Uslovljena „bezuslovna“ ljubav između SVM-a i SNS-a!

Ne znamo tačno šta je u pitanju. Da li je u pitanju: „čist račun duga ljubav“, ili je u pitanju „hoću svoj deo, nećete da me prevarite“, ili je ipak (i) nešto treće, četvrto, peto…u pitanju – ne znamo. Ali sigurno znamo jedno: da je u svakom pitanju (bar) pola odgovora

                                       ——

Povodom nedavnih izjava g-dina Ištvana Pastora, Predsednika Skupštine AP Vojovodine, predsednika SVM i kao predsednika Skupštine „Park Palić“d.o.o., a u vezi kontrole finansiranja  projekta Akva parka, stav Narodne stranke predočava član Izvršnog odbora Narodne stranke, koordinator Narodne stranke za Severno-bački okrug i član Gradskog odbora-Subotica, Nemanja Šarčević.

„Problemi očigledno postoje, i to ne od danas, već duži vremenski period, što nas čini da sa sadašnjim stanjem razvoja Palića budemo nezadovoljni,a i da su nam očekivanja krajnje skeptična.

Naime, sama odluka o izgradnji Akva parka je doneta bez prethodno valjano pripremljene studije opravdanosti, uz improvizaciju i izbegavanje konsultacija sa referentnim stručnjacima, i uz zanemarivanje uloge građanske javnosti.

Na krajnje loš i poguban način upravljanja Gradom i lokalnim razvojem, sam upozoravao kao predsednik Udruženja „Slobodan Grad“ i kao poslanik u Skupštini AP Vojvodine i to više puta, između ostalog i na 26. sednici 14.11.2018. godine, kojom je predsedavao g-din Pastor Ištvan, na kojoj  sam istakao „da je ključno pitanje razvoja Palića čistoća jezera, a da je „Akva park“ diskutabilna investicija koju će na kraju debelo platiti, niko drugi, do građani Subotice“.

I ne samo to, postavljao sam i pitanje odgovornosti tadašnjeg gradonačalnika i šefa subotičkih naprednjaka dr Laban Bogdana i njegovih saradnika, i to više puta – a kao da nisam.

Sa žaljenjem mogu da konstatujem da g-din Ištvan Pastor tada kao Predsednik Skupštine APV nije reagovao na ukazane neregularnosti projekata na jezeru Palić i da nije ni kao građanin pokazao nikakvo interesovanje u odnosu na neadekvatnu i sumnjivu realizaciju projekata o kojima su izveštavali i mnogobrojni mediji. Konačno, nije imao ni tu vrstu savesti ni onda kada je kao koalicioni partner u vršenju vlasti sa SNS-om dogovarao isti taj projekat. A takođe nije imao nijedne (javne) reči primedbe, ni kao tadašnji član Skupštine „Park Palić“d.o.o., da bi tek sada u situaciji personalizovane odgovornosti izrazio vrlo ozbiljne sumnje na dosadašnje poslovanje.

 Ne znamo tačno šta je u pitanju. Da li je u pitanju: „čist račun duga ljubav“, ili je u pitanju „hoću svoj deo, nećete da me prevarite“, ili je ipak (i) nešto treće, četvrto, peto…u pitanju – ne znamo. Ali sigurno znamo jedno: da je u svakom pitanju (bar) pola odgovora.

Iako indikativno sadašnje interesovanje g-dina I.Pastora za finansijsku urednost projekta, nailazi na našu punu podršku, uprkos tome što imamo opravdanu dozu nepoverenja i rezerve prema proklamovanom nezavisnom radu  kontrolnih državnih institucija.

Narodna stranka stoga insitira da se neodložno formira Građanska porota, kao nezavisno telo, sastavljeno od uglednih stručnjaka i građana, kao vid dodatnog-neposrednog nadzora građana nad postupkom upravljanja javnim resursima.

Građanska porota bi u velikoj meri pomogla vraćanju poveranja građana u institucije, ali i otklonila (ili potvrdila) sumnje vezane za upravljanje javnim resursima, kako kapitalnih projekata na Paliću, tako i aktuelne izgradnje pozorišta, kao i buduće izgradnje bolnice, gradskog stadiona…, a imala bi i ozbiljnog posla u sagledavanju ,aktuelnog, kapitalnog ulaganja u – Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ Subotica.

Narodna stranka daje reč da će, kada preuzme odgovornost odmah formirati Građansku porotu, a čijem sazivu bi bio, što da ne, dobrodošao  „trenutni“  g-din Ištvan Pastor, a na korist svih građana Subotice.” – navodi Nemanja Šarčević.

                                             Narodna stranka Gradski odbor – SuboticaKOMENTARI

 1. Predrag kaže:

  Nemanja, (no name-nikad nista nije radio) od radikala do narodnjaka, Sarcevic. Da li ste realni, sta vi sve puštate u etar…

 2. Palic kaže:

  Nemanja ? Ko si ti ?

 3. Bunjevac,al'uvik kaže:

  Nemanja,bio si radikal,sta ti je sada????Nas Bunjevce,iskrene Bunjevce si savetovao.Nisi volio preletace,a sta si ti postao?

 4. Gligorije kaže:

  Palić
  Preletač iz Šandora…
  Dakle vidi se, svi u strankama su samo radi svog ličnog interesa….gde nema interesa odmah begaju iz usrane stranke(bilo koje).

 5. Gligorije kaže:

  Palić
  U svakom slučaju je super sto je gospodin Šarčević napustio prethodnu stranku…

 6. rajko kaže:

  Izgradnja Akva parka, fontane i ciscenje zemljista na Radijalcu za zidanje zgrade je predmet za Tuzilastvo za organizovani kriminal za pocetak.

 7. Anonimni kaže:

  Kakvu to Građansku porotu hoćete da osnivate? Znači, vi dođete na vlast, a pravna država ni tada neće funkcionisati, kao što ni sada nije slučaj, pa ćete uterivati pravdu po nekom paralelnom sistemu? Što bi onda glasali za vas? Hoće li se već pojaviti neka stvarna opoziciona persona, stranka, organizacija sa mozgom? Ovi što svašta obećavaju uglavnom su postpetooktobarci koji su nas već jednom preveslali. Ne mogu da ih gledam i ništa im ne verujem.

 8. Hugo kaže:

  Ovaj SVM je predmet svih kriminalnih predmeta Subotice.Bukvalno biznis stranka.

 9. Deo ničega kaže:

  Hoćete vi svi “svoj deo”

 10. Fox kaže:

  Koliko stranaka je ovaj lik promenio?
  U svakoj stranci visoki funkcioner.

 11. Gebels kaže:

  Dok vas stranci skroz ne razjebu i uspostave upravnike a ne ove udbaske jajare nema spasa.Oni moraju da ukinu državu i uspostave pravi protektorat jer ovaj narod nije za demokratiju, diktaturu i slobodu.Znači braćo budite ko 41 bolje će se živeti.

 12. No name kaže:

  E ko se sve bavi politikom, političar iz Šandora, ma bezi hahaha. Smešan je ko crtani

 13. Itan kaže:

  Nemanja Sarcevic je bio pokrajinski poslanik iz redova SRS Vojislava Seselja?
  A sada je kod Jeremica?
  Znaci li to sa Narodna stranka lici na SRS?

OSTAVITE KOMENTAR