“Ukusi tradicije” kod Plave fontane

Mesto već tradicionalno rezervisano za ovakve manifestacije, šetalište pored Plave fontane, a vreme tmurno, što je takođe u poslednje vreme uobičajeno tokom trajanja istih. Za kratak period se u našem gradu održao niz sličnih sajmova i vašara. Tek pre nekoliko dana je zatvoren vašar na Prozivci posvećen starim zanatima, a sada je otvoren još jedan sličan, ali posvećen tradicionalnoj hrani i piću. Problem je što vremenske (ne)prilike nikako ne idu na ruku izlagačima. 

 

Ukusi tradicije Trg republike (13)

 

Sajam tradicionalne hrane, vina i rakije "Ukusi tradicije" je otvoren juče i trajaće tokom celog vikenda. Na sajmu učestvuje oko pedeset izlagača domaće hrane, vina, rakije, rukotvorina i zanatskih proizvoda, koji će svoje proizvode prodavati i promovisati na oko 40 specijalizovanih štandova. Iako ima dosta istih izlagača kao i na prethodnim sajmovima, takođe ima dosta i novih sa zanimljivim ponudom.

 

Sajam ima i humamanu crtu, tako da je bilo organizovano i prikupljanje humanitarne pomoći postradalima od poplava u Srbiji. Samo još da bude što manje padavina i da građani mogu u što većem broju da dođu i pogledaju šta ima u ponudi. Evo šta smo danas zabeležili:

 

Ukusi tradicije Trg republike (4)

Ukusi tradicije Trg republike (17)

Ukusi tradicije Trg republike (10)

Ukusi tradicije Trg republike (22)

Ukusi tradicije Trg republike (18)

Ukusi tradicije Trg republike (5)

 

Više fotografija u povezanoj galeriji: Ukusi tradicijeKOMENTARI

  1. Beli kaže:

    Kako vreme odmiče mi se sve više poseljačujemo a grad nam postaje prava palanka . Razni vašari ukusa , mirisa , izgleda , odevanja , ponašanja , crtanja i šta ti ja znam još kakvih očajničkih trzaja lokalne turističke agencije, prave nam od grada jedno ponižavajuće ruglo . Da li sve ovo treba da se događa baš u centru . Nečiji tataa može da proizvodi drvene kućice – štandove i na drugom mestu u gradu . Primera radi , parking iza radničkog Univerziteta gde je i bila nekad imitacija "Oktober festa" ! 😉

     

OSTAVITE KOMENTAR