Usluge JKP „Subotička toplana“ skuplje od 1. oktobra, početak grejne sezone neizvestan

Korisnici usluga JKP „Subotička toplana“ od 1. oktobra plaćaće nove, više cene grejanja, ali je neizvesno da li će grejna sezona početi na vreme jer zavisi od toka radova na magistralnom vrelovodu kod podvožnjaka pored Nove opštine koji se nalazi na trasi brze pruge Beograd-Budimpešta.

Iako se svi nadamo da će Miholjsko leto i lepo vreme da potraje te da će nam grejanje biti neophodno tek u kasnu jesen i zimu, za korisnike usluga JKP „Subotička toplana“ već sada je izvesno da će ga plaćati po novim, višim cenama.

JKP „Subotička toplana“ dobilo je saglasnost Gradskog veća da od 1. oktobra poveća cene grejanja za oko 10.000 potrošača, i to 17 odsto za varijabilni deo koji se odnosi na potrošnju i plaća se tokom grejne sezone, a 14 procenata za fiksni deo koji se plaća po kvadratnom metru grejne površine tokom cele godine.

Direktor JKP „Subotička toplana“ Saša Petković ističe da je viša cena usluga ovog preduzeća neophodna jer je povećana cena struje, a nakon januara i maja, poskupljenje gasa najavljeno je i za novembar.

Evo kako glasi računica koja ilustruje koliko će Subotičani plaćati grejanje od 1. oktobra.

„Na primer, cena grejanja za stan od 55 kvadratnih metara u novijoj gradnji godišnje je iznosila 37.000 dinara, a sada će biti 43.000 dinara. Znači, poskupljenje će iziskivati izvajanje 6.000 dinara više godišnje, odnosno oko 500 dinara mesečno“, tvrdi Saša Petković, direktor JKP „Subotička toplana“.

Poskupljenje grejanja je sigurno, ali je neizvesno da li će grejna sezona početi na vreme.

 

RTVKOMENTARI

 1. Bog je ljut kaže:

  Ahaaahahahahaa, prava lopovska sns politika na delu!
  Ne brinite dragi snsovci doći će uskoru vaš sudnji dan kad ćete lepo sve da vratite sa kamatom !

 2. Anonimni kaže:

  Srbistan zemlja u kojoj moras da placas grejanje,a njega nema!!

 3. Ogrejani od toplane kaže:

  Šta je sa ostalom većinom koja zivi u zgradama starije gradnje? Mi smo do sada plaćali 60ak hiljada za 64 m2. To u grejnoj sezoni, a još po 2000 dinara van sezone. Hladno u stanovima.

 4. Alex kaže:

  Milsim da ste ga ovu zimu naje***i ako ne bude blaga zima jer se kod nas radosvi sporo odvijaju a krivica prebacuje sa jednog na drugi.

 5. Penzos kaže:

  Zasto je neizvestan pocetak grejne sezone? Danas je 21. septembar. Koja je to ekioa koja ne zna sta ce biti za dve nedelje? Novinari na posao!

OSTAVITE KOMENTAR

70 + = 72

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: