Upoznavanje Subotičana sa nemačkom kulturom

Nemački narodni savez ove godine proslavlja dve decenije rada. U Subotici postoji i bilingvalna nastava na nemačko-srpskom i nemačko-mađarskom jeziku i to u Osnovnoj školi „10.oktobar“ i obdaništu „Palčica“.
Kako bi se Subotičanima približila nemačka kultura u ovoj ustanovi održavani su besplatni kursevi nemačkog jezika za sve zainteresovane Subotičane.

nemacki jezik

Oko 200 Subotičana se nalazi na listi čekanja za učenje besplatnog nemačkog jezika. Sanja Nojcer je osam meseci pohađala kurs i veoma je zadovoljna.
Centar ima biblioteku sa 4000 štampanih i 3500 digitalnih naslova na nemačkom jeziku. Fond biblioteke sadrži stručna izdanja, enciklopedije, beletristiku, filozofiju i putopisne knjige kao i knjige za decu i omladinu i književne časopise, a svi zainteresovani građani mogu besplatno koristiti usluge biblioteke.
Vlada Savezne Republike Nemačke 2004. godine kupila kuću od 300 kvadrata u Subotici i dala je Nemačkom narodnom savezu. Inače, u industrijskoj zoni Mali Bajmok prisutni su uglavnom nemački i austrijski investitori.

 

RTVKOMENTARI

  1. Megille kaže:

    No tamo najmanje će se naučiti nemačka kultura, svi su oni lažnjaci i žive od etnobiznisa.

  2. Maria Theresia kaže:

    Stvarni su da stvarniji ne mogu biti. Biblioteka im je super. A i kurs im je bio odličan.

OSTAVITE KOMENTAR