Uskoro katastar saobraćajnih znakova i nova studija

Gradski Savet za bezbednost saobraćaja ove godine raspolaže sa 15 miliona dinara. U planu je da 100.000 daju Srednjoj tehničkoj školi “Ivan Sarić” za održavanja takmičenja na temu saobraćaja, izrada katastra saobraćajnih znakova, donacija saobraćajnij policiji u vidu vozila i mnogi drugi projekti sa ciljem da se poboljša bezbednost dece u saobraćaju, ali i drugih učesnika. Tim povodom će da se izradi i Studija o saobraćaju u gradu.

 

– Tokom prošle vlasti, kada je gradonačelnik bio Saša Vučinić izrađena je Studija o saobraćaju u gradu i ova studija koju smo naručili će da se nasloni na nju. Veoma nam je bitna bezbednost građana u saobraćaju, zbog toga i radimo mnoge projekte kako bi je poboljšali. Jedan takav projekat je i izrada katastra za saobraćajne znakove. Svedoci smo da se saobraćajni znakovi sve više kradu ili oštećuju. Pored toga što grad ima milionske gubitke jer mora da nadoknadi štetu, glavni problem je što se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju. Izradom katastra znaćemo tačno gde se koji znak nalazi – rekao je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja u gradu, Darko Antelj.

 

Naš sagovornik dalje objašnjava da je problem sa izmeštanjem teretnog saobraćaja iz centra grada delimično rešen, jer ga se pojedini vozači ne pridržavaju. Izgradnjom Y kraka ovo pitanje će se rešiti.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR