Uskoro renoviranje Bogojvara

Vila Bogojvar, ili kako je Subotičani često nazivaju Vila Promaja, neće biti više u oronulom stanju, barem tako nagoveštavaju iz Park Palića. Naime, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je na konkursu za zaštitu kulturne baštine za 2013. godinu odobrilo 2.000.000 dinara za prvu fazu uređenja fasade vile Bogojvar.

 

VilaPalic08

 

Park Palić je finansirao projektnu dokumentaciju za uređenje i adaptaciju vile Bagojvar u iznosu od 225.550 dinara, zadovoljavajući time uslove konkursa Ministarstva koji se odnose na sufinansiranje i neophodnu projektnu dokumentaciju.

 

Na osnovu Zakona o javnim nabavkama, raspisan je konkus za izbor izvođača radova i u skladu sa zakonom, komisija je odabrala najpovoljniju ponudu. Radove će realizovati Cenzar. Predviđeno je da radovi na uređenju fasade započenu čim vremenske prilike to dozvole.

 

Ukupna vrednost radova potrebnih za rekonstrukciju procenjuje se na više od 7.000.000 dinara i „Park Palić“ d.o.o. će nastaviti sa aktivnostima prikupljanja sredstava za završetak projekta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKOMENTARI

 1. gore-dole kaže:

  zašto Bogojvar? mislim da je pravilnije napisati Bagojvar. ili Sovin zamak

 2. Loš Đak kaže:

  Ima li nekih podataka o Projektu: Ko ga je tradio, šta predviđa, kako će vila izgledati, koje će sadžaje imati …
  I, nadam se da će ovo biti konačna revitalizacija, da nećemo posle nekoliko godina raditi sve ispočetka …

 3. Suncica kaže:

  Zar to nije Vermes Vila?

 4. dejan kaže:

  jupiii  samo da  Villa  ostane na   palicu 🙂

 5. Double P kaže:

  Bagoljvar. Sa "a".

 6. Stipane,siti se... kaže:

  Ako je projektom obuhvaceno cca 7.000.000 din,to bi bilo cca 3.2% za projekat.Ako je u pitanju samo prva faza,Prve faze….E onda je to zdravo tusta !!!  (11,25%).  

  OPET ODU NOVCI ZA PAPIRE KOJIMA SE PO FIJOKAMA NASIH "STRUCNJAKA-
  MADJIONICARA-POLITICARA" TRAG,ZAGUBI !!!

  I OPET "SMINKA">>>>FASADA !!! 

  SPOLJA GLADAC,A IZNUTRA—JADAC !!! 

  ILI CE NEKOM,ZA SITNE NOVCE,PO OPSTINU,ZA KRUPNE PO NECIJEM DJEPU,OBJEKAT….IZDATI… BEZ NAKNADE ZA NAREDNIH 99 PUNIH,KALENDARSKIH GODINA.

   

 7. Dorfer kaže:

  Da li će svu oduzetu imovinu od strane komunista nakon 2 svetskog rata država na ovaj način obnoviti ili vratiti u prvobitno stanje, a kasnije vratiti zakonskim vlasnicima? Ili ovo važi samo za imovinu Vermeševih?

 8. djomla kaže:

  Ovo je pre svega dobra vest iz razloga što će se nastaviti višegodišnji trend očuvanja "bajkovitog" Palića. Onoga po čemu je Palić unikat.

   

  Predviđena sredstva će se utrošiti na sanaciju fasade i krova. Mada je redosled malo obrnut jer će se prvo raditi fasada pa tek onda krov. Nisu obezbeđena sredstva za unutrašnjost.

   

  Što se tiče projekta mislim da nema potrebe za brigom. MZZSK će uraditi posao isto onako kako je uradio i u slučaju Velike terase, Ženskog štranda ili Sinagoge. Tu problema neće biti ukoliko izvođač radova uradi posao kako treba.

 9. Dorfer kaže:

   

  djomla: Ovo je pre svega dobra vest iz razloga što će se nastaviti višegodišnji trend očuvanja "bajkovitog" Palića. Onoga po čemu je Palić unikat. Predviđena sredstva će se utrošiti na sanaciju fasade i krova. Mada je redosled malo obrnut jer će se prvo raditi fasada pa tek onda krov. Nisu obezbeđena sredstva za unutrašnjost. Što se tiče projekta mislim da nema potrebe za brigom. MZZSK će uraditi posao isto onako kako je uradio i u slučaju Velike terase, Ženskog štranda ili Sinagoge. Tu problema neće biti ukoliko izvođač radova uradi posao kako treba.  

  Pa neznam baš…kod Velike terase , novoizrađeni drveni delovi su od nekvalitetne građe sa velikim pukotinama,duborezi i profilacije na drvenoj konstrukciji nije urađeno kao izvorni uriginalni ukrasveč je pojednostavljen ,ton farbe razlikuje de od originalnog tona ,kod spajanja drvenih delova konstrukcije nisu se poštivali originalni načini spajanja drvene konstrukcije…Ženski štrand je "sklepan" na brzinu i "sastavljen" na vrlo grub način i to na neadekvatnu podlogu koja preti potonučem,zbog jakih mrazeva kada će se jezero zalediti…Sinagoga je priča za sebe,samo šminka ,i stara trula drvena konstrukcija ispod novog ukrasnog bakarnog limenog krova iznad glavnog ulaza u zgradu…

 10. ej kaže:

  pa ako ce kvalitet radova biti isti kao na velikoj terase, mozda je bolje da stoji ovako kako je sada. jedino resenje za su i palic bi bila jedna nova vojvodjanska partija!

OSTAVITE KOMENTAR