Ulica Braće Radić sve lepša

Kada je pre, sada već 8 godina, rađena rekosntrukcija ulice Braće Radić, kompletna javnost je akcenat stavila na žutu kocku. Bilo je tada bitno sačuvati taj široki sokak u autentičnom izgledu.

Međutim, kako je vreme prolazilo, sve je bilo očiglednije da je ključna stvar u preporodu ove ulice urađena kada su električne instalacije spuštene pod zemlju. Pored toga što su novi kandelaberi stilski dodatno prolepšali i osvetlili ulicu, stvoreni su preduslovi da se drvored na jednoj strani razvije. Danas, drvored koji se godinama orezivao do visine bandera, razgranao se i polako visinom stiže onaj preko puta.

Brace Radic 6

Malo stariji sugrađani se sećaju kada ova ulica nije bila ovakva. Mračna i u senkama, bogomdana za razbojništva, pa su je stariji i slabiji često izbegavali, dok je žuta kocka bila neverovatno klizava i neravna.

Ulica Braće Radić je najzad postala ono što su mnogi priželjkivali, rezidencijalna ulica. Njen izgled, uređenost i blizina centra privukli su pojedince da ulažu. Tamošnjim kućama kojima je pretilo urušavanje, spas je stigao od novih vlasnika, dovoljno imućnih da mogu da ih održavaju. Novine se mogu primetiti svake godine, pa i ovog proleća.

Obnova krova i fasade

Brace Radic 4

Kompletna sanacija objekta, uz popločanje trotoara i uređenje zelenog pojasa. Jedna od najboljih primera u gradu.

Brace Radic 2

Brace Radic 3

Izgradnja poptuno novog objekta

Brace Radic 1

Međutim, ima još kuća koje čekaju vlasnika koji će se brinuti o njima.

Brace Radic 5KOMENTARI

 1. Rasputin kaže:

  A šta je ono sivo na predzadnjoj slici? Kasarna?

 2. Anonimni kaže:

  sumnjiva kuca….,bez prozora…hmm

 3. JOZEF kaže:

  ma jeste u normalnim drzavama i gradovimo vec bi bilo sruseno to ruglo i sagradjene neke zgradurine gde bi ziveli ljudi a ne neki bogatascici koji ne znaju da okrece napolju.

 4. stormwatch kaže:

  Ta ulica je zrela za neki omanji bulevar do Prozivke, ima tih par kuca od istorijskog znacaja, to sacuvati, ostalo pod zgrade dostojne 21. veka.

 5. ivan kaže:

  Jos da nema grafita na svakoj novoj fasadi

 6. anonimussu kaže:

  Bilo bi sjajno, ako bi isao tramvaj ovom ulicom.

 7. hudini kaže:

  @JOZEF,

  ti što žive u neokrečenim kućama nisu sirotinja pošto te njihove kuće, tako neokrečene, vrede više stotina hiljada evra (više od sto, u najmanju ruku)

 8. Verko kaže:

  prvu su upropastili tom jarkom bojom! napravice kitch od cele ulice, zasto je trotoar razlicit? sta radi taj zavod za zastitu spomenika?

 9. Robika kaže:

  @ hudini te kuce raspale ne vrede ni par hiljada evra

 10. hudini kaže:

  @Robika,
  probaj da kupis jednu raspalu

OSTAVITE KOMENTAR

+ 37 = 38

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: