Uskoro nova otpuštanja u SEVERu

Dosadašnje nezvanične informacije o novim otpuštanjima u subotičkom ATB „Severu“, postale su i zvanične. Gradsko veće Samostalnog sindikata takođe je saopštilo da se očekuju novi otkazi u ovoj fabrici malih elektromotora, koja je privatizovana pre pet godina.
Od tada do danas vlasnik „Severa“, austrijska kompanija ATB Mirka Kovača, uspela je da otpusti 1.700 radnika, i ugasi, prema informacijama Udruženja malih akcionara ove firme, više od polovine postojećih proizvodnih programa. Ovo udruženje, u kojem su i bivši zaposleni u „Severu“, već par godina upozorava i moli nadležne da nešto preduzmu kako bi se sprečilo propadanje nekada svetski poznate fabrike, ali do sada niko nije uzeo ni u razmatranje njihova upozorenja i apele. U Udruženju tvrde da je jedini mogući završetak ovakvog vođenja „Severa“ njegovo gašenje.

U fabrici se o novi otkazima javno ne govori, ali sindikat je ipak uspeo da dođe do podataka o novim otpuštanjima, a pominje se cifra od dve stotine radnika, koji bi, kako se strahuje, ovaj put mogli otići i bez otpremnine. Radnici su evidentirani kao tehnološki višak, verovatno usled gašenja mnogih programa. Međutim, u istom „paketu“ ide i vest da se planira gašenje još dva programa.

Vesela Laloš (Danas)

SlikaKOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Danas je u toku dana u fabrici ATB Sever, izasao spisak od oko 300 lica sa kojima ce biti prekinut radni odnos, a koji ce od ponedeljka biti na godisnjem odmoru.

    Sindikat te fabrike ima vremena 15 dana da analizira spisak i da da svoje zamerke na njega.

  2. Ovaj put anonimno kaže:

    Otpremnine ce navodno biti.
    Na spisku se uglavnom nalaze clanovi porodica ranije otpustenih radnika koji su svojevremeno tuzili ATB.

OSTAVITE KOMENTAR

75 + = 76

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: