Uskoro Festival pozorišta za decu

Osamnaesto izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za decu održaće se od 15. do 21. maja 2011. u Subotici, uz gostovanja festivalskih predstava širom Vojvodine i drugih krajeva Srbije i reprizu Festivala u Segedinu. Težište Festivala biće na rumunskom lutkarstvu koje će biti predstavljeno kroz izložbu lutaka, kostima, scenografije i plakata rumunskih umetnika u Subotici, Novom Sadu i Vršcu.

U okviru zvanične selekcije biće prikazano 20 predstava za decu iz 18 zemalja sveta. Predstave će se igrati na dve različite lokacije (Narodno pozorište – scena „Jadran“ i Pozorište „Deže Kostolanji“) od 16. do 21. maja. Svaka od predstava izvodi se na izvornom jeziku, dok se prednost, prilikom selekcije, daje lutkarskom pozorišnom izrazu. Festival dodeljuje sledeće nagrade: gran pri za najbolju predstavu u celini; specijalnu nagradu za originalnost i fantaziju; nagradu za najbolju režiju; nagradu za najbolju scenografiju (opciono); nagradu za najbolju originalnu muziku; nagradu za najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka; i nagrade za glumačko majstorstvo.

Slika

Pored glavnog takmičarskog programa, festival će najmlađima pružiti i mnogo dodatnog, pratećeg programa, kao što su Izložba lutaka "Rumunsko slikarstvo", Izložba "Festivalski plakat" – radovi studenata Fakulteta za primenjenu umetnost, promocije najnovijih dečijih knjiga, "Trgovi i ulice" – plesni program na centralnom gradskom trgu, filmski program dečijeg filma u bioskopu Eurocinema kao i Lutkarska radionica za decu.

Svi programi Međunarodnog festivala pozorišta za decu besplatni su za sve posetioce.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: