Uređenje javnih površina na Paliću

Od početka godine, u Park Paliću se intenzivno bave pitanjem uređenja javne površine na Paliću. U te svrhe napravljen je plan po kojem će se duž šetališta Lajoša Vermeša, Muškog štranda i Peščane plaže postaviti određeni broj montažnih objekata koji ću služiti u svrhe ugostiteljstva i trgovine. U zavisnosti od mesta obejkta i njegove namene, objekti su podeljeni u tri kategorije: montažni objekat, kiosk i tezga.

.

Montažni objekat
Objekat koji će isključivo biti postavljan na Peščanoj plaži i služiće u svrhe obavljanja svih vidova ugostiteljskih usluga prehrane ili svih vidova trgovine na malo neprehrambenim proizvodima. Ovi objekti će zauzimati površinu od 20 do 24 kvm, a stilski će biti urađeni po propisu Zavoda za urbanizam i Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Slika
Plan detaljne regulacije za prostor peščane plaže na Paliću

.

Predviđeni objekti moraju biti građeni od drveta a ukoliko se za izgradnju montažnih objekata koristi metalna konstrukcija ona mora biti obložena drvetom kako bi bila u skladu sa graditeljskim nasleđem i uslovima Međuopštinkog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Takođe krovna kontrukcija obejkata mora biti u osnovi drvena, a za krovni pokrivač može biti primenjen biber crep, trska ili bakarni lim. Maksimalna visina objekta uključujući najvišu tačku je 5,3m.

.

Varijanta 1, montažnog objekta sa nadstrešnicom Dimenzije ovog objekta su 6x4m
Slika

Slika

Varijanta 2 motažnog objekta bez nadstrešnice. Dimenzije ovog objekta su 5x4m
Slika

Slika

Varijanta 3 motažnog objekta bez nadstrešnice. Dimenzije ovog objekta su 5x4m
Slika

Slika

Kiosk
Na Paliću je predviđeno postavljanje i kioska površine 6,25 kvm, koji će svojim gabaritima i izgledom biti potpuno identični kioscima u centru grada. Ukupno su predviđene tri lokacije za postavljanje kioska i to kod Ženskog štranda, na Kanjiškom putu kod Muškog štranda, i na uglu Lovranske i Kanjiškog puta. Poput montažnih objekata, i kiosci se daju u zakup na 5 godina.

Slika
Kiosk Titusa Mačkovića koji je na realizaciju čekao četvrt veka. Red je da dođe i na Palić

Slika
Nekada dva kioska koji stilski nisu bili primereni Paliću

.

Tezge
Na šetalištu će biti postavljeni uređaji (tezge) na kojima korisnici takođe mogu da obavljaju delatnost prehrane ili trgovine, u zavisnosti od toga za koju delatnost su registrovani. Period za koji su date površine je tokom trajanja sezone na Paliću, odnosno od 01.04.-30.09.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Po javnom pozivu, dana 18.03.2011.godine održano je javno nadmetanje za davanje na privremeno korišćenje delova površine javne namene u zoni nadležnosti DOO Park Palić. Na peščanoj plaži izlicitirano je jedno mesto, gde će se tokom godine postaviti montažni objekat za obavljanje svih vidova trgovine ili prehrane. Reč je o montažnom objektu "3". Period za koji se daje ova površina iznosi do 5 godine.

  Slika

 2. Leonardo kaže:

  Izlicitiran samo jedan objekat? Da li to znaci da nije bilo velikog interesovanja?

 3. nesa kaže:

  Ko je lud da zakupljuje objekat na Palicu kada ce sezona biti mrtva kao i prethodnih par u nazad. Ali podrzavam akciju, bitno je poceti pa makar ove sezone i ne bilo nista.

 4. 4lu3M kaže:

  Pa to je sve Miljkovic i ranije licitirao samo bez tendera i lakse nam je bilo sa njim

OSTAVITE KOMENTAR