USAID zadovoljan radom subotičkih sudova

U Subotici je juče predstavljen Ju es ejdov projekat podele vlasti i podrške sudovima u Srbiji. Tim povodom predstavnici Ju es ejda su posetili Viši i Osnovni sud u Subotici. Cilj posete je nastavak dalje saradnje ovog suda sa Programom podele vlasti na angažovanju tima Višeg suda u Subotici na Projektu otklanjanja zastoja u parničnim postupcima, odnosno nastavak saradnje Osnovnog suda u Subotici sa Programom podele vlasti u naporima ka rešavanju „starih“ predmeta, kao i prezentacija dosadašnjih rezultata oba suda.

Slika

Predstavnik Ju es ejda za reformu u Srbiji Nikola Vojnović rekao je da je reč o petogodišnjem programu u vrednosti od nekoliko desetina miliona dolara. Projekat se odnosi na reformu sudske uprave, ubrzavanje sudskih postupaka, rešavanje starih predmeta i smanjenje odlaganja ročišta.

– Građansko odeljenje Višeg suda u Subotici ove godine je primilo 1100 predmeta, od kojih 331 nerešen i 769 je rešeno. Od svih predmeta zaprimljenih oko 15 odsto pripada krivičnoj, a ostalo građanskoj parnici. Najviše starih predmeta imamo iz te oblasti zato smo i odlučili da se uključimo u projekata. Pored toga, podnećemo inicijativu da se formira jedna ustanova za prihvatanje maloletnih lica, jer moramo da ih vodimo u Beograd – rekao je v.f. predsednika Višeg suda u Subotici, Ferenc Molnar.
U Osnovnom sudu u Subotici kažu da se za dva meseca smanjio broj starih predmeta za 10 odsto i da se planira da se za šest meseci koliko se projekat realizuje smanji za 25 odsto.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 5 = 8

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: