Umetnički poziv na hladnom

Članovi ansambla Narodnog pozorišta izrazili su razočaranje zbog loših uslova u kojima rade nakon što je srušena stara zgrada pozorišta, a obećanje o izgradnji nove nije ispunjeno, prenosi dnevni list na mađarskom jeziku Mađar So.

Slika

Otkako je srušeno staro zdanje pozorišta 2007. godine, ansamblu sa pratećim službama obezbeđen je alternativni prostor u zapuštenom i oronulom delu fabrike Maldost.

Glumce na probama od fabričke hale odvaja samo jedna pozorišna zavesa, a prostoriju za probe je nemoguće zagrejati.

"Predlažemo gradskim ocima da narednu sednicu Skupštine opštine održe tamo gde probe održavaju umetnici. Ukoliko izdrže šest-sedam sati zasedanja, bez sumnje će se uveriti kako to izgleda dnevno raditi u jedva zagrejanom prostoru", kazali su članovi ansambla.

Oni su dodali da na probe stižu slojevito obučeni, sa termosom čaja ili kafe u rukama, dok muzičari sviraju u rukavicama, probe teku u kaputima, jer se i bučna grejalica koja duva topao vazduh mora isključiti, ne bi li glumci čuli jedni druge.KOMENTARI

  1. Kibicer kaže:

    Pa što ne odu u " Agro banku" ‘
    Kad može tamo da zaseda Upravni odbor Narodnog pozorišta, a članovi drhte kao da su u zamrzivaču, iako nije hladno onda u toj banci i glumci treba i da probaju.
    treba tamo i da igraju dok im ne naprave scenu.

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: