Uskoro gotov Trg Zoranu Đinđiću?

U centru Subotice će za otprilike mesec i po dana zvanično biti otvoren Trg Zorana Đinđića. Planovi su predstavljeni još u proleće 2007. a otvaranje je bilo planirano za 5. oktobar iste te godine. Radovi su, međutim, započeli tek u leto 2008. i od tada nisu završeni. Tempo radova je najpre zavisio od Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine iz kojeg je stizao novac. Avgusta 2009. godine je od odobrenih 45 miliona dinara izvođačima uplaćeno 24.509.327 dinara. Za drugu fazu je odobreno 17 miliona dinara i dodatnih pet miliona za troškove koji nisu unapred izračunati. Ukupno je dakle do sada utrošeno gotovo pola miliona evra za izgradnju trga, koji ni danas nije u funkciji.

 

Direktor Direkcije za izgradnju grada Subotice Josip Striko Kovač kaže da sada radovi na daljoj izgradnji trga ne napreduju zbog izvođača. Glavni izvođač je „Vojput“, a podizvođač firma „Sombor putevi“, koja je u većinskom vlasništvu „Vojputa“.

 

-Softver za funkcionisanje fontane, koji je nedostajao 2010. godine je već stigao – kazao je direktor, navodeći da je o tome obavešten na sastanku sa izvođačima. Prema njegovim rečima, preostalo je da se sada već samo završe radovi u skladu sa probitnim planovima i da izvođači ispune ono što su obećali.

 

– Što se tiče otvaranja, nažalost zvaničan tačan datum ne mogu da saopštim, ali bi to trebalo da bude za mesec, mesec i po dana. Ne mogu da utičem na izvođače, pri kraju su sa radovima, ali još nije obavljen ni tehnički prijem – rekao je direktor.

 

Trg je bio otovoren na gotovo godinu dana probnog perioda, lampe koje su se palile na dodir jedno vreme su i radile. Pre nekoliko dana one su uklonjene i odnete.

 

izvor MAĐAR SOKOMENTARI

 1. Lansky kaže:

  Stigao je softver, još samo da opravimo hardver

  Ovih dana

 2. jasmina kaže:

  28.07.2011… cekaj pa to je danas! Ja sam mislila da je ovo neka stara vest. Zar ovo cudo nisu vec otvarali… par puta. Plavu fontanu su prali Domestosom svaki drugi dan, a ovu demoliraju svake godine. Napredujemo, nema sta… Jednog dana cemo doci na nivo… Avganistana! Ne znamo ni fontanu da napravimo

  Lansky:
  Stigao je softver, još samo na opravimo hardver
   

  😀 😀 😀

 3. mevetovic kaže:

  jel to Striko nas pita ili tvrdi da će sve uskoro biti ok?
  ono što je danas izjavio za subotički radio Radojčinu je u najmanju ruku problematično.te softver ovako-onako,te video bim ako bude dodatnih para ,te biće tehnički prijem ako sve bude u redu ,te nisam ja tu ništa kriv ..drugi započeli..
  sve je jasno kao dan i ovo nije tema za forum sem kao zabava u iznošenju mišljenja.ovo je tema za neopterećenog tužioca od politike i policijsku istragu oputevima novca iz Fonda za kapitalna ulaganja i celokupnoj tehničkoj dokumentaciji od momenta podnošenja zahteva za dobijanje građevinske dozvole.Početi od početka i bez izuzetka…ostavimo se dorade projekta i zakrpljivanja novih pantalona…papire na Sunce i kom opanci kom obojci..ali ne sa građevinskim veštacima iz Subotice.može i iz Ćićevca..jel važi ?

 4. onako usput kaže:

  To, potrosite jos para u ono sto sigurno nece raditi.  👿

 5. prle kaže:

  Dokle cemo zaposljavati STRIKE i TETKE  ?

 6. MARKO GABRIC kaže:

  nemam komentara  bas sam ljut ajmo ljudi motke u ruke i po babu i stricevima udri
   

 7. ilse koch kaže:

  e ja cu biti zadovoljan i sa nekim stambeno poslovnim objektom od 200000e i ne trebaju mi lampe na dodir moze i na prekidac:)nego za to ciji prijatelj treba da budem ili u cijoj stranci jer ako mozes postati gradonacelnik ili direktor za izgradnju subotice zasto meni nemoze tih bezveznih 200000e za neki objekatcic aaaaaaa

 8. Boris kaže:

  Da nije tužno bilo bi smešno!
  Kolko se članova vaše mile vam stranke ugradilo u ovu šklopociju?

 9. Unit kaže:

  Hahhahaha.. „lampe uklonjene i odnete.. “
  Mamicu Vam lopovsku!

 10. Boris kaže:

  Iz BULEVARA imate predstavu svako jutro.
  Dođu majstori siroti i gledaju ko u puzzle koja gde ide.

 11. ridick kaže:

  pola miliona eura to smece???pa dokle vise??

 12. Anonimni kaže:

  Postani clan DS i sve je mogu’e, ali moras biti poslusan inace nista od posla!

 13. ja kaže:

  jbt zivot ja ne mogu da verujem da to toliko kosta?!?!?!?!?!??!

  pa za te pare je mogla citava ZGRADURINA da se napravi a ne budjava fontanica na 20 kvadrata!!!!!!!

  LOPOVIIIIII!!!!!

  PUSTITE NAS DA ZIVIMO!!!!!

  MARS IZ OVOG GRADA!!!!!!!!!

  MARS IZ OVE DRZAVE!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Anonimni kaže:

  Au bre pa ne mogu tu malu fontanicu da srede, a hoce da prave novu umesto zelene, pa koliko ce im godina za to trebati…Ma nek se nosi bre i taj Striko i svi ostali u p.m…Lopovcine neopevane!!!!

 15. vojo57 kaže:

  „Ne mogu da utičem na izvođače, pri kraju su sa radovima, ali još nije obavljen ni tehnički prijem – rekao je direktor.“
  Reče on i ostade živ. Ma ako je sve plaćeno po verodostojnim situacijama može i mora da sa utiče na izvodjača da privede posao kraju i stavi objekat u funkciju

 16. Anonimni kaže:

  POLA MILIONA EVRA, pa je.. Milicijo hapsi bre ovu bandu, dokle vise…

 17. prle kaže:

  O kakvom trgu oni pricaju .Pa tamo je vec postojao i trg i fontana.Koliko samo malo da treba da budale ispadnu frajeri praveci ljude budalama.

 18. Kume kaže:

  Ajd u 20 marki da nece raditi duže od 2 meseca?

 19. mevetovic kaže:

  večeras mi je uz lagani razgovor pred ovu kišu jedan poznati subotički novinar rekao jednu misao koja verovatno nije njegova ali mi se svidela :za života sigurno neću videti dve „stvrai“: Boga i demokratiju..hm ..dodao bih još ovome i reči jednog preduzetnika koji je stručan za izvođenje u bazenskoj teh.i elektronici koji je rekao: nažalost sa ovom tehnikom kojom je ovaj plato opremljen na našu žalost ovo nikada neće raditi kako je zamišljeno…izgleda ovo je treća „stvar“ kojoj se nećemo radovati..baš nas neće

 20. mislilac kaže:

  Bolje bi bilo da se na (promaseni) resetkasti stub montira kos, a umesto neuspesnih svetlecih plocica (one su inace nepotrebne) postavi ekoloska podloga.
  Tako bi se prostor mogao koristiti za kosarku!

 21. prst kaže:

  I ja sam za kosarku.Bolje nego da gazimo po sirotom DJindjicu-nije to zasluzio.

 22. djomla kaže:

  Direkcija za izgradnju grada je poslala dopis u kome se navodi…

  U toku su završni radovi na izgradnji platoa Zorana Đinđića. U saradnji sa podizvođačima, radove obavlja Kompanija „Vojput“ koja je realizaciju ovog posla dobila na tenderu koji je 2008. godine raspisao finasijer projekta – Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodina.

