Uskoro – Roda na Teslinom

Tranzicija u koju je Srbija ušla 2000. godine dovela je ubrzo prve odlike potrošačkog društva – hiper markete. Izgradnja velikih prodavnica otpočela je sa Zipperom i 024 Trgoprometom, da bi se ubrzo nastavila sa izgradnjom i najvećeg Rodića. Potom su nicali Maxi, Idea, KTC, i TUŠ

 

Ti dani nisu bili najsrećniji za sve one koji su imali male radnje zbog čega je došlo do njihovog masovnog zatvaranja. Nekonkuretnost cenama ali i sama ponuda osnovni su razlozi zašto su veliki deo tržišta preuzeli najveći igrači.

 

Međutim, opšta besparica dovela je do toga da se sve manje troši u velikim hipermarketima, a sve češće posećuju manje prodavnice. Razlog je u psihologiji kupca. U velikim hipermarketima se kupuje a samim tim i troši više, dok se u malim radnjama kupuje samo neophodno. Cene osnovnih namirnica se često ne ralikuju u takvim prodavnicama pa je trend malih radnji ubrzo vraćen.

 

Teslino naselje će biti prvo naselje u gradu u kojem će "Roda" otvoriti svoju manju poslovnicu. Izgradnja ovog objekta. koji je pozicioniran kod pijace i poslovnog centra. je izgradnji, a otvaranje se najavljuje za početak jula. 

 

U Partizanskih baza

Roda1

Ova trgovačka kuća bi u narednom periodu mogla da otvori još jednu poslovnicu u Subotici i to u samom centru grada, u Tokiju.

 KOMENTARI

 1. Nebitno kaže:

  Da li će naivni građani konačno shvatiti kakva nam je ekonomija ili će i dalje da veruju medijima i političarima? Od nekada malih trgovačkih radnji, do super i hipermarketa pa nazad na mini i mikromarkete.

 2. Tibor kaže:

  A kad ce kod nas na Makovoj da naprave Roda market ili bilo sta?

 3. Usputachni kaže:

  Culi ste da dolazi Lidl? E tu je caka posto se mora osvajati trziste u delovima grada jer Lidl ima tu strategiju. Oni nisu trzni centar a ni mega,supermarketi. Znaju svoje objekte postaviti i u blizini trznih centara a tu kod mene nisam video da lose posluju pa ih zatvaraju. Cak naprotiv,jos i nicu. E sad kupovna moc potrosaca u Srbiji i ovog ovde je drugacija ali znaju oni nesto sto obican covek ne zna,analiziraju oni trziste. Cilj opravdava sredstvo. Videcemo kome ce biti isplativo i ko ce ostati u igri.

  @Tibor

  Kad neko proceni da su potrosaci na Makovoj dovoljno veliki da bi se nesto otvorilo. Zavisi i od lokacije gde bi mogli otvoriti. Nije svejedno da li na pocetku,sredini ili na kraju Makove. Vrse oni analizu i ispitivanje pa onda otvaraju nesto. Nije to samo "e tu cu da otvorim". Da je tako propali bi oni bez dana rada.

 4. Centras kaže:

  Djomla da li se zna kada ce se raditi nova ulica u bloku K, od Vuka Karadzica do Engelsove?

  Hvala na svakoj informaciji

 5. roki kaže:

  Kako ce sada Crni Dzo da prezivi:)

OSTAVITE KOMENTAR