Uskoro tehnički prijem Prečistača

Upravni odbor Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Subotica je na svojoj sednici održanoj u utorak popodne potvrdio svoju prethodnu saglasnost, u smislu kojeg su direktor javnog preduzeća i holandska firma Haskoning DHV potpisali ugovor o konačnom obračunu prečistača.

– Prema primedbama stručne komisije za tehnički prijem – a one su uglavnom razlike koje potiču između domaćih i međunarodnih normi – prečistač će u narednih nekoliko meseci dobiti konačnu dozvolu za rad, zavisno od potrebnih radova i vremenskih uslova. U roku od nekoliko nedelja Upravni odbor javnog preduzeća će odobriti detaljan izveštaj, koji će poslati Skupštini Grada sa molbom za izmenu plana rada za ovu godinu. Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija Subotica ovim putem sa radošću obaveštava javnost, da je ova dugotrajna, i sa aspekta finalizacije, u nekim momentima neizvesna investicija se uspešno završava. Jedna od najvećh ulaganja u novijoj istoriji grada, u pogledu poboljšanja kvaliteta vode Palićkog jezera se ostvarila- navodi se u saopštenju koje je potpisala v.d. direktor Valerija Tot Godo.KOMENTARI

 1. zorandjala kaže:

  odmah poceti kampanju za gradnju novog. mozda ce i njega graditi dvadeset godina.

 2. CIRINELA kaže:

  Koja laž, koje obmanjivanje

  Prema primedbama stručne komisije za tehnički prijem – a one su uglavnom razlike koje potiču između domaćih i međunarodnih normi – prečistač će u narednih nekoliko meseci dobiti konačnu dozvolu za rad”

  Zar oni misle da smo svi u ovom gradu ludaci? Zar misle da su građani zaboravili zbog čega nije izvršen tehnički prijem?

  Gospodo tehnički prijem nije izvršen jer je prečistač nekvalitetno urađen od strane holanđana pa je počeo da puca! O tome je bilo na desetine članaka. Da bi sakrili tu bruku i sramotu, naknadno ste angažovali stručnjake iz Nemačke koji su trebali “specijalnom” supstancom da zatvore te pukotine i naprsline.
  Sad odjednom , naprasno je “radost” u vodovodu, euforija u upravi što je “najsavremeniji” prečistač najzad završen i što će biti izvršen tehnički prijem, a pucanje i naprsnuća su proglašena kao “razlika u normativima”.

  Pitam, hoće li komplet rukovodstvo Vodovoda Subotica i opštinske samouprave ići u zatvor ako posle godinu dve “najsavremeniji” prečistač nastavi da se raspada?  Baš me interesuje koji genije će to potpisati.

  Ne verujemo vam ništa. Ovo je teška  podvala. 

 3. krass1 kaže:

  CIRINELA, Holandjani su samo bili finansijeri, a izvodjac radova SMB gradnja. A sto se ostalog tice, sa time se slazem.

 4. Subotica kaže:

  Meni pricao covek koji tamo radi da kada su izlivali te betone nisu koristili beton koji je propisan nego neki jeftiniji osim kada su znali da ce biti kontrola kvaliteta na gradilistu tada su pravili propisani.

  Tako da je sve to popucalo zbog ovih sto su pravili beton jer su hteli da zarade na njemu vise!!

 5. CIRINELA kaže:

  Istine radi, potrudo sam se da pronađem umešanost firme SMB gradnja ali i pored maksmalnog angažovanja nisam uspeo da pronađem nigde gde se oni pominju. Iz trećeg linka se doznaje da “Izvođač radova holandska firma DHV angažovala je domaću firmu „Fideko“, koja je pak za gradnju uposlila „Gemaks“, a to beogradsko preduzeće je posao podelilo velikom broju graditeljskih firmi, očigledno neujednačenog kvaliteta”. 

  http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Prechistach-kasni-godinu-dana.lt.html
   od 26.01.2010

  http://www.subotica.info/2009/07/06/zavrsetak-radova-na-precistacu-krajem-avgusta

  http://www.nadlanu.com/pocetna/info/Pukotine-progutale-direktora.a-56865.43.html
   

OSTAVITE KOMENTAR