Uskoro povratak Fidelinkinog brašna

„Нова Фиделинка“ јуче је поново укључила своје млинове, пошто је пре десетак дана потписан уговор између стечајног управника те фирме и предузећа „Агропослови“, на чијем челу је Јелена Јовановић. Та фирма, чији је оснивач у Лондону, нови је закупац „Фиделинке“.

.

Јелена Јовановић је у фабрици са представницима локалне самоуправе Суботице и руководством предузећа свечано покренула производњу у млину, која је друга кћерка фабрика компаније „Фиделинка“, издата у закуп за 15.000 евра месечно. У „Агропословима“ су раније одбацили гласине да је прави власник те фирме управо породица Јовановић. Супруга Чеде Јовановића, који је, иначе, крајем октобра одбио да јавно коментарише пословне потезе своје лепше половине, изјавила је тада да иза ње „стоји 120 јаких људи“, не наводећи њихова имена. Руководство „Агропослова“ јуче је најавило санацију производње и повратак производа „Фиделинке“ на тржиште Србије и бивших југословенских република.

.

– У овом моменту запослићемо 70 људи, а запослени ће имати веће зараде од  суботичког просека, око 32.000 динара. Намеравамо фабрици да вратимо репутацију коју је имала. Стечајна управа и суд су зауставили пропадање „Фиделинке“, а закуп ће трајати законски, док се не реши шта ће бити са планом реструктурирања, који је поднет – рекла  је Јелена Јовановић, a prenosi Pravda.

.

Nakon “Fidelinka Pekare”, “Fidelinka Mlinarstvo” je drugo preduzeće Kompanije Fidelinka koje je izdato u zakup, a postoji i najava zakupa Fidelinkinog preduzeća za proizvodnju testa.KOMENTARI

 1. Saša i lepa vodeničarka kaže:

  Šok ! Iznenađenje! ili je to novi poredak ljudi i funkcija?!

  Danas otvoren Treći vašar lokalne samouprave. Predsednik Srbije Boris tadić je izgleda  lično otvorio taj sajam. Bio je tamo i predsednik DS Tadić Boris. Nije bio tamo Saša Vučinić gradonačelnik Subotice. Kako to može tako, a niko nema veći aparat službenika po glavi stanovnika u državi Srbiji, a i šire. Ama što je najveći nego pšto je najskuplji.

  Zašto Saša nije bio tamo gde su bili svi i zbog čega se ostavlja svaki posao da bi se bilo tamo ?

  Zašto je Saša danas odlučio da vidi Jelenu, a bojkotovao Borisa. Ili je Jelena želela  da vidi gradonačelnika Subotice, a poziv iz Beograda nije ni stigao do kabineta gradonačelnika u kojem sedi Saša?

  Da li smo imali izvanrednog i opunomoćenog izaslanika na sajmu u Beogradu ?

  Znam ali neću da kažem!

  Dakle Saša je bio u fabrici brašna i pritom se sreo sa gospođom Jelenom Jovanović. Gospođa koja se potpisuje sa „JJ“ što bi rekli naši : Džej – Džej , je pokrenula proizvodnju brašna, platiće mesečnu kiriju 7.500 evra u korist Mlina i još približno toliko na dva druga računa. Platiće i porez na to ali i na imovinu. Dok traje zakup!

  Dokle će to trajati?

  Dok traje stečaj!

  Stečaj neće trajati večno jer je 7. novembra 2011.g. POKRENUTA PROCEDURA ZA BANKROT MLINA!

  Bankrot mlina je pokrenut u ponedeljak, Saša koji je već jedanaest godina nosilac vlasti u Subotici, što zakonodavne – što izvršne i faktički gradski rizničar, setio se tek juče, da obiđe „Fidelinka mlinarstvo“ i pozvao novinare da ga danas prate. Organizovan je i prevoz. Neko u Gradskoj kući izgleda zna da prosečno plaćeni subotički novinar nema 100 dinara da plati autobusku kvitu. Trebalo je da mediji zabeleže i da raspričaju da je gradonačelnik obišao Mlin ali niko danas tamo nije pominjao da je nekako paralelno sa meljavom pokrenut i bankrot . Možda o tome treba ćutati. i Prilikom obilaska gradonačelnik se zadržao u kraćem, spontanom, razgovoru sa radnicima. I naravno, sa Džej Džej!

  Svaka čast gospođi Jovanović za inicijativu! I tata bi sine! Onoliki mlin. Godinu dana je mirovao i red je bio da dodje lepa vodeničarka, i to sa vrha Dedinja, da ga pokrene.

  Mogao je bilo ko pod najmanje istim uslovima da postane glavni vodeničar u jednom od najvećih mlinova u celom vojvodstvu. Bio je oglas u Dnevniku! Poznata je stvar da se Dnevnik čita u Beogradu. Baš se čita. Jedan primerak dobija analitičko odeljenje BIA, a drugi ide u depo Narodne biblioteke Srbije! Naravno Džej Džej je slučajno kupila primerak dok je čekala autobus na stanici u Novom Sadu.

  Od svega što sam mogao da čujem danas, izostalo je samo ono što sam stvarno želeo, a oni prećutaše. Red je bio da se kaže: koliko (tačno) radnika je vraćeno na posao. Ja bih se pomučio sam da zaključim čiji će to birači biti. Demokratski je da im se omogući liberalno izjašnjavanje! Da li su primljeni i neki drugi, neki novi, koliko će zarađivati, da li je državna služba za zapošljavanje podstakla nekim dotacijama operaciju“ Brašno“ i tako to. O tome danas niko ni reči. Svi oćutaše. Naravno i Džej Džej.

  Očekivao sam da čujem kako će sada „Fidelinkina pekara“, koja nije Fidelinkina moći da dobije brašno direktno internim transportom iz mlina koji je u zajedničkom dvorištu. Očekivao sam da čujem da će to za „Fidelinkinu pekaru“ koja nije Fidelinkina značiti skoro dva dinara manje troškova po kilogramu brašna zbog čega bi, hleb mogao biti jeftiniji i tri dinara po kilogramu.

  Očekivao sam da će gradonačelnik „izaći na mrežu“ i nemilosrdno napraviti smeč, doneti veliki poen svojoj partiji pre svega , a i građanima. Očekivao sam da će reći koliku će vajdu imati gradski budžet od toga što je nova vodeničarka stigla u naš grad.

  Ništa od toga ne reče čovek. Naravno ni Džej Džej.

 2. deki85 kaže:

  djomla, dobar ti je izbor brasna 🙂

 3. novosađanin kaže:

  LJUBIŠA STEPANOVIĆ GAĐA U GLAVU.

  ODLIČAN 10+

 4. Anonimni kaže:

  jel video neko u nekoj prodavnici da ima da se kupi?

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: