Uskoro rekonstrukcija Zelene fontane

Subotička lepotica, Zelena fontana će uskoro da dobije “novo-staro ruho”. U toku su pripremni radovi na rekonstrukciji Zelene fontane i trenutno se sprovodi postupak koji je inicirala Direkcija za izgradnju grada, a kojim se pribavljaju uslovne ponude potencijalnih izvođača radova. Pored ukupne cene radova, akcenat je stavljen i na ateste ugrađenih materijala i opreme kao i garantne rokove.

 

Zbog gubljenja ekstremne količine vode, preko 1000 litara na sat, Zelena fontana će biti puštena u rad ponovo tek kada se rekonstruiše. Prostor koji zauzima Zelena fontana urediće se uz poštovanje uslova arhitekture Narodnog pozorišta, a za usvajanje konačnog idejnog rešenja važni su i ekonomičnost i isplativost.

 

Fontana se neće rušiti i zadržaće sadašnji izgled, kaže gradonačelnik. Neophodno je da se poboljšaju tehnični uslovi, odnosno da se spusti nivo ograde Zelene fontane radi boljeg vizuelnog izgleda, potrebna je potpuna rekonstrukcija vodovodnih i odvodnih instalacija, koje su sada u podnožju ispod fontanske kade zalivene u beton.

 

Građevinski radovi bi trebalo da počnu sredinom godine, a završili bi se do juna 2014. godine. Zelena fontana je otvorena 30. juna 1985. godine.KOMENTARI

 1. Andrija kaže:

  Divna vest!!!

 2. Mrvica kaže:

  Jaoooo blago nama pa kad ce to biti gotovo kad i pozoriste?Samo se prave rusevine u centru grada a nista se ne zavrsava.Divan prizor za centar grada jos jedna( ko zna kad) ne  zavrsena arhitektura!!!

 3. Anonimni kaže:

  da divna je vest ukoliko je sprovedu…da ne bude ajde ipak da je srusimo pa pravimo neku drugu ili mozda ipak da je ostavimo ovakvu kakva je i da stoji tako zatvorena,pa sta imamo plavu fontanu sta ce nam vise, ili IPAK mozda da je rekonstruisemo!!sami sebe unistavamo i divan izgled Subotice kakva je nekad bila…

 4. zeljko kaže:

  rekonstruisite nesto gde ce ljudi da rade a ne propale fontane.
  ali tamo izgleda ne moze da se mazne koliko na fontanama 

 5. Limun kaže:

  Mogu misliti koliko će koštati,ma ima se može se…

 6. Sale kaže:

  Šta je tačno ograda fontane koja se pominje, i koje su gradonačelnikove stručne kvalifikacije, kao profesora fizičke kulture, da ocenjuje šta ima bolji “vizuelni izgled”.

 7. sao lin kaže:

  Sale:

  Šta je tačno ograda fontane koja se pominje, i koje su gradonačelnikove stručne kvalifikacije, kao profesora fizičke kulture, da ocenjuje šta ima bolji „vizuelni izgled“.

  Ograda je betonska i u planu je da se stavi oko fontane u visini od oko 2 metra, to bi bio svojevrsni zid placa koji bi se isto tako koristio i kao mesto gde bi suboticani slobodne volje lupali glavom o njega. to su nove metode lecenja preuzete iz dalekog sela na obroncima tibeta.

OSTAVITE KOMENTAR