URS sakupio 250.000 potpisa za narodnu peticiju

Na Paliću je nastavljena kampanja URS-a za prikupljanje potpisa za narodnu peticiju. Predsednik, URS-a Mlađan Dinkić je istakao da je do sada sakupljeno 250.000 potrisa i da se nada da će do kraja akcije biti barem pola miliona. Dinkić je istakao da se zalažu da građani biraju gradonačelnike, da novac ostaje gradovima i za decentralizaciju. Zbog toga je neophodno da se sakupi što više potpisa kako bi peticija bila predata Vladi i u Skupštini Srbije bude izmenjen set zakona, a sve u cilju ravnomernog razvoja Srbije.
– Preko ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja u Palić je će ove godine biti uloženo 100 miliona dinara za projekte, a ukoliko se podrži naša peticiji onda bi godišnje Subotica imala 600 miliona dinara više u svom budžetu. Pored toga, neophodno je da se gradovima vrati imovina – rekao je Mlađan Dinkić.
Dinkić će na Paliću boraviti još nekoliko dana. Tradicionalno već prvomajske praznike proslavlja na severu zemlje.
– Dobra muzika, hrana, salaši, ambijent ljudi….To me uvek tera da se vratim Paliću i tu za Prvi maj provedem nekoliko dana. Sada proslavljam i 2.maja godišnjicu braka, tako da je ovo jedna barem meni, od najlepših destinacija u zemlji i regionu – objašnjava Dinkić

SlikaKOMENTARI

  1. Hanibal Lektor kaže:

    I SPS je na Paliću skupljao potpise. Svaki je koštao 100,00 dinara i za uzvrat ste mogli dobiti pljeskavicu, pivo i sladoled. Samo nisam naisao na radikale i njihov hleb po 20,00 dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: