UO Fondacije Sinagoge: Tražimo odgovorne za propuste

Subotička Sinagoga je jedan od najvrednih objekata koji odlikuje mađarska secesija. Novac koji je obezbeđen je dovoljan za rekonstrukciju fasade.

Međutim, Upravni odbor Fondacije SOS Sinagoga je doneo odluku da se neće ulagati više u sinagogu, dok se ne razreši spor sa izvođačem radova, koji je imao mnogo propusta u radu. Tu se prvenstveno misli na popravku krova Sinagoge, koji prokišnjava iako su radovi na sanaciji nedavno završeni. Članovi upravnog odbora smatraju da ne bi trebalo da se dva puta plaća isti posao. Prekogranični IPA projekat sa Mađarskom u okviru koga je predviđena sanacija severnog dela fasade Sinagoge će početi sa realizacijom najkasnije za 30 dana. Ukupno je za ovu godinu je obezbeđeno 32 miliona dinara za sanaciju i rekonstrukciju subotičke Sinagoge.

 

Ukoliko sve bude teklo po planu radovi na Sinagogi trebalo bi da budu završeni za dve godine i onda bi se počelo sa uređenjem unutrašnjosti objekta. Do sada je u radove na rekonstrukciji objekta potrošeno oko pola miliona evra, a objekat se nalazi pod video nadzorom zbog čestih krađa.KOMENTARI

 1. Von Salchichen kaže:

  Simpozijum Baedeker

   
  Gost: Tamaš Sekelj, unuk Marcela Komora,
  Velika većnica subotičke Gradske kuće  (Trg Slobode 1),
  Utorak. 4. jun 2013. godine  sa početkom u 18 časova.
   
  Voditelj: Andrea Hušnjak
   
  Ulaz slobodan!
   
  Simpozijum se simultano prevodi na srpski jezik.
   
  Organizator:
  Zavod za kulturu vojvođanskih Jevreja
  „dr. MILKO IZIDOR“
 2. neša kaže:

  Zanimljiv naslov i zahtev: “Tražimo odgovorne za propuste”

  Draga gospodo, odgovorne za javašluk, pljačku i propadanje grada (ne samo krova Sinagoge) tražimo i mi godinama. Mrka kapa!

OSTAVITE KOMENTAR