  U septembru 2010. godine plato je pušten u probni rad kako bi izvođač radova imao mogućnost da utvrdi i otkloni eventualne nedostatke u funkcionisanju složenog sistema podne rasvete. Nedostaci koji su uočeni se sada otklanjaju, a plato će zvanično biti otvoren i pušten u rad nakon što nadležni organi obave tehnički prijem.

  Radovi koji se trenutno izvode idu na teret izvođača, a Direkcija za izgradnju Grada Subotica će nakon zvaničnog puštanja u rad platoa izdvojiti sredstva za njegovo stalno održavanje.

  Završetak radova se očekuje za najviše 45 dana.

 23. Anonimni kaže:

  Striko je napokon saznao rok. Smilovali se ovi iz Vojputa pa mu rekli.

 24. dragan kaže:

  „U razgovoru sa podizvodjacima !“
  Da li to znaci da je tender (za izvodjenje radova)  odrzavao se 2 puta ? za Izvodjace i za podizvodjace ?Da li to znaci da Suboticani placaju duple cene, za  izvodjace i podizvodjace .Pa ne gradimo fontanu i pod fontanu ?

 25. jasmina kaže:

  ^ Vojput je dobio posao za odredjene pare. Da li ce oni licno izvesti radove ili ce angazovati podizvodjaca, zavisi od njih. Ali oni placaju podizvodjaca od para koje su dobili. Tako to teoretski (!) ide. Kako je u stvarnosti, sta smo i koliko puta platili……ko to zna. U svakom slucaju, postojanje podizvodjaca ne znaci dva tendera i duplo placanje.

 26. prle kaže:

  izvodjac je izvodjac -u prevodu ,izvodjac je dobio tender- u prevodu ,pod izvodjac nije dobio tender-u prevodu ,onaj ko nije dobio tender ne moze da izvodi radove-u prevodu ,izvodjac je dobio tender i on moze da izvodi radove,pod izvodjac nije dobio tender i on ne moze da izvodi radove-u prevodu ,pod izvodjac nije ucestvovao na tenderu a izvodi radove….treba dalje- u prevodu samo kod nas moze neko da ne ucestvuje i ne pise ugovor sa investitorom a da kao ne ucesnik dobije tender…ili jos ……nema smisla

 27. jasmina kaže:

   
   
   

  Zakon o javnim nabavkama. Imala sam ga na racunaru. Nisam sigurna da je vazeci, ali i ako ima novi, isto pise. Dovoljno je da resi ovu dilemu.
  Bilo je nasih slova koja nisu bila prihvacena ovde, tako da ako ima stamparskih gresaka, sorry.

  „Clan 49.

  Narucilac je dužan da u konkursnoj dokumentaciji zahteva od ponudjaca da u
  ponudi navede da li ce izvršenje nabavke delimicno poveriti podizvodjacu.
  Ako ponucac u ponudi navede da ce delimicno izvršenje nabavke poveriti
  podizvodjacu, dužan je da navede naziv podizvodjaca, a ukoliko ugovor izmedju
  narucioca i ponudjaca bude zakljucen, taj podizvodjac ce biti naveden u ugovoru.
  Ponudjac u potpunosti odgovara naruciocu za izvršenje ugovorene nabavke,
  bez obzira na broj podizvocaca.“

   
   
   
   

 28. jasmina kaže:

  hmm da, sada vidim, u prethodnom komentaru nisam napisala da se narucilac mora sloziti sa izborom podizvodjaca, tj. da moraju biti ukljuceni u ugovor. izvinjavam se ako je zbog toga doslo do zabune 😳

 29. prle kaže:

  U samoj ponudi na tenderu mora stojati podizvodjac, a ne naknadno da se uvrstava. Zasto to kazem, nemoguce je da na tenderu ucestvuje firma A i firma B sa podizvodjacem firme A-da li tu nesto ne stima?

 30. jasmina kaže:

  prle:
  U samoj ponudi na tenderu mora stojati podizvodjac, a ne naknadno da se uvrstava. Zasto to kazem, nemoguce je da na tenderu ucestvuje firma A i firma B sa podizvodjacem firme A-da li tu nesto ne stima?
   

  to je sve tacno. ali ne znam kakve veze ima sa bilo cim ovde. dragan je pitao da li smo dva puta nesto placali posto postoji i podizvodjac. i ja sam na to odgovarala. sada sam zbunjena  😐

 31. jasmina kaže:

  aaaaa cekaj……..ne, ipak mi nije jasno sta hocete da pitate.
  na tenderu mogu da ucestvuju firma A i firma B. mogu, ali ne moraju da imaju podizvodjace. posto je bio tender u pitanju, firme su (valjda) morale da uvrste svoje podizvodjace u ugovor.

  „Ponudjac koji je samostalno podneo ponudu ne može istovremeno da ucestvuje u zajednickoj ponudi ili kao podizvodjac.“

  znaci, u slucaju da firma B dobije posao, firma A ne moze da bude njen podizvodjac. 

  ali to se tu nije desilo, barem nisam izvukla takav zakljucak. mozda sam preskocila neki komentar?

 32. prst kaže:

  Ako sam dobro shvatio, taj zakon je izgleda neko i tako postavio da se moze krasti! Ako izvodjac ima podizvodjace onda i nema iskustvo kao izvodjac (u ovom slucaju kao graditelj) jer nije izvodjac-s’druge strane izvodjac daje ponudu npr. 100 eura a plati pod izvodjacu 50eura. Zasto podizvodjac nije dao ponudu npr. 70 eura? Za grad jeftinije, a za njega veca zarada. U tome grmu je zec, odnosno kako god okrenes u nekom grmu lezi zec.

 33. Anonimni kaže:

  Pa na koji način inače da naguraš pola miliona evra ………….

 34. djomla kaže:

  prst, nije bas tako. Podizvodjaci su sasvim legalni ali i smisleni. Evo samo na ovom primeru se vidi da su podizvodjaci potrebni jer se Vojput bavi asfaltiranjem, ali je pitanje koliko se njihovi radnici razumeju u elektricne instalacije i elektroniku, pa se za te poslove mora angazovati podizvodjac. Na zalost, u Srbiji ne postoje vise gradjevinski giganti koji imaju srucnjake za svaku oblast, pa se firme moraju udopunjavati. Takodje ne postoji firma koja moze sebi da priusti kapacitete takve da sami mogu da zavrse Normu ili Metro za pola godine, jer su takvi projekti retki a kapaciteti i u masinama i u ljudstvu kostaju. Zbog toga je sasvim uobicajno da vise manjih firmi radi na takvim investicijama. Dokle god je trziste malo, postojeca vise manjih firmi, kada se bude gradilo po 6,7 Metroa na godisnjem nivou onda ce biti i smisla za jednog koji ce imati kapacitete za sve i kojem nece trebati podizvodjaci.
  .
  Ne ulazim u to da li je bilo malverzacija i zlupotrebe zakona… 

 35. Anonimni kaže:

  naravno,a po čemu je onda firma Vojput kvalifikovana za izgradnju trgova i fontana

 36. djomla kaže:

  Kao sto rekoh, ne ulazim u to da li je bilo malverzacija i zlupotrebe zakona… 

  Pricam o zakonu koji je prilagodjen prenutnom stanju u gradjevinarstvu u Srbiji a koji kao i bilo koji drugi zakon moze da se preksi i zaobidje…

 37. dragan kaže:

  Pa onda to bi trebalo da su KOOPERANTI, a ne pod izvodjac, ili pak gresim?

 38. gost kaže:

  Da probam malo da pomognem da se razjasne neki pojmovi u gradjevini…
  Postoji generalni izvodjac radova koji vrsi funkciju i tehnickog nadzora cak i projektanta (koristio se ova kombinacija zbog lakseg koordinisanja sa investitorom). Naravno da generalni izvodjac nije u stanju da sam izvrsava sve radove (nema takvih firmi vise nigde u svetu!!!) nego radi klasicni inzinjering i koordinise podizvodjace – ne KOOPERANTE! To je nesto drugo. Generalni izvodjac uzima odredjeni procenat (od 3-5%) ako nije ugovorom drukcije regulisano (ili na komercialnom nivou gde gen izv trazi nekoliko ponuda i izabira za njega najpovoljnijeg podizvodjaca, pa onda u procentima je moguce i ,mnogo vise da ostane…)
  Sve garancije, svu odgovornost nosi SAMO generalni izvodjac ispred investitora!! Podizvodjkaci odgovaraju gen izvodj. i nikom drugom.
  Jer pare dobijaju od gen izv.
  Investitori ovo koriste u slucaju kad ne postoji gradjevinsko odeljenje u okviru samog investitora…
  Recimo metro ima gradjevinsko odeljenej, i on NIKAD ne uzima generalnog nego sve vrste radova dogovara posebno, daje svog rukovodioca projekta, i svog inzenjera na objektu. To je jeftinije investitoru, ali melo ko je sposoban da se tako organizuje…
  E sad kako je bilo u slucaju fontane i platoa, to je na vama da dodjete do ugovora sto bi trebalo da je javno dostupno na uvid svakom jer je u piatnju javni rad (finansiran iz budzeta).

  Apropo kooperanata, u slucaju kooperacije, odgovorni pred investitorom se javljaju svi kooperanti koji jednako nose i rizik i garanciju…
  to je razlika izmedju podizvodjaca i kooperanata…

 39. dragan kaže:

  Prihvatam ,ali sto se tice opstine ovo je previse plitko objasnjenje da bi se sagledali njihovi radovi

 40. mevetovic kaže:

  1. nemojmo se vraćati na Metro… mogla bi da ispliva i tamo neka bruka oko servisne saobraćajnice čiju dokumentaciju i… je…
  2. možda bi bilo zanimljivo da nam Striko ispriča šta je radio kao vd direktor Direkcije za vreme radnog vremena na gradilištu tokom izgradnje objekta Metro… sukob interesa i bahatost čini mi se više nisu kočnica ničemu. čovek radi za svoju osnovnu firmu i rezervnu odjednom-po principu dve majke sisa… to prevazilazi čak i bezobrazluk jer je on i dan danas u sukobu interesa po više osnova međutim nema ko da skrene pažnju gradonačalniku da ga pozove na red. ili i ON smatra da je to potpuno normalno da mu direktor JP radi u javnom i privatnom pred. i da „sam sebi određuje uslove“ i visinu naknade za uređenje gr. zemljišta kao i uslove pod kojima se vrši ugovaranje Direkcijom tj. gradom… nečuveno o uslovima pod kojima je uopšte pokrenuta procedura građenja platoa su posebna priča i zaslužuje posebnu pažnju

 41. jasmina kaže:

  Sve je receno. Nemam sta da dodam  🙂  osim

  prst:
  Ako izvodjac ima podizvodjace onda i nema iskustvo kao izvodjac

  ovde je ocigledno da ni podizvodjac nema iskustva  :mrgreen:
   

 42. gost kaže:


  mevetovic:

  1. nemojmo se vraćati na Metro …mogla bi da ispliva i tamo neka bruka oko servisne saobraćajnice čiju dokumentaciju i ….je ….
  2. možda bi bilo zanimljivo da nam Striko ispriča šta je radio kao vd direktora Direkcije za vreme radnog vremena na gradilištu tokom izgradnje objekta Metro… sukob interesa i bahatost čini mi se više nisu kočnica ničemu.čovek radi za svoju osnovnu firmu i rezervnu odjednom-po principu dve majke sisa… to prevazilazi čak i bezobrazluk jer je on i dan danas u sukobu interesa po više osnova međutim nema ko da skrene pažnju gradonačalniku da ga pozove na red.ili i ON smatra da je to potpuno normalno da mu direktor JP radi u javnom i privatnom pred. i da „sam sebi određuje uslove“ i visinu naknade za uređenje gr.zemljišta kao i uslove pod kojima se vrši ugovaranje Direkcijom tj. gradom… nečuveno o uslovima pod kojima je uopšte pokrenuta procedura građenja platoa su posebna priča i zaslužuje posebnu pažnju
   

  miroslave, nisam ni hteo da ja nekog pravdam sa mojim objasnjenjem…
  samo sam napisao odnos gen izv, podizvodjac i kooperant onako anblok….
  naravno da su mutljavine svugde. pisao sam o tome, dobio zuljeve na prstima (prstu! 🙂 kucam jednim prstom 🙂 )

 43. jasmina kaže:

  Off topic!
  Gospodine mevetovicu… sada Vas tako zeovem, Mevetovic :mrgreen: … ispoljavate karakteristike tipicnog politicara. Lako je sada pricati. Dok ste sedeli u svojoj kancelariji u koju Vas je, vise nego ocigledno, dovela partija, drzali ste se one „Ne grizi ruku koja te hrani“. A sada… Gde ste bili sa ovim komentarima kada se npr. gradio taj Metro? Znam da ce ovo biti okaraterisano kao uvreda, ali ja vise volim termin ‘konstatacija’. :mrgreen:

 44. prst kaže:

  Slazem se sa Jasminom i dodao bi da to treba iskoristiti i udariti na ostatak bande a ne da se skrene ka Evetovicu i zasto je ,kad nije

 45. gost kaže:

  prst:
  Slazem se sa Jasminom i dodao bi da to treba iskoristiti i udariti na ostatak bande a ne da se skrene ka Evetovicu i zasto je ,kad nije
   

  da se trese grana dok majmuni ne popadaju 🙂

 46. Anonimni kaže:

  Danas prolazim pored monumentalnog zdanja i vidim dva „radnika“ (nije mi namera nikoga da vređam), jedan ima jedno 60-65 godina, a drugi oko 40 ali očigledno lečeni alkoholičar. Sede na „kompjuterskom panjevima“ i nešto premeravaju i slažu neka stakla. Sve se razmišljam da li su oni ispred IZVOĐAČA ILI PODIZVOĐAČA….

 47. Para okrece gde burgija nece kaže:

  :
  Danas prolazim pored monumentalnog zdanja i vidim dva „radnika“( nije mi namera nikoga da vređam),jedan ima jedno 60-65 godina,a drugi oko 40 ali očigledno lečeni alkoholičar.Sede na „kompjuterskom panjevima“ i nešto premeravaju i slažu neka stakla.Sve se razmišljam da li su oni ispred IZVOĐAČA ILI PODIZVOĐAČA….
   

  Upravo sam video nadrealnu scenu… tip, polupijan sa libelom preskace (igra kockice) po onim kvadraticima, dok mu stari majstor nekim, nemustim, jezicki zapletenim (trabunjavim) jezikom nesto objasnjava!!!! Strasno!!!
   

 48. Anonimni kaže:

  da li su i NJIHOVE DNEVNICU URAČUNATE U POLA MILIONA EVRA ILI ONI IDU NA RAČUN ODRŽAVANJA 🙁

 49. mevetovic kaže:

  jasmina:
  Off topic!
  Gospodine mevetovicu… sada Vas tako zeovem, Mevetovic… ispoljavate karakteristike tipicnog politicara. Lako je sada pricati. Dok ste sedeli u svojoj kancelariji u koju Vas je, vise nego ocigledno, dovela partija, drzali ste se one „Ne grizi ruku koja te hrani“. A sada… Gde ste bili sa ovim komentarima kada se npr. gradio taj Metro? 
  Znam da ce ovo biti okaraterisano kao uvreda, ali ja vise volim termin ‘konstatacija’. 

  1. rekao sam već jednom: svakoga od nas pojedinačno neko je negde primio
  2. nisam sedeo u kancelariji nego svakodnevno sa kolegama iz raznih jkp obilazio lokacije na kojima su se javljali problemi ili stizale pritužbe. inače referent za mz nije kancelarijsko radno mesto sem ako ste prokleto birokratski tip i ne volite da se mešate u svoj posao
  3. nije mene partija hranila svojom rukom niti sam iz te ruke jeo. uveravam vas a to možete pitati nepristrasne ljude da ja tamo nisam odlazio kako bi sačekao platu. da takvih ima tamo… pa ima 4 to što se metroa tiče i gde sam bio: prvo sam to pokušao rešiti na nivou firme, zatim sam pričao unutar stranke i kao što vidite rezultat… tu smo sada gde smo… kada nije išlo nikako obratio sam se tamo gde treba
  i na kraju… ako mi verujete nije me briga hoće li ih procsuirati ili ne… nemam nemiran san oko dileme jesam li trebao ili ne. razumete me zar ne? ustao sam jedno jutro, otišao na posao i shvatio da ovo što pojedinci rade u ime svih nas parama budžeta ja neću da gledam. da ne bude kako sam ja to sve znao samo nisam imao hrabrosti… kako ste vi lično sa hrabrošću’ ili je kod svih vas ostalih amam baš sve ok… kada pogledam oko sebe i čujem gunđanje… loše mi je ko Vas sprečava da progovorite… inače moje ime je miroslav i nemam potrebu da se podpisujem sa petar pan a krivične sam predao potpisane imenom i prezimenom. da se ne foliramo više. tek toliko… sa poštovanjem miroslav evetović
  P.S. nerazumem zašto se stalno meša stranka sa pojedincima… nije stranka dala nikome mandat da ode na radno mesto direktora, pomoćnika ili savetnika pa i referenta za bilo šta i da on to zloupotrebi. ovde se radi o pojedinačnoj odgovornosti a ne kolektivnoj… a gde ste vi do sada radili jasmina ako nije tajna… ja iza sebe imam 33g staša i 57 g. života

 50. mevetovic kaže:

  Para okrece gde burgija nece:
  Upravo sam video nadrealnu scenu…tip,polupijan sa libelom preskace(igra kockice) po onim kvadraticima, dok mu stari majstor nekim,nemustim,jezicki zapletenim (trabunjavim) jezikom nesto objasnjava!!!! Strasno!!!

  tu nadrealnu scenu videli smo skoro svi… dok je ovaj mlađi merkao ukrali su mu iz kola cigare i mobilni.. kaže j..ga ajmo kuči, sad sam i nedostupan… pitam ga: da pomognemo nešto? da držimo neki alat? ma ne treba ništa, ode mi volja… odosmo i mi da mu ne stajemo na muku… i sad me pitaj kad će da bidne gotovo bre? bojim se da ovi majstori ni veš mašinu danas ne bi popravili da smo ih zamolili

 51. jasmina kaže:

  @mevetovic
  Otvorila sam ovu temu da bih prokomentarisala dva komentara (ispod mog poslednjeg). Htedoh da napisem da se 1. ogradjujem od termina „majmuni“ i 2. da Vas nije sa grane stresao nezadovoljan narod ili nadlezni organi (ne daj Boze da oni nesto urade!), vec da su Vas stresli oni koje definitivno treba i same stresti, ali jos se drze.
  E sad odgovor na vase komentare. 
  – Ako sam dobro shvatila, vasi razgovori sa policijom su bili u vezi Metroa? Da li je ta istraga zavsena ili Vi iznosite podatke o aktivnoj istrazi? Mislim da nebiste smeli to da radite. 
  – S obzirom da ste dobili otkaz u isto vreme kada ste izbaceni iz stranke, a u vezi pomenute izjave u policiji, jasno je da Vas je stranka postavila na to radno mesto. Ne vredi Vam da se ogradjujete od toga. Niste ni prvi ni poslednji, znam.
  – Znam da se zovete Miroslav. I ja sam napisala svoje ime. Prezime necu. Internet je cudo.
  – Sto se tice godina, evo izvinjavam se sto nisam rodjena ranije, pa ne mogu da se pohvalim tim brojem godina. Sto se tice posla, radim 8 godina u jednoj istoj privatnoj firmi, u svojoj struci. S obzirom na moje godine i ne mogu da imam vise godina radnog staza.

 52. jasmina kaže:

  djomla:

  U septembru 2010. godine plato je pušten u probni rad kako bi izvođač radova imao mogućnost da utvrdi i otkloni eventualne nedostatke u funkcionisanju složenog sistema podne rasvete.
  Direkcija za izgradnju Grada Subotica će nakon zvaničnog puštanja u rad platoa izdvojiti sredstva za njegovo stalno održavanje.

   

  Htela sam i ovo da prokomentarisem.

  Da li su spomenuli „probni rad“ kada su poslednji put svecano otvarali ovo cudo?

  Da li ovo znaci da do sada nije odrzavana? Nije ni cudo sto su morali da iskopaju tu rupu i dovuku Kanal Jet da im produva odvode!

 53. mevetovic kaže:

  @jasmina
  1 nisam izbačen iz stranke
  2 otkaz sam dobio kao tehn. višak na predlog gradonačelnika i lica koja su se osetila ugroženima jer se spominju u nekim nedelima koja bi im se mogla staviti na teret pa je moj otkaz ujedno POLITIČKA ODMAZADA
  3 ne pričam o nikakvim aktivnim i neaktivnim istragama… spomenuo sam Metro kao još jedan primer zloupotrebe
  4 neznam ko su majmuni koje treba tresti, ne izazivam nikodkoga potrebu da me žali i rešavam svoj problem kako umem.
  5 stranka je političkao org. sasvim pristojnih i politički svesnih ljudi. nađu se kao u svakoj porodici i neki drugačiji od onog što bi smo poželeli. niko nije idealan. zbog ovih sasvim ok nemojmo blatiti celu organizaciju jer imamo i po koju crnu ovcu
  6 nemam ja nikavu potrebu da se ograđujem od bilo čega. eto prestala je privilegija koju sam imao putem stranke. nikakav problem samnom više ne postoji. a da li verujete da će se sada događati manje zloupotreba od strane onih koji su to i dojuče činili. je li da ne verujete u to. vi mene procesuirate i dovodite u pitanje moju stručnost, ok… možemo sesti za jedan radni sto i otvoriti raspravu. kada god Vam je po volji.
  žao mi je što ne razumeju mnogi da su neki na vrlo odgovorne funkcije poput direktorske savetničke ili gradonačelničke došli izključivo naoružani dobrim namerama. o radnom iskustvu ni govora. ja sam sada van sistema. ali šta će te sa njima, tamo gde se odlučuje o procentima to svakao nisu mesta referenata za mz ili higijenu i zelenilo… ne bi zgoreg bilo znati na koga se treba usmeriti i na koga ljutiti. Ti ljudi imaju i imena i funkcije i svima su vam dobro poznati, što vam je neprijatno da ih imenom pitate. pa čitaju oni ovo ili za njih čita neko i izveštava ih o svemu. i pišu vam i odgovore… toliko o tome
  ja se više neču javljati… ono što treba rešiti rešava sud a ne internet forum uz dužno poštovanje… pozdrav miroslav evetović

 54. jasmina kaže:

  mevetovic:
  što vam je neprijatno da ih imenom pitate.

  hmmm ja sam mislila da mi bas to radimo ovde.

  mevetovic:
  žao mi je što ne razumeju mnogi da su neki na vrlo odgovorne funkcije poput direktorske savetničke ili gradonačelničke došli izključivo naoružani dobrim namerama. o radnom iskustvu ni govora

  to sam i ja rekla (izuzev „dobrih namera“)

  Nisam dovela u pitanje Vasu strucnost, ali je interesantno da ste Vi pomislili da jesam. Mora da postoji neki razlog.
  Sto se tice Vaseg napustanja internet foruma: ako nesto pisete morate biti spremni i na reakcije. Tako to funkcionise na forumima. Ako stojite iza svojih reci i dosledni ste, nemate problem.

  Vi ste u potpunosti pogresno protumacili moj prvi komentar, koji je bio vise nego jasan, da ne kazem transparentan. Tako da ne vidim svrhu dalje rasprave.

 55. gost kaže:

  jasmina, mevetovic, da se ukljucim malo.
  prvo, majmuni i grane su moja exluziva! 🙂
  i nazivacu ljude iz gradske vlade i javnih preduzeca majmunima, jer forum NE propusta mnogo grublje reci koje bi napisao!
  Svaki, ali BAS svaki segment je fuckin zarazen korupcijom, diletantizmom i primitivizmom!
  Meni ostaje pravo da ih vredjam, da udaram u srz, da ih provociram. Pisao sam vec o tome da ovo vise nisu neki trenuci kompromisa, shvatanja, tolerancije prema ovakvim pojavama. Vec smo davno na ivici nekih svetskih i istorijskih mapa, stvarno je potrebno jako malo da padnemo sa te ivice i da za sva vremena budemo na nivou nekih apsolutno nebitnih drzava, sredina, koja se vise nigde i nikad spominjati nece pa cak i da se neznam ni ja, sruce sve nepogode odjednom (ne daj boze…). E, vidite, te majmune koji su nas dovde doveli, i dalje vode, treba tresti, i u bukvalnom i u prenesenom znacenju. dali ste me shvatili ili ne, nemam pojma, Jasmina kako vidim mlada si jos, verovatno jos i imas neke nade i neke stvari vidis nerealno svetlima, ali proci ce te to! 🙂 A vi Miroslave, ste ipak bili deo „one strane“, mudro cutali i sretno ziveli u simbiozi… U neku ruku i shvatam… ziveti danas u subotici je jako tesko! da bi se prezivelo, ogromna vecina gazi preko svih moralnih normi (ako ih je i bilo…), merila vrednosti vise uopste ne postoje…  neznam…
  Ja cu ipak dalje da tresem, iznosicu konkretna imena, bez kompromisa, i da se nadam da ce mi se pridruziti vise njih…sto nas vise bude, manje ce biti njih, pa ko prezivi…

 56. mevetovic kaže:

  sve je ok nema nikakve ljutnje… oko doslednosti neće biti brige
  oko stručnosti: subjektivno je ali možemo se uvek naći i razgovarati o svemu
  ako sam nešto pogrešno protumačio izvinite… nije bilo namerno
  Ne napuštam forum, čitaću ali ne bih komentarisao neke teme… ostaviću drugima prostor. da ne bude protumačano kao naknadna hrabrost sa moje strane. verujem da oni koji su činili kriminalna dela na svojim radnim mestima ne spavaju ni ovu noć mirno… ostalima želim laku noć i miran san
  pozdrav

 57. jasmina kaže:

  Jbg moram da napisem bez obzira da li ce gospodin mevetovic odgovoriti ili ne.

  Kada sam rekla da ste do sada cutali, aludirala sam na ovo…..e sad tu stupa na scenu ona doslednost

  „Spomenuti  policijski službenik na visokoj dužnosti u PU Subotica  radeći poslove koje su mu profesionalno I zakonom povereni želeo je dobiti potvrdu ili negaciju nekih informacija vezanih za provere I dela u vezi jednog broja lica koji su  takođe na  javnim funkcijama kao postavljena lica.Od mene je zatraženo da se izjasnim o tome šta o tim delima znam kao osoba koja je obavljala više javnih funkcija I koji je I odbornik u skupštini grada.Obzirom da postoji osnovana sumnja da su neka dela počinjena Izjavu o tome dao sam na poziv  u PU Subotica a na osnovu zahteva osnovnog javnog tužilaštva u Subotici.Smatrao sam I smatram da sam po zakonu obavezan da svoja saznanja stavim na raspolaganje državnom organu koji je ovlašten da takvu inf.zatrži“

 58. jasmina kaže:

  gost:
  E, vidite, te majmune koji su nas dovde doveli, i dalje vode, treba tresti, i u bukvalnom i u prenesenom znacenju. dali ste me shvatili ili ne, nemam pojma, Jasmina kako vidim mlada si jos, verovatno jos i imas neke nade i neke stvari vidis nerealno svetlima, ali proci ce te to!
   

  Ju, otkud sad ovaj zakljucaK? Mislim, jesam mlada, medjutim, slazem se sa vama. Vidite moj avatar!

 59. jasmina kaže:

  Onaj komentar nije do kraja ispisan, ne znam zasto. Nastavak je bio:

  To je citat iz otvorenog pisma koji je kontradiktoran sa
  „prvo sam to pokušao rešiti na nivou firme,zatim sam pričao unutar stranke i kao što vidite rezultat“
  danasnjim komentarom.
  Dakle, da li ste izneli informacije dobrovoljno ili nakon poziva policije? Velika je razlika.
  A da, niste izbaceni iz stranke, samo su Vam oduzeli poslanicki mandat.

 60. gost kaže:

  jasmina

  gost:
  E, vidite, te majmune koji su nas dovde doveli, i dalje vode, treba tresti, i u bukvalnom i u prenesenom znacenju. dali ste me shvatili ili ne, nemam pojma, Jasmina kako vidim mlada si jos, verovatno jos i imas neke nade i neke stvari vidis nerealno svetlima, ali proci ce te to!

  Ju, otkud sad ovaj zakljucaK? Mislim, jesam mlada, medjutim, slazem se sa vama. Vidite moj avatar!

  ok. mozda moja losa procena…
  ali jasmina, prethodna vlast je krala! ova i krade i plus su majmuni! ovi su mnogo opasniji! Niko medju njima nema pojma ni o cemu…ovi su teski diletanti. kostace nas mnogo vise nego kasin lopovluk!

 61. gost kaže:

  Miroslave, zasto je bas vas zvala policija?
  bili ste u nesto upetljani pa su vam ponudili opciju insajdera, ili je u pitanju probudjena savest?
  ajde lepo nam ispricajte pricu za laku noc-svadju dulic lazara i strike josipa oko izbora izvodjaca radova 51 divizije… i malo o tome da strika kovac isao cesce u policiju nego kuci na rucak…

 62. gost kaže:

  ajmo recimo da ispetljamo do kraja povezanost Komgrad-Alpina-DS…
  Recimo, ko urgira da alpina dobija poslove, ko je sredio da komgrad bude njihov podizvodjac… Ko je izbacio vojput iz igre…

 63. mevetovic kaže:

  gost:
  Miroslave, zasto je bas vas zvala policija?
  bili ste u nesto upetljani pa su vam ponudili opciju insajdera, ili je u pitanju probudjena savest?
  ajde lepo nam ispricajte pricu za laku noc-svadju dulic lazara i strike josipa oko izbora izvodjaca radova 51 divizije… i malo o tome da strika kovac isao cesce u policiju nego kuci na rucak…

  gost
  probudjena savest ili insajder ha ha ha
  kada Vas budu pozvali i kada im ispričate sve što vas budu pitali a njih to interesuje ispričajte nam da li ste tamo otišli zato što ste insajder ili ste se otišli dilovati… baš ste mi razveselili dan… ni jedno ni drugo… a šta je po sredi ne mogu vam reći zbog toga što je kako oni kažu istraga u toku…
  da su znali koliko interesantnih detalja znate o pojedincima zvali bi sigurno nekog drugog a ne mene… ja sam za sve Vas tek osrednje informisan 🙂
  pitate za lazara i striku pazite da se ne opečete… to su strašno opasni tipovi… mogao bi vam laza srediti da dobijete otkaz tamo gde radite… čuvaj te se vi njega
  pozdrav

 64. onako usput kaže:

  taj nesretni trg je slika i prilika ove vlasti. ni manje ni više. ogledalo.

 65. dragan kaže:

  E kad je Lazar i Strika tako opasan, ja mu jbg m… Upropastili su grad, treba ih urnisati na sve strane. Opasni tipovi…

 66. Anonimni kaže:

  hahahaha striko pa još i opasan,ma daj molim te

 67. gost kaže:

  mevetovic:
  gost
  probudjena savest ili insajder ha ha ha
  kada Vas budu pozvali i kada im ispričate sve što vas budu pitali a njih to interesuje ispričajte nam da li ste tamo otišli zato što ste insajder ili ste se otišli dilovati… baš ste mi razveselili dan… ni jedno ni drugo… a šta je po sredi ne mogu vam reći zbog toga što je kako oni kažu istraga u toku…
  da su znali koliko interesantnih detalja znate o pojedincima zvali bi sigurno nekog drugog a ne mene… ja sam za sve Vas tek osrednje informisan
  pitate za lazara i striku pazite da se ne opečete… to su strašno opasni tipovi… mogao bi vam laza srediti da dobijete otkaz tamo gde radite… čuvaj te se vi njega
  pozdrav

  Miroslave, na svu srecu nikakav Lazar pa jos i Dulic me ne moze oterati sa posla! iz vrlo prostog razloga: ceo zivota sam radio sve tako da budem apsolutno nezavistan od svih uticaja i zavisnosti (recimo partiokratije…), i zamislite, uspeo sam! I verujte mi, uspesan sam u tome sta radim!
  i da, mene nece zvati policija na razgovor… Nema zbog cega…

 68. dragan kaže:

  GOST, apsolutno se slazem, ali…..ali, avaj, ali, zaboravljate da je policija privatizovana! I da je proizvod danasnjice u Srbiji, njihovog naplacenog nerada – POLICIJE I TUZILASTVA.

 69. gost kaže:

  cak tuzilastva i sudstva mnogo vise nego policije…
  policija cak i uhapsi ponekad ponekog, ali kad sve to dodje na sud e onda pocinje cirkus…

 70. mevetovic kaže:

  gost:

  mevetovic:
  gost
  probudjena savest ili insajder ha ha ha
  kada Vas budu pozvali i kada im ispričate sve što vas budu pitali a njih to interesuje ispričajte nam da li ste tamo otišli zato što ste insajder ili ste se otišli dilovati… baš ste mi razveselili dan… ni jedno ni drugo… a šta je po sredi ne mogu vam reći zbog toga što je kako oni kažu istraga u toku…
  da su znali koliko interesantnih detalja znate o pojedincima zvali bi sigurno nekog drugog a ne mene… ja sam za sve Vas tek osrednje informisan
  pitate za lazara i striku pazite da se ne opečete… to su strašno opasni tipovi… mogao bi vam laza srediti da dobijete otkaz tamo gde radite… čuvaj te se vi njega
  pozdrav

  Miroslave, na svu srecu nikakav Lazar pa jos i Dulic me ne moze oterati sa posla! iz vrlo prostog razloga: ceo zivota sam radio sve tako da budem apsolutno nezavistan od svih uticaja i zavisnosti (recimo partiokratije…), i zamislite, uspeo sam! I verujte mi, uspesan sam u tome sta radim!
  i da, mene nece zvati policija na razgovor… Nema zbog cega…

  čuvajte se laze dulića. ako ga poznajete tim bolje. tada znate kako je on opasan… njega se i gradonačelnik plaši. i direktori iz Dsa su na oprezu. eto ja ga se nisam plašio dovoljno pa eto kako sam završio 🙂 ha ha ha… hoće on da bude i jako ljut i smeni on i direktore ako treba… kao Berija… dok se okreneš oko sebe već te nema… u svakom slučaju ..moćan lik…i veliki demokrata .pomoćnik direktora fonda za kapitalna ulaganja vojvodine..možda i budući gradonačelnik.. čuo sam ,nudio se!!!! nije spletka!
  kakve veze ima to što je neko uspešan ili van partokratskog sistema… imate saznanje o učinjenom krivičnom delu i treba da se izjasnite.

 71. jasmina kaže:

  Ostadoh ja uskracena za odgovor na moje pitanje. Bas sam iznenadjena! Ali i cutanje se moze tumaciti kao odgovor.  😎

 72. Gost kaže:

  Jasmina, nema odgovora! Dulic lazo je besan 🙂

 73. mevetovic kaže:

  „jasmina… dobrovoljno… onako bez prisile… napisao sam… DOSADILO MI JE DA GLEDAM. toliko prosto i jednostavno… odgovorio sam Vam da ne ostanete uskraćeni…

 74. prst kaže:

  Sinko uci u skoli jer ce te odneti Mocni Lazo .

 75. mevetovic kaže:

  gost:

  jasmina, mevetovic, da se ukljucim malo. prvo, majmuni i grane su moja exluziva! i nazivacu ljude iz gradske vlade i javnih preduzeca majmunima, jer forum NE propusta mnogo grublje reci koje bi napisao! Svaki, ali BAS svaki segment je fuckin zarazen korupcijom, diletantizmom i primitivizmom! Meni ostaje pravo da ih vredjam, da udaram u srz, da ih provociram. Pisao sam vec o tome da ovo vise nisu neki trenuci kompromisa, shvatanja, tolerancije prema ovakvim pojavama. Vec smo davno na ivici nekih svetskih i istorijskih mapa, stvarno je potrebno jako malo da padnemo sa te ivice i da za sva vremena budemo na nivou nekih apsolutno nebitnih drzava, sredina, koja se vise nigde i nikad spominjati nece pa cak i da se neznam ni ja, sruce sve nepogode odjednom (ne daj boze…). E, vidite, te majmune koji su nas dovde doveli, i dalje vode, treba tresti, i u bukvalnom i u prenesenom znacenju. dali ste me shvatili ili ne, nemam pojma, Jasmina kako vidim mlada si jos, verovatno jos i imas neke nade i neke stvari vidis nerealno svetlima, ali proci ce te to! A vi Miroslave, ste ipak bili deo „one strane“, mudro cutali i sretno ziveli u simbiozi… U neku ruku i shvatam… ziveti danas u subotici je jako tesko! da bi se prezivelo, ogromna vecina gazi preko svih moralnih normi (ako ih je i bilo…), merila vrednosti vise uopste ne postoje… neznam…
  Ja cu ipak dalje da tresem, iznosicu konkretna imena, bez kompromisa, i da se nadam da ce mi se pridruziti vise njih…sto nas vise bude, manje ce biti njih, pa ko prezivi…

  ne razumem Vas baš do kraja ..kako to mislite : žveli ste u simbiozi jer vam je bilo dobro itd…zar vi stvarno mislite da oni koji se bave zloupotrebama to rade na sva usta i to podele sa vama ili bilo kime…pa hajte molim vas .ne budite detinjasti..vidite još jednu zamenu teze…kažu mnogi na forumu a i gradonačelnik je to rekao javno za novine da su sve moje tvrdnje smišljene u glavi jednog frustriranog čoveka i da je on ono paf.iznenađen i preneražen.vidite to su mnogi progutali kao mamac…a istina je sledeća

  .

  kada neko iz vrha izvršne vlasti radi malverzaciju pa ga vi prijavite i pokažete prstom na njega i njegovu nelegalno stečenu imovinu vi ste frustrirani jer nemate to što on ima.što bi reko gradonačelnik meni u jednom svom monologu :to ti je moj Miki tako.ljudima je dosadno pa se bave tuđim brigama..čudan smo mi svet..e tako vi od normalnog čoveka u ime čuvanja tajne o bratstvu u lopovluku postajete frustrirani i nenormalan..prema tome dalo bi se zaključiti i to da je taj frustriran zato takav jer on nije uspeo da dobije svoj deo.ma hajte molim vas ..pa onda su svi oni koji nisu dobili ništa u raznim aferama u ovoj zemlji po mišljenju dotične gospode frustirani.? a kako li se nazivaju oni koji nas nazivaju frustriranima..otuđivači državnih novaca ili kako još?

  .
  nemam lošu naviku da često psujem.ali kada mi neko ko ne može da objasni ni 10 deo svoje imovine a ima 36 godina i do juče je razmišljao kao da napusti ovu zemlju jer nije imao predstavu kako će u njoj da se snađe krene da mi prišiva frustraciju dođe mi da ga opalim po ustima pošaljm i u tri lepe….. ako sam ja frustriran tada on ili oni imaju problem sa svim pa i sa onim što nikada nisu imali a to je lepo vaspitanje. javni interes ogleda se isključivo u odvajanju za sebe,tačnije u ličnom interesu i svojih najbližih ortaka .tamo gde se dogovara posao verujte na takve zabave zatvorenoga tipa niste ni vi a ni ja bili pozvani.niti će te bit.tada su dotična gospoda sam sebi dovoljna..njima je ljudski resurs bitan u danima kampanja i tu se priča završava.da ne idemo u te detalje,to je svima itekao poznato

 76. mevetovic kaže:

  prst:
  Sinko uci u skoli jer ce te odneti Mocni Lazo .

  bogami uči i to po mogućnosti ubrzano i o tuđem trošku ako je moguće.. 😉

 77. gost kaže:

  mevetovic:

  prst:
  Sinko uci u skoli jer ce te odneti Mocni Lazo .

  bogami uči i to po mogućnosti ubrzano i o tuđem trošku ako je moguće..;)
   

  j…e, decu cemo plasiti lazom… 🙂
  Ako ne pojedes sve za rucak doce lazo pa ce te odneti… 🙂

 78. prst kaže:

  Ako ne pojedes voce „DOCE LAZO,BOG TE SMAZO „

 79. gost kaže:

  Miroslave, kad sam rekao simbioza, mislio sam na sitne uslugice, sa kojima danas u ovoj bedi mozes kupovati ljude. Apriori imam averziju prema ljudima koji rade u administraciji, jer se zna kako se dolazi do radnog mesta. Radno mesto je iskljucivo po politickoj liniji i deli se po vojnickoj poslusnosti a ne po kvalitetu!!
  Jel sam u pravu Miroslave? Dali bi ste vi bili na tom radnom mestu da niste bili clan DS-a? Naravno da  onaj ko je blize vatre, se ogreje vise to jest prilepi mu se vise love…). I da, mrzim kad mi danas neko prica da je na takvim mestima zbog viseg interesa… da pomogne drustvu i tako to… Mi smo bas jedno socialno odgovorno drustvo da sve radimo zbog nekih visih moralnih ciljeva… ma nemojte da me zaj….e! Inace, od kad ste clan DS-a?

 80. prst kaže:

  Kad ste vec spomenili zurke ,dajte malo o onom vozicu kojeg su „uspesno“zataskali ili pak kad Cakanj pravi sa belim brdascima po stolovima ! Ali please bar malo o tome !

 81. gost kaže:

  prst:
  Ako ne pojedes voce „DOCE LAZO,BOG TE SMAZO „
   

  Crni laza je suboticki bubus!

  😀

 82. gost kaže:

  i kako on otpusta ljude??? nazove recimo direktora neke firme i kaze: ej otpusti onog gosta… zasto? zato! jer ja kazem! 😀 to tako nekako funkcionise?

 83. gost kaže:

  ej to sa tim vozicima ja nista ne znam! 🙂
  pa kako mogu da zivim dalje u takvom neznanju… 🙂
  pomagajte:)

 84. prst kaže:

  Gost: Malo razumevanja za narod. Prvo ga unistis, upropastis i onda ga kupujes sa dva dinara jeftinijim hlebom. Neko je ranije napisao, u Nemackoj moras da mu priustis dobar auto, letovanje, zimovanje, skolarinu za decu itd da bi glasao za tebe. Nemoj zaboraviti da u sudu, sudije dobijaju 100.000,00RSD, a ovi na salterima i sekretarice minimalac-koji je oko 18.000,00RSD. I dok se sudije i tuzioci dogovaraju ovi kuckaj, radi, trpi, kuckaj, radi, trpi, normalno da vise ne prezaju od niceg i zeljni su svaceg-ali nisu oni ni pocetak, a ni kraj te price-to su braca Karamazov „TUZIOCI, SUDIJE, POLICIJA – I VRH VRHOVA – NJIHOVO VISOCANSTVO POLITICARI“. Kad ove rese tzv sposobni poslovni ljudi vise nece biti sposobni a ubrzo ni poslovni.

 85. gost kaže:

  Nisi me shvatio.
  mislio sam za kupovinu ljudi u administraciji i zaposlenima u javnim preduzecima.
  naravno da ne kupujes one ljude koji rade u usluznim i proizvodnim preduzecima koja ne zive od budzeta nego na ekonomskoj osnovi…
  znas li ti mozda koliko zaposlenih ima recimo gradska biblioteka???
  zna li neko taj broj? jel ono sto sam ja cuo je bilo otprilike, vataj prvu banderu da ne padnem…

 86. prst kaže:

  Ni nemoj da kazes !
  Jer predosecam .!@#$%^&*!@#$%!@#$%^&*

 87. gost kaže:

  ja znam za oko 100!!!!!!
  what a fuck??!!
  3 rade a 97 lizu prste citacima u citaonici biblioteke???

 88. mevetovic kaže:

  gost:
  Miroslave, kad sam rekao simbioza, mislio sam na sitne uslugice, sa kojima danas u ovoj bedi mozes kupovati ljude. Apriori imam averziju prema ljudima koji rade u administraciji, jer se zna kako se dolazi do radnog mesta. Radno mesto je iskljucivo po politickoj liniji i deli se po vojnickoj poslusnosti a ne po kvalitetu!!
  Jel sam u pravu Miroslave? Dali bi ste vi bili na tom radnom mestu da niste bili clan DS-a? Naravno da  onaj ko je blize vatre, se ogreje vise to jest prilepi mu se vise love…). I da, mrzim kad mi danas neko prica da je na takvim mestima zbog viseg interesa… da pomogne drustvu i tako to… Mi smo bas jedno socialno odgovorno drustvo da sve radimo zbog nekih visih moralnih ciljeva… ma nemojte da me zaj….e! Inace, od kad ste clan DS-a?

  od 2000 te pre oga sam kratko bio u Novoj demokratiji

 89. mevetovic kaže:

  gost:
  i kako on otpusta ljude??? nazove recimo direktora neke firme i kaze: ej otpusti onog gosta… zasto? zato! jer ja kazem! to tako nekako funkcionise?

  pitajte Bobu Koledina prvo Pro Urbe, onda se zamerio lazi i popio razvod
  ko ne veruje neka proba. eto neka proba Striko ako ne veruje 🙂

 90. gost kaže:

  interesantno…
  nisam vas vidjao oko izbora 24og septembra i oko 5og oktobra… verovatno ste posle dosli 🙂

 91. gost kaže:

  mevetovic:
  pitajte Bobu Koledina prvo Pro Urbe ,onda se zamerio lazi i popio razvod
  ko ne veruje neka proba.eto neka proba Striko ako ne veruje -:)
   

  pa zar i razvod???
  laza i razvodi?? opasan neki razvodnik 🙂

 92. prle kaže:

  Jesam ti lepo kazo !
  Doce Lazo ,bog te smazo !

 93. mevetovic kaže:

  gost:
  interesantno…
  nisam vas vidjao oko izbora 24og septembra i oko 5og oktobra… verovatno ste posle dosli

  od toga vremena do danas imali smo mi priliku da se vidimo ? možda sam posle došao..neznam posle čaga ali mislim da vi osim pritajenog voajerskog likovanja nemate hrabrosti ni da pisnete osim da piskarate po ovakvim stranicama.nema veze svako ima neki hobi..inače od kog dana i meseca koje godine Vi počinjete da odobravate staž revolucionara u 5 oktobarskom prevratu.verujem da smo pristojni ljudi i da to nije tema.ako ste bili gde ste sada a ako ste otišli sigurno ste imali jake razloge…ja ću biti pristojan i neću pokazati znatiželju da mi se ispovedate.verujem u uzajamno razumevanje
  sa poštovanjem

 94. prle kaže:

  Jesam ti lepo kazo !
  Doce Lazo,bog te smazo !
  I radice sado-mazo !

 95. gost kaže:

  mevetovic:
  od toga vremena do danas imali smo mi priliku da se vidimo ? možda sam posle došao..neznam posle čaga ali mislim da vi osim pritajenog voajerskog likovanja nemate hrabrosti ni da pisnete osim da piskarate po ovakvim stranicama.nema veze svako ima neki hobi..inače od kog dana i meseca koje godine Vi počinjete da odobravate staž revolucionara u 5 oktobarskom prevratu.verujem da smo pristojni ljudi i da to nije tema.ako ste bili gde ste sada a ako ste otišli sigurno ste imali jake razloge…ja ću biti pristojan i neću pokazati znatiželju da mi se ispovedate.verujem u uzajamno razumevanje
  sa poštovanjem
   

  Verovatno u prolazu.
  ne racunam staz 5oktobarski, nego je clanstvo ds-a tada vodila jedna sasvim druga ideja nego sto je vodi danas…bilo je sve cistije i ispravnije.svi koji su dosli posle 5og su dosli zbog licnih interesa. jedan od razloga zasto sam se udaljio od toga…
  Nikad, ali nikad ne likujem zbog problema u mom rodnom gradu! suvise su mi duboka korenja u subotici da bi mogao likovati! racunajte da sam mozda ogorcen, razocaran sto grad izgleda tako kako izgleda i da su ljudi otisli u tri PM…
  I da, iz objektivnih, vrlo objektivnih razloga, ovo mi je jedini nacin da izrazim svoje misljenje.

 96. mevetovic kaže:

  gost:
  Verovatno u prolazu.
  ne racunam staz 5oktobarski, nego je clanstvo ds-a tada vodila jedna sasvim druga ideja nego sto je vodi danas…bilo je sve cistije i ispravnije.svi koji su dosli posle 5og su dosli zbog licnih interesa. jedan od razloga zasto sam se udaljio od toga…
  Nikad, ali nikad ne likujem zbog problema u mom rodnom gradu! suvise su mi duboka korenja u subotici da bi mogao likovati! racunajte da sam mozda ogorcen, razocaran sto grad izgleda tako kako izgleda i da su ljudi otisli u tri PM…
  I da, iz objektivnih, vrlo objektivnih razloga, ovo mi je jedini nacin da izrazim svoje misljenje.

  mislite da je rešenje moguće naći van sistema u kojem je zlo nastalo… setite se sa koliko je političke mudrosti, zrelosti prilazio ovim momcima profesor Mrkić i mnogi drugi kojih više nema u stranci i niko im ime ne spominje.
  Ne slažem se da su stranci ljudi prilazili samo iz interesa. ne slažem se da se treba od svega ograditi i pustiti da stvari idu negativnim tokovima.
  što ste duže u gradu veća vam je odgovornost… ogorčenje je prolazno… verujem da ste mlad čovek i imate i volje i snage da se suprostavite oholosti. mnogi su otišli u vražiju mater ali ima u čoveku dosta rezervne energije da spreči one koji su nadošli kao poplava i zagađuju… to se ne rešava okretanjem glave.
  imasto drugih načina da pokažete otpor nasilju nad razumom.imam od vas mnogo više godina i ne pada mi na pamet da sedim skrštenih ruku.
  a njih pitajte javno kako stojimo sa gradskim budžetom.biće da je manjak evidentno od prošle nedelje oko 470 miliona..da li je tačno da je gradonačelnik sada već samo u tehničkom mandatu… i hoće li to sad neko i zvanično da saopšti. ili je nedaj bože sad On  frustriran?

 97. gost kaže:

  Profesor Ilija Mrkic je bio prvi predsednik DS-a Subotica, i tako reci stvorio Vucinica i Janica… Dulica naravno nije jer je covek bio SPO-vac sve do 1996-97 mitinga koalicije zajedno. posle je tek presao u DS. Mrkic je covek morala, i nikad ali nikad mu nije palo na pamet da je u politici zbog licnih ciljeva!!! Dok se i kod sase i kod nebojse to odmah videlo… Od izmisljenog radnog mesta na radnickom sasi pa nadalje…Jednu scenu necu nikad zaboraviti, a to je kad je 2000 u maju ukinut – otet B92 (tada jos normalna radio stanica, a ne ko danas…) bio je miting podrske u novoj opstini u amfiteatru. puna sala. oko zgrade sve panduri u uniformama, cak su obukli u uniforme i privredni kriminal 🙂 uto dolazi kombi zeleni ford transi, vozi ga pandur, i izlaze oni hajcari batinasi… mirko, sabic damir prle i ostala g….a. ulaze u salu pored murije sa bejzbol batinama i prete mrkicu!!!! Na tom mitingu su prvi put i hapseni bili otporasi…
  A batinasima nista… Danas su isti ti uvazeni clanovi drustva, a prof mrkica su polako udaljili iz ds-a odmah posle septembarskih izbora… 
  mevetovic:

  gost:
  Verovatno u prolazu.
  ne racunam staz 5oktobarski, nego je clanstvo ds-a tada vodila jedna sasvim druga ideja nego sto je vodi danas…bilo je sve cistije i ispravnije.svi koji su dosli posle 5og su dosli zbog licnih interesa. jedan od razloga zasto sam se udaljio od toga…
  Nikad, ali nikad ne likujem zbog problema u mom rodnom gradu! suvise su mi duboka korenja u subotici da bi mogao likovati! racunajte da sam mozda ogorcen, razocaran sto grad izgleda tako kako izgleda i da su ljudi otisli u tri PM…
  I da, iz objektivnih, vrlo objektivnih razloga, ovo mi je jedini nacin da izrazim svoje misljenje.

  mislite da je rešenje moguće naći van sistema u kojem je zlo nastalo… setite se sa koliko je političke mudrosti, zrelosti prilazio ovim momcima profesor Mrkić i mnogi drugi kojih više nema u stranci i niko im ime ne spominje.
  Ne slažem se da su stranci ljudi prilazili samo iz interesa. ne slažem se da se treba od svega ograditi i pustiti da stvari idu negativnim tokovima.
  što ste duže u gradu veća vam je odgovornost… ogorčenje je prolazno… verujem da ste mlad čovek i imate i volje i snage da se suprostavite oholosti. mnogi su otišli u vražiju mater ali ima u čoveku dosta rezervne energije da spreči one koji su nadošli kao poplava i zagađuju… to se ne rešava okretanjem glave.
  imasto drugih načina da pokažete otpor nasilju nad razumom.imam od vas mnogo više godina i ne pada mi na pamet da sedim skrštenih ruku.
  a njih pitajte javno kako stojimo sa gradskim budžetom.biće da je manjak evidentno od prošle nedelje oko 470 miliona..da li je tačno da je gradonačelnik sada već samo u tehničkom mandatu… i hoće li to sad neko i zvanično da saopšti. ili je nedaj bože sad On  frustriran?
   

OSTAVITE KOMENTAR

1 + = 11

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: