Ulica Pap Pala zguljena do kaldrme

Ulica Pap Pala koja ide paralelno uz teretnu stanicu, ovih dana menja svoj asfaltni pokrivač. Široki kolovoz koji trpi na sebi teretne kamione, vodi do nekoliko carinskih skladišta i preduzeća ali je i glavna saobraćajnica naselja Novi grad.

Prilikom skidanja starog asfalta, ukazala se kaldrma koja je postavljena polovinom tridesetih godina, kada je izgrađena ondašnja carinarnica.

Jedan deo starog puta je sve vreme tu, na površini, ali je taj deo ulice isključen za saobraćaj još sedamdesetih, kada je proširivana raskrsnica.

Pavle Pap Šilja (1914 – 1941.), student medicine, učesnik Narodnooslobodilačke borbe i narodni heroj Jugoslavije. Streljali su ga Italijani 1941. godine u Dalmaciji.

 
KOMENTARI

 1. Ledenjak kaže:

  Potpuno nepotrebna investicija. Od krivine gde počinje Bolmanska ulica pa do teretne stanice asvalt je bio bez i jedne udarne rupe. Čak su se i radnici koji rade čudili zašto moraju da rade taj deo puta. Na moje pitanje brkatom šefu zbog čega je to uradjeno, odgovoreno je da bi se “za godinu dve svakako okrunio asvalt”

  Ostao sam ono zapanjen, posle mi je u šali rekao  “valjda i mi moramo nešto da zaradimo”

  Umesto da su asvaltirali trotoar uz zgrade koji je već polako postao zemljan, oni su nasuli asvalt, za koji sami radnici kazu da je lošijeg kvaliteta od prijašnjeg. Da je normalna država neko bi već zbog ovoga odgovarao.

 2. highlander kaže:

  Gde je tu normalna drzava?????

 3. abba kaže:

  vredni radnici vojputa su vec davno zavrsili sa radovima tako da je vest bajata

 4. Anonimni kaže:

  ??? pogledaj datum teksta, vredni radnice.

 5. Matilda kaže:

  @poklisar

  Hahaha prvi put čujem da je zemlja neobnovljivi resurs 🙂 Pa neće oni pojesti tu zemlju, pobogu 🙂

  Ekonomsku korist će ostvariti Grad. Da zemljište nije bilo besplatno, investitor ne bi došao. Ovako, dali smo džabe zemljište, ali će se to već za godinu-dve rada otplatiti kroz porez na imovinu, porez na zarade…a da ne spominjemo ljude koji će zahvaljujući njima dobiti posao.

   

 6. Poklisar kaže:

  Matilda, postoji li tamo još neki plac na sprat ili na dva na tri nivoa. ako  jenom partneru damo taj komad i ako smo imali pogrešnu procenu onda nema  pozitivnog efekta i isti resurs  se ne može u isto vreme  dati i nekome drugome i ne može se ponovo stvoriti ili po treći put stvoriti …..

  Razmisli zašto je prostor u mnogim nacionalnim ekonomijama veoma skupa, najskuplja roba???

 7. Anonimni kaže:

  Hej zasto se vise ne javlja Evetovic M.? Uspeli su ga ucutkati? Toliko o njegovoj hrabrosti i doslednosti i o njihovom postenju i ne sluzenju ucenjivanjima! Mislim da bi trebali da odbranimo Evetovica i nabavimo fotke od njihovih (zutih DS itd) clanova porodica. Ja vec sam nabavio tako da kad bude momenat za pustanje na net, pustam. Cisto da osete taj filing, kad drugima prikazuju cure itd.

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: