Uređenje zoo vrta

U okviru  radova i poslova na uređenju zoo vrta, polako se privode kraju aktivnosti započete početkom leta.

 

Da bi se zadovoljili standardi držanja pojedinih životinjskih vrsta i omogućili uslovi za nabavku novih jedinki i saradnju sa evropskim udruženjem zoo vrtova ( EAZA ) u vrtu su urađene rekonstrukcije i nadogradnje na dva velika objekta.

Na objektu žirafarnice je urađena zimska terasa sa nadstrešnicom, kako bi žirafe mogle i kada je jako hladno protegnuti noge, nova ograda sa proširenjem ispusta i za posetioce nevidljivo, unutrašnje pregrađivanje objekta sa posebnim boksevima za odvajanje jedinki, i nadamo se nekom prilikom i mladunčeta.

 

Kod belog medveda je izgrađen potpuno novi deo, na prirodnoj podlozi sa preko 250 kvadrata novog prostora. Ovaj kompartment će ostati bez bazena ali će omogućiti belom medvedu da kopa i uživa u hladu. Takođe, zahvaljujući sistemu posebnih vrata, medved će moći da naizmenično boravi u različitim delovima volijere. Da bi i za posetioce bio privlačniji, ovaj deo je oslikan motivima Arktika tj. Severnog pola. Još je ostala ugradnja bezbednosnih pastira i stavljanje novih informativnih tabli sa informacijama i zanimljivostima o podnevlju i životu belog mede.

Vredni radnici vrta su uradili mali bazen za foke, namenjen odvajanju foka i nadamo se, smeštajummajke i mladunčeta u nekoj skorijoj budućnosti.

 

Nastavljaju se radovi i na spoljašnjem ispustu za kukubare. Velike novozelandske vodomare.

 

Tokom jeseni planira se velika rekonstrukcija prostora gde su trenutno nojevi. Ovaj prostor će biti adaptiran za patuljaste vidre dok će se najveće ptice pridružiti zebri i žirafu u prosotru afričke savane.

Veliku pomoć u održavanju i uređenju vrta imamo od zaposlenih u okviru javnih radova.KOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    bar jedna lepa vest danas. Bravo za Zoo vrt 🙂 

  2. ja kaže:

    e moj popoviću…..ako ti kruno drži pravac u zidanju……. 😕

  3. snezana kaže:

    Moje klinke i ja OBOZAVAMO nas ZOO-vrt,uvek ima nesto novo i naravno NAJLIJEPSI je! 😆

OSTAVITE KOMENTAR