Usavršavanje u Nemačkoj

Sonji Jovičić su se nakon volontiranja, putovanja po Evropi, boravka u Americi na razmeni studenata za kratko vreme otvorila mnogobrojna vrata i pružila joj se prilika da nakon ubrzanog završetka master studija ekonomije na fakultetu u Vupertalu, od ove školske godine pohađa doktorske studije i bude asistent na dva predmeta –Teorija i politika zaposlenosti i Teorija ekonomskog rasta.

Kao članica organizacije United games putovala je po Evropi. Obišla Nemačku, Austriju, Švajcarsku gde je usavršavala nemački jezik, volontirala i razvijala mnogobrojne veštine.

 

Kao član Mladih istraživača Srbije tokom studija sam bila  na volonterskim kampovim u Nemačku i Švajcarsku, gde sam stekla nova iskustva. Zahvaljujući boravku na dečjem kampu u Švajcarskoj, uspostavila sam saradnju sa gazdom kampa i već četiri godine tamo predajem engleski  — priča Sonja.

Kroz studentsku razmenu boravila je godinu dana u gradu Spoken u državi Vašington, gde je osim studija ekonomije volontirala u osnovnoj školi gde je organizovala aktivnosti za decu, išla na praksu i trenirala odbojku.

 

Ekonomija i studije su joj uvek bili na prvom mestu. Iako je procedura bila veoma složena, ipak je uspela da dobije stipendiju Nemačke vlade, DAAD za master studije i da upiše fakultet u Vupertalu.

 

Od februara imam posao na fakultetu, gde radim kao studentski asistent, što znači da pomažem profesoru u istraživačkim radovima. Zahvaljujući tome, profesor mi je ponudio da upišem doktorske studije i da budem asistent za njegova dva predmeta-Teoriju i politiku zaposlenosti i Teoriju ekonomskog rasta. Za mene je to bila lepa ponuda i pristala sam, tako da ću master koji traje dve godine završiti za godinu dana, a od novembra ću uz doktorske studije i predavati na fakultetu. Jeste velika obaveza, uzbuđena sam zbog tog posla, ali mi je drago što ću to raditi, jer volim posao predavača — kaže Sonja.KOMENTARI

 1. Andrija kaže:

  Svaka cast!!!!

 2. Andrija kaže:

  Ne mogu da verujem da ovaj clanak stoji 5 dana na ovom sajtu i niko od nasih dragih sugradjana nije bio u stanju da prokomentarise i pohvali neciji uspeh. Kada je pljuvanje u pitanju i kada treba po nekome oplesti tu su stotine komentara. 

 3. Anonimni kaže:

  Zato što u njenom životu nema ništa skandalozno.

  Već duže vreme čitam na ovom sajtu razne uspešne mlade ljude u različitim krajevima sveta i pitam se kako bi nam Subotica izgledala da se svi oni vrate. Nažalost to nije tema.

 4. freelancer kaže:

  Andrija:

  Ne mogu da verujem da ovaj clanak stoji 5 dana na ovom sajtu i niko od nasih dragih sugradjana nije bio u stanju da prokomentarise i pohvali neciji uspeh. Kada je pljuvanje u pitanju i kada treba po nekome oplesti tu su stotine komentara. 

  BRAVO Andrija!

  Svaka čast na komentaru. Evo ima i tekst u povodu meseca borbe protiv bolesti zavisnosti. Kao da nikoga ne zanima, a NARKOMANA i alkoa koliko hoćeš. NE DAJ BOŽE da sam u pravu, ali… zamisli da je nečije dete, od ovih komentatora, već zaglibilo u drogu i alkohol, a roditelji NE VIDE!!! Bruka.

  Ali zato… ćirilica-latinica, Srbin-Hrvat-Madjar, istorija-neistorija… “Debatni klub” 🙁

  Svaka čast, još jednom.

OSTAVITE KOMENTAR