Ukusi tradicije

Ove godine u centru Subotice održaće se Prvi regionalni sajam tradicionalnih specijaliteta domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije". Pored sličnih sajmova u vojvođanskim gradovima i Subotičani će dobiti priliku da degustiraju domaću i organsku hranu, vino i rakiju od preko 50 proizvođača. Tu će se nalaziti proizvodi Udruženja „Terras“ iz Subotice, Klastera „Somborski salaši“ iz Sombora, „Eko grup“ iz Skoplja koji će predstaviti čuveni makedonski ajvar i niz drugih.

Slika

Pored organske i domaće hrane, i ljubitelji dobre kapljice imaće priliku da uživaju u vinima vinarije „Di Bonis“, „Wineco“, „Čuvardić“, „Vinum“, „Aleks“, „Mačkov podrum“, podrum „Do kraja sveta“ kao i „Tisa-copp“ koja će predstavite vina iz Mađarske. Svi zainteresovani posetioci sajma moći će da kupe vaučere za degustaciju vina u osnovnoj vrednosti od 50 dinara, sa kojima će na odbranom štandu probati proizvode izlagača.

Izložba i degustacija različitih proizvoda domaće hrane, vina i rakije iz ovog regiona predstaviće i specijalni štand sa posebnom ponudom specijaliteta mađarske gastronomije.

S obzirom da uz hranu i piće ide i dobra muzika, organizatori, preduzeće za odnose sa javnošću, marketing i propagandu „PiaR“ iz Subotice i Udruženje vinogradara i vinara subotičke regije, pripremili su i muzičku zabavu. Posle otvaranja sajma, sledi koncert tamburaškpg orkestra Ravnica u 21h. Koga zanima stručni skup sa temom: „Hrana sa oznakama geografskog porekla“ predavača Jelene Đugum, direktorica Uprave za sigurnost i kakvoću hrane, Hrvatska, predavanje će se održati u Plavoj sali Gradske kuće u 18h.

U subotu će gosti imati priliku da pogledaju performans Junior Jazzika u 18h, a u 20h nastupa poznati subotički akustični orkestar koji neguje izvornu mađarsku etno muziku, Juhas Zenekar, a zatim slede Aleksandar Dujin orkestra &Svetlana Palada i Nevena Reljin.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

57 + = 67

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: