Uskoro radovi na uklanjanju fasade Tehničke škole

Iz budžetske rezerve Vlade AP Vojvodine biće obezbeđeno milion dinara za radove na obijanju fasade zgrade Tehničke škole "Ivan Sarić". U narednih sedam dana će dobar deo fasada sa škole biti uklonjen iz bezbednosnih razloga. 

Tehnicka skola

"Zbog loših vremenskih uslova i zimske sezone ne možemo da pristupimo velikim zahvatima. Saniraćemo ono što je interventno: da pristup školi bude potpuno bezbedan, kako za učenike, tako i za nastavno osoblje. Po predmeru i predračunu radova planirano je oko 63 miliona dinara za sanaciju kompletne fasade na ovoj školi", izjavio je v. d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković na radnom sastanku održanom u prostorijama TŠ "Ivan Sarić".

 

Direktor Fonda Malenković naveo je da Pokrajinska Vlada želi da pokaže da je odgovorna, da vodi računa i da brine o institucijama i građanima. 

 

"Moramo da imamo kompletnu projektno- tehničku dokumentaciju i uđemo u postupak javne nabavke ako želimo da sve to uradimo na kvalitetan način. Verujem da ćemo s proleća 2014. godine videti skele na ovom objektu i da će zgrada škole biti sanirana u ugovorenom roku", dodao je on.

Tehnicka skola 2 Tehnicka skola 3 Tehnicka skola 4KOMENTARI

 1. Ivica kaže:

  Obiće fasadu i onda, u najboljem slučaju, nastaviti sa radovima za jedno pola godine. 

  Zvuči kao sprdnja sa Njuza. Tako su mogli i ograditi objekat i sačekati proleće…

 2. S2S kaže:

  Godinama se govori o ovome a sada odjednom spominju neku odgovornost u vidu početka radova usred jeseni i školske godine. I onda će "odgovorno" da stoji tako obijeno bar godinu dana dok se oni budu prepirali oko novca i političkih bodova.

 3. djomla kaže:

  Obijanje fasada da, ali u odredjenoj meri. Treba skinuti samo one delove koji prete da otpadnu. Nije bas dobro da zgrada ostane bez maltera tokom zime. Nece joj se nista ozbiljno desiti ali opet, ne bi trebalo sve skinuti.

 4. STeve kaže:

  Moram primetiti (glasno 😉 ) da su mi iracionalne cifre koje se svih ovih godina uzimaju za gradnju. Milion dinara samo za obijanje… Nije najekstremniji slucaj (ali ne pise da je to krajnja cifra, nego samo da toliko daje VO) ali mi je i dalje cudno. Voleo bih jednom da vidim specifikaciju jedne takve ponude.

OSTAVITE KOMENTAR