Umetničke radionice u Zoo vrtu Palić

Zoološki vrt Palić je mesto gde se mogu realizovati najrazličitiji sadržaji i aktivnosti za decu i odrasle. Iako se bavi najviše životinjama, kao ustanova kulture, mesto je i za raznovrsne izložbe, koncerte, predstave i kreativne radionice. Teme su razne, tehnike još raznovrsnije a inspiracija se može potražiti svuda uokolo.

DSC_0445 (1024x683)

Tokom leta, vrt je domaćin gostima iz Temišvara. Već nekoliko godina deca ovog grada dolaze kod nas da realizuju programe letnjih kampova. U vrtu, svaka smena, provodi 4 prepodneva i realizuje nekoliko tematskih celina. Ovaj put ćemo spomenuti radionice gde dolazi do izražaja kreativnost i trud. U pitanju su grnčarstvo i dekupaž.

DSC_0443 (683x1024)

Grnčarstvo uvek privuče veliku pažnju dece. Svi žele da se oprobaju na starom grnčarskom kolu koje se pokreće nogom umesto strujom, i da naprave od gomile gline elegantne vaze, ćupove i posude. Oni manje spretni, od gline prave i potom oslikavaju figurice i magnete za frižider. Radionicu vodi Tibor Šram, dugogodišnji saradnik vrta, koji sveže radove stiže i ispeći kako bi ih deca odnela sa sobom kao uspomenu i suvenir.

DSC_0439 (683x1024)

Dekupaž radionica je opet nešto potpuno drugačije i u poslednje vreme izrazito popularno. Vođena Biborkom Janoši, deca prave kutijice i ramove za slike u ovoj tehnici, sa motivima prirode, biljaka i životinja. Ove godine, za malo starije, osmišljen je rad i sa tehnikom mozaika od sitnih komadića.

DSC_0436 (683x1024)

Svi programi se realizuju uz pomoć Grada Subotice, kojem se ovaj put i zahvaljujemo!KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR