Uskoro novi kafić na palićkom putu

Najlepši deo ovog subotičkog bulevara, kojim svakodnevno defiluju mladići i devojke iz obližnjih fakulteta i škola, jeste onaj deo gde su koncentrisane prodavnice, trafike i ugostiteljski objekti. Tamo gde je život najintenzivniji a projektovana širina ulice ne dozvoljava da sve to preraste u neprijatnu gužvu.

Pekara i poslastičarnica Evropa je još ranije to iskoristila i postavila letnju terasu, a sada, odmah do nje, na mestu nekadašnjeg B marketa, uređuje se prostor za novi kafić. Ako  investitor ne pretera sa nekim agresivnim žardinjerama ili detaljima, to može biti jedno fino mesto .

IMG_8234KOMENTARI

 1. Žanka kaže:

  Lepo. 🙂 Na kraju ste dodali vrlo lepu sugestiju… BRAVO .

 2. bojan kaže:

  ako bude i terasa iznad u upotrebi onda ce stvarno to biti jedno fino mesto!!

 3. srbenda iz b.topole kaže:

  ..Da to nije slucajno nekadasnji sport .. ili se mozda varam??

 4. Lajčo kaže:

  Sport je bio na spratu, ne znam šta je sada trenutno tamo gore. Terasa je dobra…

 5. easy58 kaže:

  super stvar malko (ali to je moje licno misljenje bez nametanya drugima) mi eto smeta sto sve fasade iz 60-ih prekrivamo ultra modernim fasadama i njima ce vreme proci a menjaju bespovratno izgled objekta eto moglo se i doterati stari izgled, ali veliki pozdrav za ideju jos i da terasa proradi uf pa to bi licilo na na povratak Subotickog miljea

 6. Nekada u Kertvarošu kaže:

  @srbenda iz b.topole

  Na spratu je bio SPORT, a pored stepenica koje su vodile gore bio je šank koji je radio pre podne. Prvi lokal desno od ulaza je bila cvećara a drugi (na samom ćošku) je bio frizerski salon. Muški je bio lokal bliže putu, a ženski okrenut ka dvorištu. U Sport se odlazilo na po još jedno piće pre razlaza kućama. Nekada bi ostali u tamo i slušali Gedžu kako svira na el. klaviru i harmonici (one man band!)

 7. Miklosh kaže:

  Jes, to je Sport. Imali su odličnu natur šniclu pre jedno 24 godine.

 8. Pravdoljub .. kaže:

  Nekada devedesetih,još dok sam bio “kalfa” svraćao sam u ovaj restoran,sa svojim majstorom. Osoblje u to vreme su bili sin i snaja čuvenog Miše Kanurića iz “bele lađe”. Neznam da li je čika Miša živ? Voleo bih kada kada bi mi neko .pružio informaciju.

 9. srbenda iz b.topole kaže:

  Znaci .. jos dobro pamtim moju dragu Suboticu…Secam se da je moj profesor Mijo Godar drzao svadbu svom sestricu ,ili bratancu uSportu .. ….. divna stara vremena ….. Jos je i tramvaj radio kada smo isli na praksu na Palic… ……………jbt-e.. koja vremena … nikada vise se nece ponoviti!!

 10. srbenda iz b.topole kaže:

  Da zaboravio sam…… 70-71 ..god!!

OSTAVITE KOMENTAR