Uskoro novi rock’n’roll klub u gradu !

Onaj ko se seća biletarnice starog bioskopa Lifka, ne može da zaboravi bezbroj starih filmskih plakata, zalepljenih do plafona i magije u predvorju sveta filma, Bazooka žvaka i semenki.

Neverovatno, ali isti taj nostalgični prizor, uskrsnuo je u predvorju jednog novog gradskog prostora. Originalni filmski plakati iz 50ih, 60ih, 70ih… Ali, kao što rekoh, to je predvorje. Iza njega sledi budući rock’n’roll klub kakav još nismo imali. Opremljen scenom za žive nastupe, detaljima i ikonama rock kulture – Harley Davidson, stari jukebox, spot lampe i još mnogo, mnogo toga.

Pravi džuboks sa singlicama, star 50 godina

Gde?
U Engelsovoj (Matije Korvina), iznad Stare Pizzerije, objedinjen je prostor nekadašnje vinoteke i second hand prodavnice i time je dobijena jedinstvena celina.

Uređenje većine subotičkih lokala je uslovljeno skučenim prostorom starih zgrada i podruma, što ovde nije slučaj. Tako kreator enterijera ima potpunu slobodu izraza, da dočara duh jedne prošle epohe – zlatno doba jazza, bluesa i rock’n’rolla. Koliko će u tome uspeti, videćemo uskoro.

Slika

Arrivederci Roma !

Slika

Dokle se došlo sa radovima ?
Uređenje je ušlo u završnu fazu. Ostalo je da se rasporede komadi autentičnog starog nameštaja i detalji koji taj prostor čine svojevrsnim putovanjem kroz XX vek. Sve to čini organsku celinu sa Starom pizzerijom, koja je u podrumu već 33 godine, s tim što će gore u ponudi biti jača hrana i jasna žanrovska opredeljenost u pogledu izbora muzike.

Rock ugođaj u ovom slučaju ne znači i preglasnu muziku i razuzdanu omladinu. Ovaj „hram“ r’n’r ere, ima ambiciju da privuče i stariju generaciju, stasalu u podrumu te kuće. Naravno, i sve one kojima je duh tog vremena blizak srcu. Dakle, rokerska ali opuštena i prijatna atmosfera.

Još malo!

 

Neki od bezbrojnih detalja u pripremi : Retro, vintage, classics…
Slika

Slika Slika

Probijanjem zidova unutar objekta, stvoren je prostor u okviru kojeg će se naći bina, eksponati, stolovi…
Slika

Dugačak šank u pripremi
Slika

 KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Zbog problema sa komentarom izbrisan je komentar Filipa pa ga zato ja prenosim kao citat…

  do pre pola godine je krenula prica da ce se rusiti?!?!
 2. djomla kaže:

  Da napomenem da će se otvaranje kluba dogoditi u narednih mesec dana, i po rečima ljudi u Staroj pizzeriji u planu je da se organizuju rock i jazz svirke tokom nedelje.

 3. colorado@chariot.net.au kaže:

  Lepo je sto se otvara tako nesto za osobe koje obozavaju sezdesete godine. Sve je to potrebno jer covek na kraju krajeva ulepsava svoj zivot sa secanjima.
  Ziveli suboticani…….

 4. Gost kaže:

  Jedva cekam!

 5. dex kaže:

  nece valjda i ovo da bude u centru?????? sta smo mi?? ,,monograd,, sve samo u centar

 6. Stoka kaže:

  glupost!

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: