Uskoro novi izgled parka

Do kraja marta, park u ulici Petefi Šandora trebao bi da dobije novi izgled. Pored obnovljene vegetacije, biće postavljene nove klupe i novo osvetljenje a glavnu atrakciju predstavljaće novi spomenik piscu Kostolanji Dežeu, nekadašnjem buntovnom đaku subotičke Gimnazije.

 

Kip od bronze u prirodnoj veličini, završen je u novembru i krajem marta naći će se na postamentu.Trenutno traju radovi na postavljanju granita na postament, a žutih i sivih kamenih kocki na stazu.

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

 

Spomenik i rekonstrukciju parka sprovodi Mađarski nacionalni savet. Savetnica za kulturu Ildiko Lovaši kaže da je projekat započeo na ideju udruženja „Arača”  povodom obeležavanja 125 godina od rođenja pesnika, pisca i novinara.

Svečano otvaranje planirano je za 29. mart.

kostolanji

DIGITAL CAMERAKOMENTARI

  1. vokille kaže:

    Lepo je ukrašavaju taj park, mada su nedavno bili nemili događaji u Gimnaziji, ipak ona predstavlja jednu od najboljih obrazovnih institucija u Subotici. Jedino što nije jasno kako nisu mogli da održe neki konkurs ili glasanje za postavljanje tako nečega, što treba da ukrasi ceo grad, dosta mladih umetnika bilo koje nacionalnosti (vajara, arhitekti) nije dobilo priliku da predstave svoju ideju, ovako se čini da je to samovolja neke osobe.

  2. Leopold kaže:

    A ganci već spremaju pajsere, bronza je skupa 🙂

  3. Boris kaže:

    Kad god dodju na vlast SVM postavlja biste umrlih po gradu i Palicu, zar nije lepse da se postavljaju skulpture iz prirode, iz zivota, kao po gradovima zapadne evrope koji su umetnicki osmisljeni. Postavljanje spomenika karakterise komunizam, a demokratiju sasvim nesto drugo!

OSTAVITE KOMENTAR