Uskoro dozvoljena kulturna dešavanja i posete staračkim domovima

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, doneo je  odluku da se od ponedeljka dozvoli održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i koncerata u institucijama kulture, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati. Dozvoljeno je prisustvo publike ili gledalaca, ali njihov broj ne sme da prelazi 500. Dodatno, organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja, koje su dogovorene na sastanku premijerke Ane Brnabić i predstavnika pozorišta, bioskopa i manifestacija. Moraju se nositi maske i poštovati fizička distanca od 1,5 metar odnosno jednog praznog sedišta između ljudi. Određena je i adekvatna fizička distanca na događajima na otvorenom.

Odlučeno je da se nakon mnogo vremena, na temelju nešto povoljnije epidemiološke situacije a u cilju očuvanja psihičkog zdravlja i socijalnog života korisnika, dozvole posete staračkim domovima, ustanovama socijalne zaštite i sličnim objektima. Posete su dozvoljene isključivo uz najstrože poštovanje svih preventivnih mera i protokola o posetama.

Krizni štab podseća sve građane da se epidemiološka situacija postepeno poboljšava, ali da je opasnost od zaraze virusom korona i dalje prisutna. Neophodno je da i dalje nosimo maske u zatvorenim prostorima, redovno peremo ruke, koristimo dezinfekciona sredstva i održavamo razdaljinu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR