Uređenjem kanalske mreže Bajmočani dobijaju izletište

Na prostoru Kudeljare, Bajmočani će uskoro dobiti pravo izletište, područje za odmor, rekreaciju i ribolov. Gradonačelnik Jene Maglai obišao je sa predstavnicima MZ Bajmok radove na uređenju Bajmočkog kanala, paralelnog kanala kod nekadašnje Kudeljare i postojeće mikroakumulacije. Za izmuljavanje i uređenje tri jezera, izdvojeno je 12 miliona dinara.

bajmok

Druga faza radova na uređenju kanalske mreže započeta je pre desetak dana a u ovoj fazi biće izgrađeni prelivni sistem, izvršeno izumljavanje i gradnja tri jezera. Završetak radova planiran je za sredinu juna.

Prema rečima predsednika Skupštine MZ Borislava Petrovića, plan je da se nakon završetka druge faze upravljanje ovim prostorom poveri nekom od ribolovačkih društava.

Uređenje prostora nekadašnje Kudeljare, deo je projekta uređenja kanalske mreže, koji zajednički finansiraju Grad Subotica sa 40 odsto i pokrajina sa 60 odsto. Ukupna vrednost projekta koji predviđa  6 katastarskih opština, Bajmok, Žednik, Stari grad, Tavankut i Palić je blizu 50 miliona dinara.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. nekoime kaže:

    >>predviđa 6 katastarskih opština, Bajmok, Žednik, Stari grad, Tavankut i Palić
    a 6. je?

  2. bac vranje kaže:

    Cantavir

OSTAVITE KOMENTAR

+ 39 = 45

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: