Uskoro iznajmljivanje bicikla i u Subotici

Subotičani će naredne godine na četiri lokacije u gradu moći da iznajme gradski bicikl. Stanice će biti postavljene u centru grada, Dudodovj šumi, Prozivci i Paliću. Novi Sad je inače prvi grad u Srbiji koji  je omogućio ovaj vid prevoza. U Novom Sadu cena iznajmljivanja bicikla je 20 dinara za sat vremena i 100 dinara za period od 8 do 20 sati, a građani nakon završene vožnje bicikle mogu da vrate na bilo koju od od stanica. Na ovom principu će i u Subotici realizovati projekat rent-a bajk.

 

U Parkingu kažu da će cena da se kreće od 20 do 50 dinara, još nisu odlučili,a za početak će građanima biti 50 bicikli na iznajmljivanje. Sav novac će da se uplati na poseban račun i koristiće se u humanitarne svrhe.

 

Da bi projekat zaživeo u potpunosti potrebno je i da se poboljša infrastruktura,odnosno izgrade i biciklističke staze. Na ovaj način pored što se ljubitelji bicikla mogu rekreirati, užuvati u okolini, čuva se i životna sredina.KOMENTARI

 1. samotnik kaže:

  Ovo je vest koja me bas raduje!! jedino bih zamolio nadlezne da se sada sa vecom ozbiljnoscu pozabave kradjom bicikla. Ako hocemo da ovo zazivi. Posto uz ovaku stopu kradje bicikla, ja prvi ne bih sme da iznajmim biciklu!

 2. Hepi kaže:

  JAKO DOBRO!

 3. adkersu kaže:

  I ne samo da izgrade biciklističke staze nego da ih i ODRŽAVAJU!

 4. pardon kaže:

  I ko je vlasnik i finansijer svega ovoga?

 5. Williamson kaže:

  samotnik:

  Ovo je vest koja me bas raduje!! jedino bih zamolio nadlezne da se sada sa vecom ozbiljnoscu pozabave kradjom bicikla. Ako hocemo da ovo zazivi. Posto uz ovaku stopu kradje bicikla, ja prvi ne bih sme da iznajmim biciklu!

  Pokrasce i te bicikle samo sto ce to njima morati neko da plati (naivni turisti)!

 6. samotnik kaže:

  @Williamson

  Nazalost u potpunosti se slazem, nista nije sladje nego pare zaradjene na tudjoj naivnosti. Mi lokalci smo navikli. Pa kada krenemo u kupovinu ili nam neko ponudi neku uslugu, nije pitanje da li ce nas zeznutu, nego koliko ce nas zeznuti!

  @ adkersu

  U potpunosti se slazemo. Jedino za unistavanje biciklistickih staza vise krivim bahate vozace. Koji misle da je biciklisticka staza idealni besplatni parking(naravno i nadlezne koji mrtvi hladni prodju pored ovakog prekrsaja), naravno biciklisticke staze nisu predvidjene za kola, kamione, slepere pa ubrzo bivaju unisteni(ima bezbroj primera na teritoriji grada, ispred privatnih radnji unistene su staze do neprepoznatljivosti). Nego gradske organe koji ne odrzavaju b. staze.

 7. posmatrac kaže:

  Ma sta se palite, nece nista biti od ovoga…. Ovo je jos samo jedna ideja koja nikada nece biti ispunjena…

OSTAVITE KOMENTAR