Uskoro sanacija jezera Palić

Obezbeđen je novac za realizaciju dela projekta izmuljavanja jezera Palić.

 

Pokrajinski sekreterijat za zaštitu životne sredine obezbedio je 60 miliona dinara, a grad 15 miliona dinara. Novac je namenjen za izgradnju velike kasete gde će se deponovati mulj iz jezera Palić,  rekao je pomoćnik gradonačelnika Nebojša Janjić.

Prema projektu treba da se izgradi mala i velika kaseta za deponovanje mulja iz jezera, u trećem sektoru. Prošle godine kada je ukinut republički Fond za zaštitu životne sredine, raskinut je i ugovor sa preduzećem d.o.o. “Park Palić” za realizaciju projekata sanacije jezera Palić. Zahvaljući pokrajini obezbeđen je novac za radove – istakao je Nebojša Janjić, pomoćnik gradonačelnika Subotice.KOMENTARI

 1. markiz kaže:

  Ovde ce biti opet izmuljavanje para? pare ce otici a mulj ce ostati i zelena voda kao i uvek .

 2. djomla kaže:

  Kada je u pitanju Palić, ove godine će se ubedljivo najviše para potprošiti na radove na čišćenju jezera.

  Pored toga očekuju se završetak radova na Ženskom štrandu, i otvaranje kongresnog centra u Velikoj terasi. To se privodi kraju.

  Takođe tu je još i kanalizacija za Zoo vrt, ali i nešto investicija u Veliki park (najverovatnije završetak popločanja “Aleje uzdaha”).

  I ove godine će veliki problem biti i ostati Vikend naselje sa sve plažom. 

 3. Ervin kaže:

  Palic je postao jad i beda…Tuzno,ali istinito…Da nema tog lepog parka koji se za cudo veliko zaista odrzava,Palic bi potpuno izgledao sivo i tmurno…Sto se tice samog jezera,red bi bio da konacno nesto i preduzmu.Muski strand je u haosu,sve trulo i propalo,a pre nekih 15-20 god.,jedva se moglo naci slobodno mesto na trvnjaku pored jezera,kao i na molu na koji vise ne sme ni da se stane.Steta sto sve to tako propada…

 4. mika kaže:

  Ako su obezbedjene pare, treba raditi dok ih jos ima! Znamo kako je dosada uvek bilo. Radovi zapoceti, novca  nema  dosta da se i zavrse. Nadamo se da ce Palic biti izuzetak, da ce sve teci po planu!!!

 5. tibor kaže:

  Pare su obezbeđene , i biće ukradene ,nebojte se ! Oni koji će to uraditi ne dolaze na Palić , nego idu na Havaje ili na neka druga ostrva ! Boli njih k…c za Palić !

   

 6. Don Kihot kaže:

  Da li ste normalni, kako mislite da vršite izmuljavanje jezera.Ako to mislite da radite sa onom ladjom sto je bila letos na jezeru trebace vam minimum 14god ako radite 24h dnevno tokom cele godine,pod uslovom da izbacujete deset kubika mulj na sat.Ko neveruje neka računa 1300.000.000 m3 mulj ima u jezeru. 

 7. Ervin kaže:

  strand

 8. MILICA kaže:

  Za te pare mogla se kanalizacija odvoditi u Tisu. To je jedino normalno i trajno resenje.

 9. Long Dong Silver kaže:

  Beli !!!!!!!!!!!!!! alo !!!!!!!!!!!!!!!….tvoja teritorija!!!!

   

 10. Leara kaže:

  E ajd i to cudo da vidimo…mada ja u cuda nesto bas i ne verujem 😆

   

 11. Splav kaže:

  Najzad lepa vest o Palicu i zeljno cekam vest, da se nasao strani investitor za banju, nadam se da je necu cekati jos celu godinu.

 12. Nesa kaže:

  Don Kihot je u pravu! Svako iole obrazovan zna da je to nemoguće uraditi sa čamčićem koji su nam predstavili. Ako ne verujete, potražite podatke o sanaciji od pre 40 godina, čime je rađena i koliko je trajala!

 13. djomla kaže:

  Ervin:

  Palic je postao jad i beda…Tuzno,ali istinito…Da nema tog lepog parka koji se za cudo veliko zaista odrzava,Palic bi potpuno izgledao sivo i tmurno…Sto se tice samog jezera,red bi bio da konacno nesto i preduzmu.Muski strand je u haosu,sve trulo i propalo,a pre nekih 15-20 god.,jedva se moglo naci slobodno mesto na trvnjaku pored jezera,kao i na molu na koji vise ne sme ni da se stane.Steta sto sve to tako propada…

  Sve tačno od prvog do poslednjeg slova.

  Tužno je danas šteti se Palićem. Valjda ga zato sugrađani i izbegavaju. 

 14. Beli kaže:

  G. Don Kihote , izmuljivanje se ne može raditi sa puno većim plovilima jer je jezero preplitko . Dva takva slična treba da rade dve godine da bi izmuljili četvrti sektor . Količina mulja nema toliko nula. U četvrtom sektoru ima oko dva miliona kubnih metara mulja( 2.000.000 m3 ) ili nešto manje.Problem će biti one čuvene kasete ali o tom potom.
  Sve u svemu  treba biti  optimista i verovati  da je došlo neko bolje vreme za Palić i vodu koja je osnovni činilac palićkog turizma.
  G. Janjić se nije trebao pojavljivati na Yu eko TV u vezi ove teme jer je sav zbunjen i neubedljiv. Nadam se da se neće nekom takvom ” stručnjaku ” poveriti ovoliko ozbiljan posao !!!  

 15. hi,hi,hi kaže:

  Izmuljivali ga ili ne ja cu se svakako kupati  👿

 16. balfasz kaže:

  Gospodo svi ste preleteli nad jednim DELOM naslova, a to je da je novac obezbedjen za DEO projekta… a takvih projekata u gradom imamo na pretek, koji su DELOM odradjeni ili su gospoda obezbedili samo DEO finansija…

  Nejmojmo se unapred radovati DELOVIMA posla, posto je na zalost praksa kod nas da se zapocete stvari retko zavrsavaju ili se na zavrsetakceka i po nekoliko decenija, kao kod kostura koji ce se sad vec NADAMO SE ukloniti sa svog mesta…

  U svakom slucaju mi je drago sto se nesto pomera vezano za Palic, ali na zalost ne vidim KRAJ radova, a delom obezbedjenim finansijama me nece niko ni uveriti da je taj zavrsetak blizu….

 17. Beli kaže:

  Nisi ti “balfasz” i dobro govoriš. Međutim izmuljivanje je deo projekta sanacije jezera. Kada bude čista voda i ovi pametni iz opštinske uprave vide da se skuplja sve više naroda na “Bunjevačkom moru” shvatiće – valjda , da osim forsiranog visokog turizma postoji nešto što sigurno donosi pare i glasove birača. Ako neko vodi malo računa o plebejcima , isplatiće mu se . 
  Sve je ovo kod mene u zoni nadanja zajedno sa “balfaszom”  🙂   😉 . Možda me to kandiduje za ” balfaszaII”.
   

 18. Don Kihot kaže:

  Izvinjavam se Beli je u pravu “puno je nula” ali ni dve takve ladje neće uraditi posao za dve godine .Zbog male usisne i potisne snage pumpe o trasportu mulja do kaseta neću da diskutujem. Ladje bi trebalo ba budu upravljane satelitski zbog uskog usisnog cevovoda jer čisto sumnjam da bi naši panonski mornari mogli tako precizno da upravljaju sa jednog kraja jezera na drugi. A onda šta ćemo sa strujanjem vode i nanošenjem mulja na već očišćeni deo. O taloženju mulja i cedjenja vode nekom drugom prilikom.

 19. Beli kaže:

  Tačno. Veliki je problem transporta mulja na, 2,8 km. Uveravali su me iz instituta da to može. Ajde da vidimomi to čudo. Već kod prvih količina filtracije mulja preko kamenja i kamenčića i vraćanje vode u jezero, biljke i sve ono što nije lebdeći mulj, začepiće kasetu i filtracija će jednostavno stati.
  Živi bili pa videli. 

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: