Uskoro Festival pozorišta za decu

Osamnaesto izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za decu održaće se od 15. do 21. maja 2011. u Subotici, uz gostovanja festivalskih predstava širom Vojvodine i drugih krajeva Srbije i reprizu Festivala u Segedinu. Težište Festivala biće na rumunskom lutkarstvu koje će biti predstavljeno kroz izložbu lutaka, kostima, scenografije i plakata rumunskih umetnika u Subotici, Novom Sadu i Vršcu.

U okviru zvanične selekcije biće prikazano 20 predstava za decu iz 18 zemalja sveta. Predstave će se igrati na dve različite lokacije (Narodno pozorište – scena „Jadran“ i Pozorište „Deže Kostolanji“) od 16. do 21. maja. Svaka od predstava izvodi se na izvornom jeziku, dok se prednost, prilikom selekcije, daje lutkarskom pozorišnom izrazu. Festival dodeljuje sledeće nagrade: gran pri za najbolju predstavu u celini; specijalnu nagradu za originalnost i fantaziju; nagradu za najbolju režiju; nagradu za najbolju scenografiju (opciono); nagradu za najbolju originalnu muziku; nagradu za najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka; i nagrade za glumačko majstorstvo.

Slika

Pored glavnog takmičarskog programa, festival će najmlađima pružiti i mnogo dodatnog, pratećeg programa, kao što su Izložba lutaka "Rumunsko slikarstvo", Izložba "Festivalski plakat" – radovi studenata Fakulteta za primenjenu umetnost, promocije najnovijih dečijih knjiga, "Trgovi i ulice" – plesni program na centralnom gradskom trgu, filmski program dečijeg filma u bioskopu Eurocinema kao i Lutkarska radionica za decu.

Svi programi Međunarodnog festivala pozorišta za decu besplatni su za sve posetioce.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: