Uskoro deveti “Biofest”

U Subotici 15. i 16. oktobra biće održan 9-ti Biofest.

 

Fokus ovogodišnjeg susreta je na objedinjavanju poljoprivrednika, prerađivača i ostalih interesnih grupa, sa ciljem unapređenja ekonomske efikasnosti u proizvodnji i povećanja plasmana proizvoda. Cilj je promocija organske proizvodnje.

Bio-fest-2012-4

Udruženje TERRA'S u saradnji sa Kolping društvom Srbije realizuje projekat: "Uspostavljanje prve kooperative organskih poljoprivrednih proizvođača".

 

– U toku je anketiranje poljoprivrednika koji se bave organskom proizvodnjom o modelu načina udruživanja i do kraja godine na osnovu rezultata ankete bi se napravio i biznis plan sa najboljim modelom. Srbija nema Zakon o kooperativama, nego o zadrugarstvu i zbog toga da se napravi najbolji model udruživanja poljoprivredika, a da je u skladu sa zakonom. Na 9-tom Biofest koji će se održati 15. i 16. oktobra na jednoj od panel diskusija govoriće se o uspostavljanju prve kooperative u Srbiji – rekla je Snježana Mitrović iz Udruženja Terras.

 

Stručni tim, zajedno sa organskim proizvođačima posetio je Berlin kako bi se upoznao sa radom kooperativa na terenu. Cilj je kreiranje biznis plana prve kooperative organskih poljoprivrednih proizvođača. Učesnici su posetili firmu "Bioland" koja ima izuzetno razrađen logistički i organizacioni sistem rada te predstavlja osnovu buduće kooperative u Srbiji. Na "Biofestu" predstaviće se 15 izlagača sa svojim proizvodima.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR