Uskonosi majmun nova senzacija palićkog Zoološkog vrta

Američki bizoni, dvogrba kamila, patuljasti kajman i uskonosi majmun. To su nove životinje u palićkom Zoološkom vrtu.

Uskonosi majmun ili takozvani majmun Starog sveta je velika senzacija, jer ova američka vrsta se do sada nije mogla videti u zoološkom vrtu.

Ovi majmuni se trenutno nalaze unutra, i posetioci ih mogu videti samo preko staklenog zida. Jedva čekaju da se završi plato ispred objekta da bi ih posetioci još bolje videli, odnosno da bi imali više prostora za kretnju.

Američki bizoni se još privikavaju na novo mesto, a lame teško podnose velike vrućine, temperature iznad 30 stepeni.

Inače ova godina je donela pravi baby boom u ovoj palićkoj ustanovi. Od biljoždera se povećao broj jelena lopatara, lami i eland antilopa. Ptičji svet je takođe postao brojniji, mladunce su dobili emu, paunovi i fazani. Dr Tibor Janoši, veterinar Zoološkog vrta kaže da ove godine očekuju još nekoliko životinja: „Dvogrba kamila koja je došla iz Njiređhaze, dobiće svog para iz Osijeka. Nadam se da ćemo u tome još ove godine uspeti. A iz rimskog zoološkog vrta ćemo doneti perzijskog leopard da bi naš leopard imao društvo, a koji je nekada došao iz Hanovera.”

Osim što je za životinje obezbeđena voda, radnici ustanove se trude na različite načine da bi lakše podnele letnju vrućinu. Foke su na primer dobile nadstrešnicu nad bazenom, a medvedi dobijaju smrznuto voće.

U zoološkom vrtu kažu da Subotičanima pripremaju iznenađenje povodom predstojećeg Dana grada. Posetiocima će organizovati razne interesantne programe.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. Raspop Teodosije kaže:

  Nisu baš toliko retki. Ima ih podosta na nekim skupovima…

 2. Agent Broj 72 kaže:

  Predlazem da ga imenujete “Istina”.

 3. stormwatch kaže:

  Cuo sam da ce se ulazak u Zoo vrt placati Doge coinom i da ce bg parking tiketi moci da se koriste i na parkingu Zoo vrta.

 4. Istina... kaže:

  @Agent Broj 72

  “Tvoja” poruka je dokaz koliko ste nemoćni pred Istinom koja vam kvari planove. Evo vam dela vaših kvalifikacija Istine. Nazivali ste me, između ostalog, i: malim šizoidnim naci multinik šovinistom, bolesnim umom zatrovanim nacionalizmom i šovinizmom, ultraprimitivnim bolesnim umom, ustašom, zločinicem, krvolokom, krelcem, primitivcem, bolesnikom, jadnikom, lopovom, lažljivcem, prevarantom, nebuloznim, šizofrenim, paranoidnim, bljuvačem, pljuvačem, mentalno obolelim, monstrumom, bednikom, kukavicom, smešnim, šovinistom, fašistom, klerofašistom, šizoidnim nacionalističkim ludakom, monstruoznim licem nacionalšovinističkog ludila, mentalnim masturbatorom, idiotom, prljavim, kretenom, tragikomedijom od čoveka, debilom, kretanom, imbecilom, šmokljom, pedofilom, antihristom, alkosom, drogašom, seksistom, rasistom, svinjom, stokom, psetom, crknutim psetom, džukelom, đubretom, Gebelsom, Hitlerom, Sotonom.

  Vaš je problem što protiv boljih od vas i onih koji vam ne daju svoje vekovima koristite istu matricu. Predvidivi ste, mnogo ste predvidivi. “Neprijatelj” najviše strahuje da bude “provaljen”, a vi od sebe pravite neprijatelja onima protiv kojih delujete neprijateljski. Je*i ga, od vas sve počinje. Pa zar niste vi kroz istoriju započeli preko dve stotine ratova!? Zbog mira, slobode, demokratije, ravnopravnosti, nezavisnosti, boljeg sutra, interesa naroda tj. građana i građanki? Ma da, to su samo vaši izgovori za ratove kojima osvajate teritorije i resurse na njima. Eto vas od 1991. sa “novim” podvalama pod kapom “otvorenog društva” diktatorskog jednako kao i “komunizam”.

  Nazivajte me kako god hoćete ali moje je samo MOJE.

 5. pantic kaže:

  Istina…
  Kako si sam rekao da je neko dosadan i nekreativan kad se sam ponavlja, Istino ponavljas se stalno i zaista al zaista si dosadio svima na ovom portalu. U pravu si za sve tvrdnje koje iznosis, Divimo ti se, tvom intelektu snalazljivosti istrajnosti… da ne nabrajam sve tvoje kvalitete. Ali ako nama obicnim gradjanima zelis dobro ucinices to Dobro da nas izostavis vise tvojim uvek istim komentarima. Zaista si pametan covek pa se nadam da ces to i uvaziti i upotrebiti. Nista negativno ne mislim o tebi ali stvarno si dosadan. Nemoj zameriti, ostaj s Postovanjem.

OSTAVITE KOMENTAR