Cim se uhvati neko naplatiti veliku kaznu i odma ce se razmisliti ljudi dva puta pre nego urade takvu glupost. Kod nadvoznjaka ima i bandera na koje se mogu postaviti kamere. Ne znam zasto se to ne uradi.

 6. Croat kaže:

  Sobzirom da u zadnjih nekoliko godina nije izrecena ni jedna ozbiljna kazna za bacanje smeca niti za svrljanje po fasadama (doduse grad to jos i podstica) ja mislim da nit gradske organe nit gradjane dotice ovaj problem. Ostavite to tako kako jeste za par dana ce svakako vec ponovo neko nesto istresti i niste nista uradili.

 7. Djuro kaže:

  Dali je ikada iko bio kaznjen za bacanje smeca,ja mislim da nije.Sudeci po tome ovde izgleda ima dila izmeću gradske vlasti ,čistoća i zelenila i debila koji svesno bacaju smeće gde mu nije mesto.

OSTAVITE KOMENTAR

70 + = 73