Umesto betonskog „kostura“ zelenilo

Uskoro će prostor gde se nekada nalazio „kostur“ pored Otvorenog univerziteta biti uređen i oplemenjen ozelenilom i mobilijarom.

U Direkciji za izgradnju grada objašnjavaju da će do kraja nedelje prodati armaturu i beton, kao reciklažni materijal. Odlukom grada na ovom prostoru je predviđen kulturni sadržaj, te će u tom pravcu biti i oplemenjen.

 

Nakon što je više od 50 godina ružio izgled centra grada, Subotičani su se konačno oslobodili jednog nezavršenog projekta. U gradu sličnih projekata koji još nisu završeni ima dosta. Tu je i Narodno pozorište, čija će sudbina možda uskoro biti rešena. Subotički teatar je stavljen na listu objekata od nacionalnog značaja, a pokrajina je obećala da će 500 miliona dinara isplatiti u naredne tri godine.KOMENTARI

 1. mihajlo kaže:

  e to bi bilo dobro ,grad nema dovoljno parkova 

 2. Hjee kaže:

  Huligani ce za dva dana da naprave neki kvar. Nazalost, to se uvek desi. :/

 3. freelancer kaže:

  mihajlo:

  e to bi bilo dobro ,grad nema dovoljno parkova 

  Bravo! Jer, ljudi … realno, nemamo PARA za filozofiranje i „‘ću ovo – ‘oću ono“. Zelenilo ne škodi pa nek prostor čeka neka bolja vremena.

 4. ivan kaže:

  Bilo bi fino neko drvece da posade,neko koje ide vislje.

 5. mislilac kaže:

  Biljke posle sadnje treba i negovati, a ne zapustiti kao posle prošlogodišnje predizborne sadnje kod brda, iza obdaništa Šumice.

 6. stormwatch kaže:

  Tamo treba da bude zgrada! A eventualno okolo malo ruza!

 7. Limun kaže:

  Polagano polagano,smirite strasti svi…za sada zelenilo dok se ne nadje idealno rešenje,naopako bi bilo sada zbrzati ! 

 8. gajeva kaže:

  vi stariji,setite se da ja tamo nekada i bio park

 9. Majk kaže:

  stormwatch:

  Tamo treba da bude zgrada! A eventualno okolo malo ruza!

  hahahha kralju 😀

 10. Anonimni kaže:

  😐

 11. Nesa kaže:

  Kostur je srušen (radovi plaćeni izvođačima iz budžeta ), materijal prodat (novac otišao znamo kome). Slede izrade raznih studija i planova šta tamo da se gradi (plaćaće se iz budžeta) pa sledi izvođenje radova (iz budžeta) pa onda razne promene planova i izmene izgleda i namene objekata (iz budžeta)… i tako sve dok:

  a) ima novca
  b) neko to ne zaustavi 

 12. Subotica kaže:

  @Nesa

  Pa plati onda idejno resenje iz svog dzepa a zelenilo je svakako placeno da ozelenjava grad!

  Ja sam dizajner i ne pada mi na pamet da radim nesto dzabe tako ni arhitekte nece da ti planiraju grad za dz.!

 13. Nesa kaže:

  @Subotica

  Nije problem u placanju nego u nerealno velikim (napumpanim) troskovima i izvlacenju ogromne kolicine novca za posao koji se radi godinama i nikada se ne privede kraju sve dok je omoguceno novo izvlacenje novca iz budzeta. Koliko se godina (decenija) gradi kompleks bazena u Dudovoj sumi!?! Ima takvih primera jos. Npr, preambiciozan i nerealan projekat zgrade pozorista sa tri scene i najsavremenijom opremom za sve tri scene, pozorista za grad koji nema razvijenu pozorisnu publiku da popuni ni jednu a kamoli tri scene na kojoj se istovremeno igraju predstave! Pa ni Beograd ni Novi Sad, sa daleko vecim brojem stanovnika, nemaju toliko publike da popuni tri scene a ne jedna propala palanka Subotica. Valter je podigao Galeriju sa 20 milona evra, a pozoriste treba da kosta 120 milona!!! Ma daj, to su price za malu decu i naivne birace. Ne zelim da podrzavam ljude koji grad vode u propast. Sva javna preduzeca i „arhitekte“ jesu placeni ali iz mog dzepa ali ih ne placam da brljaju, petljaju, osljare, fuseriraju, eksperimentisu… nego da rade i budu nagradjeni za kvalitetan rad ali i da odgovaraju za svoje greske. Naprotiv, imamo situaciju da su nagradjeni za svoj rad kome kvalitet nije bitan a za greske ne odgovaraju. E, pa to necu da placam!

 14. Davil kaže:

  Kako bi tu dobro stojala neka 10to spratnica da se malo ubije u Subotici monotonija

 15. Dragan kaže:

  g.Nesa  je potpuno u pravu ,placaju to svi gradjani Subotice  ,porezi idu u gradski budzet.Bilo sta da se radi  u gradu ,obavezno i bez uslovno treba postaviti  uvek na prvo mesto  jasno , glasno i nedvosmisleno  KO ,imenom i prezimenom snosi odgovornost .Odgovornost  mora biti  obavezno individualna nikako zajednicka , sobzirom da  je  iz dosadasnjh slucajeva svima valjda jasno da   je to demagogija  dosadasnjih politicara ,da bi izbegli  odgovornost za strahovite kradje i  stetu koja je naneta  drustvu tj. gradu Subotici, a i uopste celoj drzavi.Sto se tice  betonskog kostura  ,treba  postojeca vlast ,koja je inace zavila u crno  nasu Suboticu ,treba da objavi  transparentno ,koliko kosta  gradsku kasu  ovaj kostur ,ne samo njegovo rusenje nego i  koliko je dobila  fantomska beogradfska firma ,koja je vlasnik ovoga kostura,koliko je bobila para od grada  Subotice ,pre svega kako je i kada postala  vlasnik i ko joj je to   omogucio ,I naravno  dali se  vodi  od strane grada inicirana istraga za korupciju u tom slucaju.

 16. Lenin kaže:

  Може ли тамо неки нови костур?Лепши,већи,скупљи од овог што сте срушили?А да…,има већ један у центру града!?Кад ће се тај да се руши?

OSTAVITE KOMENTAR