Uskoro table na jezicima migranata u Subotici

Državni sekretar u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja Nenad Ivanišević izjavio je danas da će na putu koji vodi do prostora stare Ciglane gde su smeštene izbeglice u Subotici, biti postavljena tabla na jezicima migranata na kojoj će biti navedena tačna lokacija privremenog prihvatnog centra.

granica zica bunker (2)

„Već danas ćemo kontaktirati Komesarijat za izbeglice i obezbediti postavljanje table na putu iz pravca grada koji vodi do Ciglane, kako bi izbeglice bile informisane na svojim jezicima da se u blizini, sa druge strane puta nalazi prihvatni centar za njihovo zbrinjavanje“, rekao je Ivanišević za agenciju Beta.

On je kazao da je juče na sastanku ministara policije Srbije i Mađarske na Horgošu bilo reči i o mogućoj selekciji ekonomskih migranata i izbeglica, ali da još nije postignut konkretan dogovor.

„O tome kako će se obavljati selekcija ljudi, ja o tome sada ne mogu da govorim. Svako ko se nađe na teritoriji Srbije i zatraži pomoć od nas, mi ćemo je pružiti bez obzira da li lica poseduju dokumenta ili ne“, rekao je Ivanišević.

On je dodao i da se, ukoliko se utvrdi da osoba ne poseduje registracioni dokument, obaveštava nadležna policijska uprava koja obavlja proveru tih osoba, ali, kako je rekao, „oni svakako imaju pravo na pomoć i zaštitu“.

Ivanišević je kazao da ulaz u prihvatni centar podrazumeva i određenu proceduru i da mediji za dozvolu prvo treba da se obrate Komeserijatu za izbeglice ili Ministarstvu za rad i dodao da nikome nije bio zabranjen ulazak u objekat.

 

BetaKOMENTARI

  1. punisher kaže:

    pisite malo i o tome da na granici malo pa malo desi se neki incident sa migrantima. samo je pitanje vremena kada ce neko da umre

  2. Todor kaže:

    Na kraju ce svi zavrsiti u Vojvodini, kao i 10.000 Cigana koje je Evropa proterala!

OSTAVITE KOMENTAR

41 + = 43

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: