Unikatne bib ogrlice za svaku damu

Vesna Mićković poseduje poseban dar kojim praktično od ničega stvori nešto. Njena želja da sama kreira unikatne komade nakita, da sve to stvara sa puno ljubavi navela ju je da se u potpunosti posveti izradi bib ogrlica sa cvetovima od svile, satena, platna, satenskih traka…..

 

Iako život nije bio blag prema njoj, sudbinu nezaposlene žene u 53 godini, pretvorila je u svoju prednost shvativši da sve svoje vreme može da posveti zanimanju koje joj je ceo život bio samo hobi.

 

—Ne postoji za džabe izreka „Kad se vrata zatvore otvori se prozor”. Prvi put radim nešto što bezgranično volim, uživam u svakom momentu stvaranja i verujem da će to što stvaram neko poželeti—kaže Vesna koja se poslednje dve godine potpuno posvetila izradi bib ogrlica.

Želja da izgleda drugačije, da poseduje komad nakita i detalj koji niko nema, uvukla ju je u svet ručnog stvaralaštva. Sopstvene ideje ubrzo je počela da nadograđuje kroz raznorazne magazine gde se upoznavala sa mnogim tehnikama izrade nakita, a kasnije je internet postao mesto preko kojeg je mogla učiti i razvijati svoja saznanja.

 

—Kada se sada u mom životu osvrnem mnogo godina u nazad, postanem svesna da se nekom vrstom ručnog stvaralaštva bavim od najranijeg detinjstva. Umela sam, kako naš narod kaže da od ničega  stvorim nešto. Uvek sam volela boje, lepe oblike. Mnoge žene u mojoj porodici bavile su se nekom vrstom ručnog rada. Od svake od njih sam nešto naučila i stekla osnove u mnogim tehnikama. Kao mala težila sam da izgledam drugačije, da budem posebna, da imam nešto što drugi nemaju, da ukrasim dom sa nečim neobičnim, da poklonim nešto što se ne može kupiti,  i to je bio povod da sama počnem  stvarati razne predmete osetivši ogromno zadovoljstvo koje takvo stvaranje pruža. — priča Vesna.

 

Nakit je oduvek volela, a cveće je njena večita inspiracija. Prelistavajući internet, jednog dana je naišla na tehniku izrade ogrlica sa ogrlicma od svile, platna, satenskih traka, cibzara, cirkona, dugmadi, koja se zove bib ogrlica.

 

—Oduševila sam se njihovoj šarolikosti, veselju koje izazivaju, veličini, ali i.originalnosti. To su ogrlice koje imaju svoju priču i koje „saradjuju” sa  osobom koja je nosi. Jedna skromna odevna kombinacija uz njih postaje – glamur za veče, veseli letnji neobavezni šik, poslovna elegancija, kežual stil za popodnevno druženje uz kaficu. U svakom slučaju, ako svojom pojavom dama nešto želi da poruči svojoj okolini, da nakitom prenese poruku o sebi  ili prosto samo želi da se oseća lepo, to se sa  skromnom investicijom u bib ogrlicu vrlo lako odradi. Osim toga zadovoljava se i želja svake dame za  unikatnošću, jer kod bib ogrlica ne možete pronaći dve iste. Svaki primerak ogrlice je jedinstven jer se svaka radi sa samo sebi svojstvenom inspiracijom koja se završava kada se ogrlica napravi a onda se radja nova inspiracija i – nova ogrlica. I još jedna lepa stvar kod ovih oglica je da im svoj pečat daje  lično i  svaka dama koja je  nosi i to načinom kojim je nosi. U jednoj prilici ogrlicu može nositi uz vrat, u drugoj da je spustiti znatno niže na poprsje, ili jednostavno ono što predstavlja središte ogrlice postavi postrance.

Vesna se potrudila da poseban pečat njenoj kolekciji da naziv.

 

— Znajući sve ovo o bib ogrlicama, smatrala sam da i naziv moje kolekcije treba da bude poseban. Kako bib ogrlice govore same za sebe na prvi pogled, tako sam i za naziv kolekcije želela da ima svoju priču o tome šta se iza imena krije. Pišući na papir šta bib ogrlice za mene znače, trebalo je da me navede na naziv koji bi bio melodičan i da se  lako pamti. Tako mi je  nadošla ideja za naziv Blooberry bib ogrlice. Prvo, zato što me grozd borovnica podseća na bbi ogrlice.  Od tih malih bobica kada se konzumiraju, naše telo dobija najjaču zaštitu u vitaminima i antioksidantima. Snaga pozitivnog uticaja na nas me asocira na pozitivan uticaj bib ogrlice i na onog ko je nosi i na onog ko je samo posmatra i divi joj se. A tu je i plava boja. Za nju je karakteristično da ima poseban uticaj na sve nas. Plava je boja plemstva, saosećanja, ljubavi, opraštanja, mudrosti, psihičke snage, skladnosti, emotivnosti, plava boja je idealistička i podstiče sposobnost komunikacije sa našim potrebama i željama. Ona inspiriše više ideale.

U toku samog rada na Vesninom stolu nastaje gužva, gde se guraju i preklapaju raznorazni materijali i ostale stvari potrebne za izradu ogrlica. Osim njih, Vesna  pravi i priveske od žice i neobrađenog poludragog kamena, a pravila je i vezene čestitke tehnikom pokrstica, cveće i leptire od žice i najlon čarapa, cveće od žice i perlica, slike sa quiling tehnikom, cveće od plastičnih kašikica, nakit od papirnih perlica, šeširiće držače za čiode i igle, heklala sam tašne od plastičnih kesa, Zen bašte, drveće sreće od žice i poludragog kamenja i još mnogo što šta.

 

—Većina tih stvari je završila u kućama mojih rođaka i prijatelja i svojim postojanjem podseća ih na mene, moju ljubav prema njima i moju strast za stvaranjem. U planu za izradu su još mnoge ogrlice za proleće i leto, ali spremam  i „ogrlice” koje se na našim prostorima još nisu videle i biće namenjene damama koje imaju hrabrosti da ponesu nešto što još niko nema —Vesnini radovi se mogu videti na  Kao što znate, moji radovi se mogu videti na Facebook stranici http://www.facebook.com/pages/Blooberry-Bib-ogrlice/306108446158278  i u butiku „Happy Darlings”.

 

 KOMENTARI

  1. kaca d kaže:

    lepo mastovtto.orginalno/

  2. lidija novacic kaže:

    ogrlice su bajkovite i prelijepe, hvala vam sto ste to podijelili s nama , s postovanjem Lidija

OSTAVITE KOMENTAR