URS pokreće peticiju od 4.aprila

Senta je prvi grad koji je posetio Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić u okviru akcije upoznavanja sa članstvom i problemima građana širom Srbije. Tom prilikom Dinkić je istakao da će 4. april pokrenuti peticiju podrške građana za vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Vojvodini, decentralizaciju i da se gradonačelnici biraju direktno od strane građana.

Slika

– Lokalna vlast treba da dobije više novca, a ne kao sada da da se samo manji deo para vraća u gradske kase.
Komentarišući inicijativu za vraćanje imovine lokalnim samoupravama, jer ne može i ne treba Beograd da se pita kome će se izdavati fiskulturna sala osnovne škole nekog mesta u Srbiji. Direktni izbori gradonačelnika su potrebni kako bi građani znali ko je odgovoran i da su sami birali svoje lidere, a ne partijske centrale. Najbolje ideje građana će biti nagrađane i implementirane u naše zakone. Od 4.aprila preko društvenih mreža poput facebook-a građani će moći da da kažu svoje probleme i predlože rešenja za unapređenje njihovog grada, a obavljaće se i anketiranje – objašnjava Mlađan Dinkić.
Subotica bi trebalo da se okrene ka razvijanju privrede jer su se za to za sada stekli uslovi, kao i turizma.Trebalo bi da se što više ljudi zaposli, ali i ulaže u turizam tvrdi Dinkić.
Jasmin Šečić, predsednik GO G17+ u Subotici kaže da je gradski budžet četiri milijarde dinara i da bi na osnovu njihovog programa se u gradsku kasu vraćalo i do 500 miliona dinara.KOMENTARI

 1. ceda velja kaže:

  A sta ste radili za 10 godina vlasti?

 2. Mladost kaže:

  ovo podrzavam. ako vidite samo Kuceru koji je biran direktno i Dulic da je pobedio njega sada bi njemu vec placali. Ako disemo prasinu od negovih kamiona sto nose pesak a da ne govorimo o sadasnjem gradonacelniku koji je marioneta

 3. Subotičanka17 kaže:

  Potpuno se slažem i podržavam da građani treba da biraju svoje najbolje i najsposobnije ljude, a ne da im se to nameće,
  mislim da već napkon naši građani treba da dobiju svoj glas i odlučuju o tome šta da se radi u lokalu…..

 4. Branislava kaže:

  Bilo bi interesantno da oni dodju na vlast u Subotici.Ako nista sigurno bi mnogo izgradili i dosle bi strane kompanije

 5. Suncokret kaže:

  Konacno jedan razuman i realan plan. Ne samo da bi trebalo da gradjani sami biraju gradonacelnika, nego ne bi bilo lose i da se posle godinu ili dve njegovog mandata uradi i neka javna evaluacija gde bi opet gradjani sami mogli da ocene koliko je on uradio u proteklom periodu. Mozda se tada ne bi desavale razne sumnjive ‘humanitarne’ akcije,kao sto je bila ona sa rampama za invalide.

 6. Gost kaže:

  Ovim zakonom se eliminise mogucnost da Vucinic i njemu slicni ponovo sednu da mesto gradonacelnika. Tad nema dilova i namestanja vec narod direktno bira.

 7. Lola kaže:

  Vraćanje imovine lokalnim samoupravama i mogućnost direktnog izbora gradonačelnika, mnogostruko bi doprinelo razvoju i napretku tih sredina. Svako u svom gradu zna ko bi mogao da bude najsposobniji za obavljanje tako odgovornog posla, takođe i koji su to prioriteti koje treba rešavati u svojim sredinama. Građani bi uzeli aktivno učešće u rešavanju problema.
  Smatram da samim izborom odmah treba osmisliti i brz mehanizam provere odgovornosti "obećano-urađeno", da se ne bi gubilo dragoceno vreme.

OSTAVITE KOMENTAR