Ukrajinac Vadim Žuk: U Subotici mi je sve potaman

Vadim Žuk, ukrajinski internacionalac, bio je prilična nepoznanica za ljubitelje fudbala u Subotici.

vadim-zuk

FOTO: FK Partizan

Čim je Žuk dobio šansu da pokaže umeće na poziciji desnog beka, pokazalo se da može da pomogne Golubovima da dođu do dobrih rezultata. Dva meča bila su dovoljna da Ukrajinac pokaže da itekako ume da igra fudbal.

– U Spartaku mi je sve potaman. Uspeo sam da se prilagodim u novoj sredini, novom klubu, ali i novoj zemlji. Dobro su me svi prihvatili, stručni štab, saigrači, zaista se dobro slažem sa svima. Moram još da naučim srpski jezik, pa će onda sve ovo biti samo još bolje. Prepoznao sam Spartak kao klub sa tradicijom, a Suboticu i Srbiju kao sredinu koja je dobra za razvoj igrača. Došao sam ovde da igram i napredujem, a upravo se tako stvari i odvijaju početkom sezone – kaže Žuk.

Imao je Ukrajinac priliku da, zajedno sa kolegama iz Spartaka, stane na crtu Partizanu, ekipi koja je i van granica naše zemlje jedan od najpoznatijih predstavnika našeg fudbala.

I ne samo da su Golubovi stali na crtu rivalu, nego su napravili iznenađenje, osvojili tri boda, pa se posle šest kola Super lige nalaze na trećem mestu.

– Partizan ima kvalitetne igrače i protiv takvog kluba je uvek lepo igrati, a veliko je uživanje kad se renomirani rival pobedi. Utakmicu smo odlično odigrali. Notu takvoj igri daje čvrsta igra u odbrani u koju smo se uzdali tokom celog meča. Igrali smo disciplinovano, poštovali smo dogovor iz svlačionice i čekali šanse. Iskoristili smo prilike iz kontre, a to nam je i donelo rezultat. Na vreme smo iskoristili svoje šanse, u pravom trenutku, jeste, bilo je teško, ali smo stigli do novih bodova.

Posle izazova protiv Partizana, Subotičanima sledi još jedan težak ispit. Predstojećeg vikenda gostuju Vojvodini koja još ne zna za poraz.

– Vojvodina takođe, ima dobar tim, sigurno su na nivou Partizana. Nalazimo se u dobrom ritmu, ali ne sme da bude opuštanja. Ako dobro počnemo utakmicu, ako taktički sve tačno uradimo, i, naravno, iskoristimo šanse, verujem da rezultat neće izostati – istakao je Žuk.

 

Sportski žurnalKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: