Upotrebom sunca do kvalitetnijih usluga socijalne zaštite

Direktor Genontološkog centra, dr Nenad Ivanišević, učesnik je trodnevne konferencije “Dani energetike”, koju organizuje Pokrajinski sekreterijat za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine u saradnji sa Centralno- evropskim forumom za razvoj (CEDEF), a koja se dešava u Master centru Novog Sada.

 

20131031_110301_4

Sa projektom pod nazivom “Upotrebom sunca do kvalitetnijih usluga socijalne zaštite”, direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, prezentovaće novi energetski projekat koji je u planu. Učešćem na okruglom stolu gde se prezentuju invensticioni projekti i mogućnosti finansiranja u energetskoj efikasnosti i obnovljivih izvora energije, projekat će dobiti i eventualnu kritiku i realnu mogućnost ostvarenja.

 

Direktor ove Ustanove, prezentovaće i dosadašnje projekte energetske efikasnosti koji su relaizovani pri ovoj Ustanovi socijalne zaštite, kao što su Termoizolacija objekta Dudova Šuma, Postavljanje devet pločastih solarnih kolektora za pripremu tople sanitarne vode u objektu Doma Za Negu, Postavljanje 44 pločasta solarna kolektora za pripremu tople sanitarne vode u objektu Dudova šuma, kojima se obezbeđuje ušteda gasa i smanjuje emisija ugljen dioksida, i drugih.

 

CEDEF je nezavisna ekspertska organizacija, vodeća u regionu, koja se zalaže za aktivnu primenu energetske efikasnosti (EE) i obnovljivih izvora energije (OIE) u Srbiji i Crnoj Gori. Neke od aktivnosti ove organizacije su: primena konkretnih mera za povećanje energetske efikasnosti i upotrebu obnovljivih izvora energije, zagovaranje usvajanja neophodne zakonske regulative, pružanje stručne obuke, u tehničkim, pravnim i finansijskim aspektima projekata iz oblasti EE i OIE i druge.KOMENTARI

 1. Lenin kaže:

  Postavljanje devet pločastih solarnih kolektora za pripremu tople sanitarne vode u objektu Doma Za Negu…

  На том пројекту је неко зграбио добру "зараду"!У оно време у Мађарској 3х3 тј 9 колектора са пратећом опремом могло се купити за 11400 евра,а за уградњу,изолацију,цеви и за "руке"(чије ли руке)отишло,тако је "отишло" чак 24600 евра.Сада могу само нагађати коликоли ће неки на овом подухвату омастити бркове.

  http://www.subotica.com/vesti/solarni-kolektori-na-domu-za-negu-id13311.html

  http://i.imgur.com/PfXjsP6.jpg

  http://i.imgur.com/DnUGGpv.jpg

OSTAVITE KOMENTAR