Upis u prvi razred

O B A V E Š T E NJ E
O UPISU DECE U I RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ 2010/2011. GODINI

Na osnovu člana 98. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja („Službeni glasnik RS” broj 72/2009), a uz saglasnost Ministarstva prosvete Republike Srbije, Služba za društvene delatnosti Grada Subotice organizuje upis dece u I razred osnovne škole na području grada Subotice, u periodu od 01. 04. – 31. 05. 2010. godine.

USLOVI ZA UPIS
1. U prvi ( I ) razred osnovne škole u školskoj 2010/2011. godini, na osnovu člana 98. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, upisuju se deca koja će do 1. septembra 2010. godine imati najmanje šest i po godina (rođeni do 28. februara 2004. godine), odnosno, najviše sedam i po godina.
UPIS DECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE VRŠI SE NAKON ISPITIVANJA DECE PRED POLAZAK U ŠKOLU. ISPITIVANJE SE OBAVLJA U OSNOVNOJ ŠKOLI U KOJU SE DECA UPISUJU.
2. U prvi ( I ) razred osnovne škole školske 2010/2011. godine mogu se upisati i deca koja će do početka školske godine (1. septembra 2010. godine) napuniti šest godina, i to nakon provere spremnosti deteta za polazak u osnovnu školu koju vrši psiholog škole primenom preporučenih standarda i postupaka.

PRILIKOM UPISA DECE RODITELJI OBAVEZNO PRILAŽU SLEDEĆA DOKUMENTA:
1.Izvod iz matične knjige rođenih (nije potreban novi izvod);
2.Uverenje o lekarskom pregledu deteta, odnosno, revakcinaciji (ovo uverenje izdaje na području grada Subotice Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece, Đure Đakovića broj 14, a u naseljima grada zdravstvene stanice u mestu).

RODITELJ, USVOJILAC, STARATELJ, ODNOSNO, ORGAN STARATELJSTVA, ODGOVORAN JE ZA UPIS DETETA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLEKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR