Ulaganje Elektrovojvodine u industrijske zone u Subotici

Danas je u Gradskoj kući svečano potpisan ugovor o izgradnji elektroenergetskih objekata na teritoriji grada Subotice u 2010. i 2011. godini. Potpisnici ugovora su direktor Direkcije za izgradnju grada Josip Kovač Striko, direktor Privredno tehnoloških parkova Branko Guslov i direktor Elektrodistribucije Srbije mr Bogdan Loban. Saglasnost na ovaj ugovor potpisali su i direktor Privrednog društva za distribuciju električne energije "Elektrovojvodina" Tomislav Papić i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

Potpisan ugovor vredi 103 miliona dinara i realizovaće se ove i naredne godine. Od ovog iznosa 37 miliona će ove godine uložiti Elektrovojvodina a ostatak sredstava će zajedno uložiti Grad Subotica i Elektrovojvodina. Ugovor je namenjen za tri industrijske zone: zona u Malom Bajmoku površine 53 ha, zona u Novom Žedniku i zona kasarne Petar Drapšin.

Kasarna Petar Drapšin
Slika

– Cilj je da obezbedimo deo infrastrukture, u ovom slučaju snabdevanje električnom energijom, kako bi smo obezbedili dobru saobraćajnu infrastrukturu budućim investitorima – izjavio je gospodin Papić.

Osim ovih ulaganja, Elektrovojvodina je izdvojila 10 miliona za premeštanje 5 dalekovoda koji su se našli na trasi izgradnje Koridora 10 i Y kraka i izgradnju dve trafostanice.KOMENTARI

  1. djomla kaže:

    U razgovorima sa Tehnoloskim parkovima saznajemo da je prvom fazom, na područiju kasarne Petra Drpšina predviđena izgradnja trafo stanica ukupne snage 1 MW, dok je na područiju Malog Bajmoka predviđeno 5 MW.
    Na Malom Bajmoku će instalisana snaga pokrivati deo zemlje na kojem će doći do proširenja Slobodne zone i na kojoj će svoje hale izgraditi Dunkermotoren i Norma group. Dunkermotoren će u prvo vreme svoje pogon smestiti u halu pored Lohera gde je smešten i Velpro, da bi kasnije po proširenju Slobodne zone izgradio spostvene pogon.

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: