Ulicama Subotice sada i iz fotelje

Provozati se i razgledati ulice svetskih gradova a da pri tome ne izlazimo iz stana ? Moguće je putem Google StreetView – a.

Već neko vreme širi se broj mesta  čije su ulice, šorovi i kuće  vidljivi na Google StreetView, a sada je među njima i naš grad. Čemu sve može da posluži ovo čudo, tek će da se pokaže. Da se bolje snađemo, pronađemo mesto kuda planiramo da krenemo ili ispitamo destinaciju koja nas zanima.

 

Link:  http://goo.gl/ZY2vuz

 

Ulica Hajduk Veljka u Subotici

hajduk veljka subotica

Kako mu i samo ime kaže, StreetView nam omogućava da vidimo i prošetamo ulicama gradova koji nas interesuju. Pri tom se ne prikazuje samo nekoliko fotografija tog grada ili te ulice, već zaista imate mogućnost da virtuelno prošetate ulicom, okrenete se oko sebe i rezgledate, skrenete u neku drugu ulicu, prošetate parkom i gradskim trgovima.

google-street-view-600x450

Skalamerija na Gugl automobilu, koja se mogla videti u Subotici oktobra prošle godine je u stvari kamera, odnosno više kamera poređanih u oblik lopte koje istovremeno fotografišu sve oko sebe na svake tri sekunde. Kamere su različito postavljene ali prave snimke istovremeno koji kada se skupe i poređaju jedan do drugog daju pregled od 360◦ iz tačke u kojoj su napravljeni. Posle 3 sekunde dolaze novi snimci. Sve ove fotografije visoke rezolucije se kasnije kodiraju i sastavljaju, te se dobija izuzetno realan virtuelni prikaz prostora koji je sniman.

 

 KOMENTARI

  1. Zravko kaže:

    Nakon mnogo godina „prošetao“ sam ulicama Subotice.Fakultet,studentski dom,Radijalac,Hala sportova…Mnogo se toga izmjenilo što je i normalno.Žao mi je što nema žute kocke i što je hala sportova sakrivena iza nekog plavog objekta a bilo je lijepo vidjeti halu još sa početka radijalca.
    Pozdrav Subotičanima i mojim kolegama sa Ekonomskog fakulteta.

  2. Pálfi József kaže:

    Svaki dan mogu gledati uzivo, ali ovo je nesto drugo. Sretan sam, sto je konacno i Subotica medju gradovima koji se mogu videti u celom svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: