Uređenje svih staničnih objekata i održavanje higijene u njima

Tanja Čvorović iz “Infrastruktura železnice Srbije” kaže za radio 021 da će sa početkom rekonstrukcije pruge Beograd – Novi Sad – Subotica – državna granica, biti obuhvaćeni i obimniji građevinski zahvati u stanicama Subotica i Novi Sad.

Do kraja projekta, predviđa se uređenje svih staničnih objekata na ovoj relaciji, kao i održavanje higijene u njima, poručuje Čvorovićeva za Radio 021.

Zeleznicka stanica Subotica zeleznice Srbije vozoviKOMENTARI

 1. suboticanka kaže:

  Dobro što se neko setio.
  Jedva čekamo

 2. Peter North kaže:

  Što se tiče stanične zgrade, njoj nije toliko potrebno uređenje koliko redovno održavanje. Užasno je prljava, prelivaju se kante za đubre, žice vire iz zida…Na peronu nema pola lampi, išvrljani grafiti i sve je tako musavo. Tu nešto debelo nije u redu.

 3. bane kaže:

  Osim toga, kada ulazite u voz, morate imati lift, a kad izlazite-padobran.

 4. Pametnjaković kaže:

  @Peter North
  “Tu nešto debelo nije u redu.”

  Verovatno ste u pravu, verovatno stvarno nešto debelo nije u redu.
  Neki kažu, da je izgled javnih toaleta a i železničkih stanica slika stanja u kome se država i sistem nalazi.
  Dođe putnik, ode na stanicu, vidi kako to sve očajno funkcioniše i već ima predstavu o tome gde je doputovao i šta ga ovde sve čeka.
  Mada ima gde su stanice doterane, ali izričito malo je takvih mesta, to je samo tamo gde živi neki visoki političar ili u nekom jako važnom centru.
  U sređenim državama sve stanice funkcionišu, čak i u najmanjim mestima.

 5. dr feelgood kaže:

  Neće tu uređenje pomoći, mora da se sredi osoblje. Zašto je okolina željezničke stanice toliko opasna? Zašto se sedi na peronu u mrklom mraku bez ijednog redara? Zašto spavaju beskućnici kod šaltera? Ako mora neko da im dođe da im kaže da tu nešto ne valja, onda nema tu šta da se pravi.

OSTAVITE KOMENTAR