Uskoro video nadzor

Postavljanje video-nadzora u Subotici je prioritet, kažu u JP Direkciji za izgradnju grada Subotice. Kamere će se postaviti na devet lokacija, sa ciljem da se podigne opšta, ali i saobraćajna bezbednost u gradu. Direktorka JP „Direkcije za izgradnju grada“ Snežana Pejčić kaže da je sačinjem projektni zadatak i da se očekuje da sledeće nedelje bude raspisan tender za izvođača radova. Za ovu namenu izdvojeno je 4,5 miliona dinara.

 

– Kamere koje budu postavljene imaće za cilj da snimaju saobraćajne prekršaje. Video-nadzor će biti fleksibilan i neće ići preko optičkog kabla jer ne može da se pokrije ceo grad. Sistem je fleksibilan i segmentisan u okviru vazdušnog prečnog signala. U tom smislu želimo da kroz ovaj pilot projekat utvrdi stanje- rekla je Snježana Pejčić, direktorka JP Direkcije za izgradnju grada.

 

Kamere će biti postavljene na sledećim raskrsnicama u Subotici: Frane Supila i Somborskog puta, Beogradskog puta i ulice Aksentija Marodića, Đure Đakovića, Maksima Gorkog i Senćanskog puta, zatim, na raskrsnici Horgoškog i Kanjiškog puta, Senćanskog i Bajnatske ulice, na Karađorđevom putu, Tgu Sinagoga i ulicama Vase Stajića i Korzo.

 

izvor DnevnikKOMENTARI

  1. JimmyQ kaže:

    Mislim da bi takve kamere bile jednako korisne i za sprečavanje naših „grafitera“ da rade svoj posao… Postavite ih na 1000 lokacija po gradu, pa kad se pojavi novi grafit da svi možemo da vidimo ko je „umetnik“!!

     

  2. Iby P. kaže:

    U puno gradova – u inostranstvu – kamere su postavljene radi otkrivanja kriminalnih dela, u interesu zaštite gradjana i imovine, kao i otkrivanja koji su ti koji šaraju zidove. A izgleda kod nas važnije kažnjavati vozače za eventualn e prekršaje, da bi ubrali što više para, a ne da otkriju kriminalce i da zaštite imovinu i lučnu bezbednost gradjana. Doduše da milicija bi videla preko kamere učinioce krivičnih dela, ni onda ne bih uradila ništa, kao i do sada Svakodnevno bezbroj puta ljudi prijave kradje i pljačke, trebalo bi postaviti pitanje što su milicioneri učinili. Jednom rečju važnije i komotnije pratiti kameru i  kažnjavati vozača, koji prelazi na žutom, nego juriti i uhvatiti lopove.

OSTAVITE KOMENTAR